Det spelades bara en match igår och så här gick det:

 

TISDAG 16/4

5B

IF Väster – Kungsladugårds BK 2-1 (2-1)

Förra årets tvåa i 5B, IF Väster, har även inlett årets seriespel starkt. 2-0 i premiären mot Heden följdes upp av 1-1 mot Mossens BK och igår blev det seger igen. Hemma på Önneredsplan blev det 2-1 mot gästande Kungsladugårds BK efter att alla målen kom i den första halvleken. Väster fick en drömstart då Robert Eckerman satte 1-0 redan efter fyra minuter efter en hörna. Robert Hermez kvitterade dock för KBK i mitten av halvleken men Arvid Liljedahl satte hemmalaget i förarsätet igen med sitt 2-1 mål precis innan pausvilan. Den andra halvleken blev alltså mållös men det delades ut en hel del kort med bland annat sex gula sista tio där KBK:s målskytt Hermez fick lämna efter ostskiva nummer två. 

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om segern:

”Som alltid märks det att matchen gäller mycket för båda lagen och de var inte helt lätt för domarna och hålla ordning på lagen och vi var ju inte helt överens med varandra under matchen. Tycker vi vinner rättvist. Lagårn saknade några av sina speedkulor och hade svårt att hota oss utöver fasta situationer och där är de väldigt starka. Men utan att skapa massvis så var de vi som styrde mestadels även om matchen aldrig fick någon rytm. 1-0 Eckerman på hörna tidigt. Skönt att ha honom frisk igen. 1-1 Hermez på en fint slagen frispark av Andreasson och precis innan paus tryckte Arvid som comebackade in 2-1 efter en retur. Nu blir det skönt att fira påsk!”

KBK:s Christopher Ulvdalen hade följande att säga om matchen:

”Tycker vi startar matchen sådär och kommer inte riktigt in i positionsspelet. Väster börjar skicka lite långt ut mot kanterna och fyller på bra utan att skapa något farligt direkt, de får med sig ett hyfsat tidigt mål på en kort hörna där vi står och sover lite men ett bra slaget inlägg på bortre och 1-0. Tar ett tag innan vi vaknar till liv men efter en stund kvitterar vi på en bra slagen frispark på bortre ytan och vi har två spelare fria och där har vi 1-1. Precis innan halvlek släpper vi in 2-1 men små marginaler och en returstuds ut i straffområdet. I andra halvlek spelar vi upp oss och skapar lite mera, Väster väl någon halvchans men i andra skapar vi de farligare målchanserna och har en boll i mål, riktigt fin upprullning och inlägg men nog dessvärre korrekt bortdömt. Västers anfallare ska vara ruskigt glad att få spela vidare efter en ful armbåge som domaren missar och blir lite gnäll. Vi chansar lite på slutet och hinner bränna ett friläge efter att Väster satt igång en frispark rakt till oss. Matchen avslutas i stort sett med ett bra frisparksläge i vår favör där deras målis gör en superräddning. Sätt över 90 minuter och kvalificerade målchanser känns resultatet inte rättvist alls!”

Västers matchreferat hittas HÄR

Bilden till inlägget är också lånat från Västers hemsida.

 

/Rasta