Vi avslutar rapporteringen från helgen med våra tre sjuor:

 

FREDAG 12/4 

7A

Angered SK – Vatra KIF 1-2 (0-2)

Nystartade Vatra KIF spelade sin första seriematch någonsin i fredags och det blev seger mot Angered SK med 2-1! Atdhe Bunjaku inledde målskyttet i mitten av första och precis innan paus kom 2-0 (Valdrin Mekaj). Ali Said Hannsan fick sen in en reducering för ASK i andra men de kom inte närmare.

Vatra KIF:s kapten Bljerim Hoti sa så här om segern:

”Helt okej match från oss där vi får springa väldigt mycket och visar hjärta. Det är väl det positiv för det brukar inte känneteckna oss Balkan-lag att springa mycket direkt haha. Spelet kan vara mycket bättre där vi ska rulla mycket mer för det är de vi är som bäst på. Men premiärmatch är alltid konstiga. Viktigaste med och få en lugn och bra start med tre poäng. Allt kommer bli mycket bättre under serien tror jag. Vi har ett så pass bra lag för det.”

 

7B

Johannebergs IF – Rambergets SK 2-0 (0-0)

Johannebergs IF har inlett säsongen starkt och tog sin andra raka seger i fredags när Ramberget besegrades med 2-0. Det var dock mållöst till matchens sista tio minuter och då hade även JIF spelade med en man mindre sen matchminut 65! Men med tio kvar satte Thomas Johansson Lima 1-0 och fem minuter senare svarade Henrik Larsson för 2-0!

Just JIF:s Henrik Larsson sa så här om matchen:

”I första halvlek är vi lite passiva både offensivt och defensivt. Ramberget skapar dock ingenting och vi fick ett mål tveksamt bortdömt för offside och borde fått en straff för en klar hands. I andra blir det turbulent mellan några spelare och hela Rambergets bänk kommer in på plan. Vi får rött och de får två gula, borde i våra ögon varit ett rött och två röda till Ramberget. Efter det lugnar det ned sig och trots en man mindre så blir vi bättre än med elva. Ramberget skapar inga målchanser och vi gör 1-0 på hörna där jag tampas med målvakt som då boxar in den i öppet mål. Vi avgör sedan genom ett fint anfall. Bud på mer mål men vi är nöjda med seger efter att ha spelat med en man mindre i nästan en hel halvlek. Att vi gör målen efter vår utvisning tyder på tyngd och offervilja. Känns bra att gå på påskvila nu.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR

 

7C

Hermansby IF – Proletären FF 3-1 (1-1)

Hemma på Kärnavallen kunde Hermansby i fredags besegra gästande Proletären med 3-1. Laye Bamba satte 1-0 för PFF redan i åttonde minuten men KIF replikerade minuten efter (målskytt Joakim Zärnblom). 1-1 stod sig en bra bit in i andra innan Johan Walli kunde ge hemmalaget ledningen. Mikael Fritzén stängde sen matchen när han satte 3-1 på straff i slutet.

HIF:s tränare Jonnie Pettersson sa så här om matchen:

”Ett fall framåt, vi spelade betydligt bättre än senast och hittade tillbaka lite mer till spelet som varit under försäsongen. Riktigt skön seger som kunde varit betydligt större med fyra missade frilägen och en del andra chanser som kunde resulterat i mål. Även skönt att ett av våra sena nyförvärv ( Oliwer Nilsson från Hålta) går in och gör det bra på innermitten. Fortfarande många steg att ta för att nå den nivå vi vet att vi har i laget.”

PFF:s kapten Henrik Källén sa så här om matchen:

”Förlust 1-3, men spelmässigt ett steg framåt från första matchen. Vi tog ledningen genom Laye Mario Bamba som kommer bli en tillgång i år, men det blev snabbt kvitterat. Kan tycka att vi sett till matchen som helhet borde kunnat fått med oss en poäng, men de trycker in ett 2-1-mål på en fast situation där de är starkare än oss, och sedan 3-1 på straff. Men det viktiga är att vi är på rätt väg, att vi spelar ihop oss och börjar få igång några nya och nygamla spelare. Extra plus till Augustin Daya från vårt 04-lag som hoppar in och står för stabilt målvaktande.”

 

LÖRDAG 13/4

7A

Gunnared KIF – Gothenburg Celtic FC 2-2 (2-1)

I lördags blev det kryss när Gunnared tog emot Celtic på Gunnaredsplan. Hemmalagets Hiwa Gholamzadi slog till två gånger om tidigt i matchen och gav Gunnared en 2-0 ledning. Gerardo Antonio Mendez Hernandez reducerade dock innan paus och en bit in i andra kom 2-2 (Umut Rifat Ala). Matchen bjöd sen inte på några fler mål.

Celtics tränare Jonatan Niva Rytiniemi sa så här om matchen:

”Kan inte vara annat än missnöjd med slutresultatet. Bjuder på två mål tidigt i matchen efter individuella misstag och tvingas sedan jaga. Vi radar upp kvalificerade målchanser och har ett stort bollinnehav, men ineffektiviteten är total. Gunnared är knappt över halva plan under matchens sista 70 minuter! Vi både reducerar (i slutet på första), och kvitterar (tidigt i andra) men lyckas inte hitta en väg att vinna. Vi känns stressade i alla beslut på offensiv tredjedel och söker hela tiden en avgörande passning istället för använda vårt spelövertag. Måste samtidigt ge beröm till Gunnareds målvakt som var felfri igenom hela matchen. Räddade 3 eller 4 rena frilägen och släppte i princip inga returer på övriga avslut. För oss i Celtic är det bara att rannsaka oss själva och höja ribban avsevärt till nästa match då vi ställs mot ett favorittippat Croatia.”

Gunnareds Khabat Aslani Aslamarz sa så här om matchen:

”Vi började bra och tog ledning med 2-0 men Celtic tog över mer och mer. De skapade chanser men kunde inte förvalta de, de var det klart bättre laget i andra halvlek och borde ha vunnit matchen.”

 

7C

AIF Göteborg – Rödbo IF 1-1 (0-1)

Det var två straffmål som låg bakom det oavgjorda resultatet på Gröna Vallen i lördags. Det sista som hände i den första halvleken var att Rödbos Markus Hasselblom satte 1-0 från elva meter. I mitten av andra kunde sen AIF kvittera då Fredrik Holmberg satte sin straff. 

AIF:s Erik Entin sa så här om matchen:

”Vi hade mycket boll idag men lyckades inte riktigt förvalta det till mål. Båda lagen gjorde mål på varsin korrekt dömt straff likt förra matchen. Så hittills har vi ej släppt in några spelmål. Vi mötte en parkerad buss vilket vi nog var lite ovana vid jämfört med föregående år i 6:an där det var mycket tvärtom. Men all respekt till dem som kämpar och försvarar sig heroiskt och ser inget negativt med en sådan matchplan då det faktiskt var dem som tog ledningen.”

 

SÖNDAG 14/4

7C

Solväders FC – Lundby IF 3-0 (1-0)

Det spelades även division 7-boll igår när Solväders FC besegrade Lundby med 3-0 hemma på Bravida Arena. I mitten av första kom 1-0 genom Hassan Hassan och en bit in i andra kom 2-0 (Abdisalam Hassan). Då hade också Lundby fått en spelare utvisad. Med dryga tio minuter kvar kom även matchens sista mål (Henrique Elísio pereira Vera-Cruz) som spikade slutresultatet 3-0 till SFC.

LIF:s tränare Robert Heikkilä sa så här:

”Det känns inget vidare med två raka förluster. Tyvärr kom vi inte upp i nivå idag. Solväders var hungrigare och utnyttjade våra misstag väl. Vi får bara bryta ihop och komma igen.”

 

/Rasta