Vi tar oss an helgens division 5-matcher!

 

FREDAG 12/4

5A

Floda BoIF – Ytterby IS 1-11 (1-6)

En rejäl urladdning av Ytterby och en rejäl djupdykning av hemmalaget Floda. Matchen var i stort sett avgjord innan den knappt hade börjar. YIS hade nämligen 3-0 efter sex minuter och efter dryga kvarten hade Joakim Thornberg redan hunnit med ett hattrick när han satte 4-0. Det var dock Sebastian Strömqvist som satte 1-0 redan i andra minuten. Målen fortsatte att trilla in och Thornberg blev fyramålsskytt, Steffen Hjort Sörensen och Victor Anderssom gjorde två var och även Martin Sjöberg hamnade i målprotokollet. Joel Davies gjorde Flodas tröstmål som kom i mitten av den första halvleken.

YIS tränare Robert Tartagni sa så här om storsegern:

”Seger efter två bra halvlekar där vi fullföljer på ett väldigt bra sätt och fortsätter producera matchen igenom, med 6 mål framåt i första och 5 i andra. Vi hade på förhand inte så väldigt bra koll på Floda utan fokuserade på uppgiften. Matchen var i princip över efter 6 minuter då Joakim Thornberg hunnit med att göra hattrick (trots annat i domarrapporten). Resten av matchen kunde vi därmed fokusera på våra grunder och använda hela bänken samt fördela mål/ass på nio olika spelare. Framträdande spelare hos oss i spelet var Fabian Andersson som har sett fantastisk ut under våren. Vill skänka en extra tanke åt den Flodaspelare som fick bäras av planen på bår efter vad som såg ut som en otäck vridning i den usla plastmattan. Då Sveakurd drog sig ur får vi två träningsveckor innan det är dags för ny bortafight. Då mot ett förväntat hungrig Björndammen.”

Flodas tränare Fredrik Persson var kortfattad:

”Gäller att glömma denna match och blicka framåt.”

 

Björndammens BK – IF Vardar/Makedonija 1-3 (0-2)

Efter en riktigt pigg försäsong så har Björndammen fått det jobbigt direkt i seriespelet. Förlust i premiären mot Angered (1-2) och i fredags blev det 1-3 mot nykomlingen Vardar/Makedonija. Vardar kunde ganska snabbt spela till sig en 2-0 ledning efter mål av Alexander Trpcevski och Leo Urumovski. Det resultatet stod sig till matchens sista tio där BBK fick upp hoppet när Pontus Börjesson reducerade. Matchen skulle också bjuda på ett mål till men det kom inte från hemmalaget utan istället dödade Ismar Bilajbegovic matchen med sitt 3-1 mål.

BBK:s kapten Gustav Ågren sa så här om matchen:

”Vi har inte haft suveräna förutsättningar senaste matcherna, mycket skador och ett par bortresta gubbar har tvingat oss att rotera ordentligt i startelvan. Bedrövlig start med två mål på kort tid och jag och Kiosk (Oscar Johansson) skadade efter en kvart. Med den tunna trupp vi hade igår tycker jag gubbarna gjorde en grym insats för att få tillbaka ett mål och få lite darr på matchen, men 3-1 målet dödade det. Vi får kurera oss och försöka komma in i det.”

Vardars tränare Marjan Trajanovski sa så här om segern:

”Våran första match. Det märktes på killarna att det fanns lite nervositet. Men vi vinner ändå och tar hem tre poäng. Ser fram emot nästa match mot Romelanda.”

BBK:s matchrapport hittas HÄR.

 

5B

Härryda IF – IF Warta 1-2 (1-1)

Det gällde att vara på plats i tid när Härryda tog emot Warta i lördags i 5B. Redan efter sex minuter hade nämligen båda lagen gjort mål! Pontus Dahl Vallin satte 1-0 för Härryda i minut 4 men precis efter kom 1-1 (Philip Mattsson). Matchen skulle bjuda på ett mål till och det var gästerna Warta som skulle göra det i början av andra. Faysal Ahmed Adosh blev matchvinnare för Warta.

Härrydas assisterande tränare Johan Jidegren sa så här om matchen:

”Vi kommer inte riktigt upp i nivå, vi vet att vi kan mycket bättre men Warta gör det svårt för oss med en grymt bra press. Vi gör tidigt 1-0 men direkt efter ledningsmålet bjuder vi tyvärr på 1-1 som står sig till halvlek. Tio minuter in i andra gör Warta 2-1 på en omställning efter att vi haft en frispark på offensiv planhalva. Helt klart en match som kunde slutat med seger åt bägge hållen men denna gång var det motståndaren som drog det längsta strået. Ändå imponerad av Warta och deras försvarsspel som var riktigt bra över hela plan och med tanke på hur svårt dom gör det för oss vinner dom rättvist. Vi bryter ihop och kommer igen och vet att vi kan bra mycket bättre!”

Wartas kapten Daniel Svensson sa så här om segern:

”En bra match med högt tempo. Härryda straffade oss tidigt i matchen med 0-1 på en fin tåpaj vilket kändes lite som en kalldusch efter att vi tryckt på bra de första minuterna. Vi fortsatte dock som vi tänkt med hög press och försöka vinna tillbaka vill tidigt. Mattsson på vår vänster kliver upp på en solo-tur som resulterar i 1-1 efter en tabbe i buren från Härryda. Efter det svänger matchen lite fram och tillbaka men jag tycker att vi står upp bra! Vi vinner matchen på mittfältet där våra mittfältare gjorde ett otroligt bra jobb. Vi kan även tacka vår målvakt Sebastian som räddar ett friläge i sista minuterna. Nu är två matcher spelade och vi känner oss hoppfulla och taggade inför resten av säsongen.”

 

LÖRDAG 13/4

5A

Hönö IS – Älvängens IK 1-5 (1-3)

Älvängen har än så länge levt upp till favoritskapet i 5A. 5-0 i premiären mot Romelanda följdes upp av 5-1 mot Hönö i lördags. Jesper Knaving inledde målskyttet för bortalaget efter 14 minuter och Niklas Tidstrand ökade på från straffpunkten tio minuter senare. Marcus Wiseman gav Hönö lite hopp med sin reducering men innan paus kom även 3-1 (Markus Ahlbom). I mitten av andra kom två snabba mål av Niklas Ahlbom som säkrade de tre poängen för ÄIK.

ÄIK:s kapten Niklas Tidstrand sa så här om segern:

”En tuff match på förhand där vi saknade fem startspelare från premiären: Olof Svensson, Marius Evensen, Hannes Bergren, Alex Sten och Alex Andersson. Men vu gör en match helt enligt vår plan vi lagt upp före matchen. Cred till alla killar i laget där vi som kollektiv gör en grym match TILLSAMMANS. Vi spelar enkelt och tar inga onödiga risker men är samtidigt otroligt farliga framåt. Ofta genom duon Nicke Ahlbom och Jesper Knaving! I andra halvlek har Hönö inte ett enda skott på mål och vi är som tidigare matcher väldigt starka under 2a halvlek vilket är något vi tar med oss. Men vi är ödmjuka inför kommande väldigt tuffa matcher som vi behöver vara fullt förberedda för att ta poäng i.”

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om matchen:

”Tung förlust där Älvängen gör fyra mål på riktigt grova misstag från vår sida. Det femte med misstänkt hands som betydde 3-1 innan paus var inte roligt att få i baken. Bara för oss att hoppa i sadeln igen och minimera misstagen mot Angered nästa vecka.”

 

5B

Donsö IS – Balltorps FF 3-0 (1-0)

Om man får tro bloggen så var det ett blivande toppmöte när Balltorp tog färjan ut till Donsövallen i lördags. Båda lagen hade också inlett säsongen med trepoängare. DIS hade besegrat Hovås Billdal (2-1) och Balltorp slog slog FC Linné (3-1). Det var hemmalaget som öppnade starkast och inte oväntat var det Albert Hansson som inledde målskyttet i 36:e minuten. I början av andra drabbades sedan BFF av en utvisning och med knappa kvarten kvar satte Hansson även 2-0. Aron Backman avslutade sedan med ännu ett mål medan BFF avslutades med ännu en utvisning.

DIS Olle Backman sa så här om segern:

”Fin seger. Vi visste att de skulle bli en tuff match och jag tycker det blev det. Första halvlek så var de rätt så jämnt och vi känner på varandra, men tycker ändå vi skapar farligare chanser och gör 1-0 genom Albert, en fin kontring där jag själv spelar fri Albert. Andra halvlek så börjar vi bra och sätter hög press. Jag får ett friläge där jag blev kapad bakifrån, rött kort och vi hade kände att vi kunde spela av matchen! 2-0 kommer genom mig och Albert igen, ett väggspel och ett inspel till vår skyttekung. Strax efter de får de ett andra rött kort. 3-0 kommer genom en junior, Aron, ett snyggt placerat skott i krysset, första a-lagsmålet! En bra genomförd match av oss och vi vinner välförtjänt. Gott att vara igång! Får även lägga till att vårt försvarsspel och vårt målvaktsspel känns riktigt bra och vi släpper inte till många chanser.” 

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om matchen:

”En första halvlek som är ganska jämn med lite fördell oss tycker jag då vi har lite mer boll och skapar mer framåt än Donsö. 1-0 till Donsö kommer då Pringle och deras gubbe skallar ihop ordentligt och går i backen och de flesta inklusive mig ropar på domaren att blåsa av för huvudskada. Men då han inte gör detta kontrar Donsö och gör 1-0. Ett väldigt konstigt domslut som själklart kom att påverka resten av matchen tråkigt då domarna annars gjorde en ganska bra match. Andra halvlek försöker vi jaga ikapp då åker vi på en solklar frilägesutvisning då Nilsen tvingas fälla en Donsöspelare som sprungit sig fri mot Emil . Och i det läget dog matchen och vi kan inte hota dom något mer i matchen. Kan väl säga att vi har var sin halvlek och att Donsö är starka framåt.”

DIS matchrapport hittas HÄR

Som vanligt hittas massor med bilder från matchen på Skärgårdsfotboll. Bloggen har också lånat bilden till inlägget därifrån. 

 

/Rasta