Så här gick det i 5A under påsken!

 

ONSDAG 17/4

Floda BoIF – Utbynäs SK 1-9 (1-3)

Utbynäs har öppnat lite knackigt i årets 5A men slog till med en storseger i onsdags när Floda besegrades med hela 9-1! Filip Olofsson och Robert Hedelin såg till att USK hade 2-0 redan efter elva minuter. Mio Hopkins gav Floda lite hopp med sitt 2-1 mål men innan paus kom 3-1 (Hedelin igen). 3-1 stod sig en bit in i andra men efter att USK:s kapten Tom Berndtson satte 4-1 i matchminut 59 fortsatte målen att trilla in. Hedelin blev till slut femmålsskytt efter att han gjort tre raka mål i andra. Matchen avslutades med mål av Victor Eriksson och Jonas Hulander.

USK:s kapten Tom Berndtson sa så här om storsegern:

”Efter de två inledande matcherna som har varit väldigt dåliga från vår sida, så hitta vi tillbaka till vårt spel och inställning. Vi styr och kontrollerar i stort sätt genom hela matchen och borde vunnit med ännu mera och vi haft lite bättre skärpa i avsluten. Så gött med vinst igen och bra gjort av samtliga i lagen.”

Flodas Mio Hopkins sa så här om förlusten:

”Vi föll väldigt tung idag mot Utbynäs. De gör både 1-0 och 2-0 rätt tidigt och det är uppförsbacke för oss. Därefter lyckas vi reducera till 1-2. Vi får dem lite ur balans en stund men därefter rinner det iväg. Utbynäs gör det bra och pressar oss genom hela matchen. I slutet skapar vi några chanser men lyckas inte sätta dom. Vi har en liten svacka nu men jag tror att vi kommer ta oss ur den och kämpa vidare.”

 

Björndammens BK – Finlandia/Pallo AIF 0-1 (0-1)

Det går tungt för Björndammens BK som inkasserade sin tredje raka förlust i onsdags. Finlandia/Pallo AIF vann på Furulund efter att gästernas kapten, Richard Olsson, gjort matchens enda mål efter 25 minuters spel. Roligare för Finpa som har sex poäng efter två spelade matcher.

Finlandia/Pallos André Kapella hade följande att säga om den fina segern:

”Idag möter vi ett lag som gillar att rulla boll och det gör de bra. Tycker Björndammen är mycket bättre än tabellen visar. Vi försöker göra det svårt för dem och stänger ytor centralt. Vårt egna spel med boll är inte på topp idag men vi krigar som vanligt. Riktigt go seger och nu ser vi fram emot Romelanda nästa match!”

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om förlusten:

”Väldigt tuff förlust ikväll. Säsongen har inte börjat så som vi hade hoppats på tyvärr. Och den störta anledningen är att vi har så många tongivande spelare skadade, sjuka, bortresta etc. Många spelare som spelar på ovana positioner. Och då får man inte den kontinuiteten och tryggheten i laget. Samtidigt som det skapar en viss frustration hos spelare och ledare. Men ikväll så fick vi tillbaka några av dessa, och det märktes till en viss del i spelet också. Vi tog tag i taktpinnen direkt och satte hög press på finlandia, och tvingade dom slå långt. Vi har egentligen allt i första ( utan att skapa några riktiga farligheter). Men tyvärr så är vi inte tillräckligt kliniska i våra avslut. Finlandia har en chans i första, där dom slår den långa bollen bakom våran backlinje och där vi inte är riktigt på tårna. Och den förvaltar dom väl och 0-1 är ett faktum. I halvtid så snackade vi om att fortsätta spela som i första, men att vi skulle öka bolltempot ett snäpp och våga skjuta lite mer. Andra halvlek är spel mot ett mål. Vi trycker ner dom rejält och spelar fin fotboll fram till sista tredjedelen. Men återigen så är vi för ineffektiva i sista tredje delen. Som sagt så var det en väldigt tung förlust ikväll, vi förtjänade verkligen mer än 0p. Men det positiva är att vi är på rätt väg och att gubbarna börjar sakta men säkert komma tillbaka från skador mm. Trots förlust ikväll så är jag nöjd med själva spelet. Samtidigt som vi måste bli bättre i sista tredje delen. Med det sagt så får jag gratulera finlandia till vinsten och önskar dom lycka till i fortstättnignen. Sen vill jag även passa på och lyfta fram en spelare. Vilket jag i vanliga fall inte gör. Men måste berömma Ace (Aleksander Petrovski) som vid 37 års ålder sadlar om från anfallare till målvakt och är outstanding. Bara en sån sak som att rädda 6/8 straffar i år är helt galet.”

BBK:s matchreferat hittas HÄR.

Finlandia/Pallo AIF:s rapport hittas HÄR.

 

TORSDAG 18/4

Angered MBIK – Hönö IS UPPSKJUTEN

Matchen mellan Angered MBIK och Hönö IS är uppskjuten och bloggen har inget nytt datum i skrivande stund.

 

Älvängens IK – Partille IF FK 0-0 (0-0)

Älvängen kom med två raka segrar och 10-1 i målskillnad i ryggen i hemmamötet mot Partille. Bortalaget å andra sidan kom med en fin 3-2 seger mot Utbynäs i bagaget. Gårdagens möte skulle dock bli mållöst och lagen fick nöja sig med en poäng var.

ÄIK:s Johan Parinder sa så här om matchen:

”Det va en tuff match med mycket kamp, Partille gör det bra och trillar mycket boll men chansmässigt är vi ungefär lika i första halvlek där både lagen har bra chanser att göra mål. I andra svänger matchen rätt mycket och det blir mycket kamp även om Partille får ut mer av sitt spel än vi fick och mycket kalabalik kring domslut för båda lagen. Så för att sammanfatta det hela så kanske kryss var rättvist. Eloge till Partille för en bra match då man kände att det va av toppmötekaraktär med högt tempo och bra match även om det inte blev några mål!”

Partilles Hugo Kymmer har följande att säga om matchen:

”Det är en tuff match på förhand och vi vet att vi måste kämpa in i det sista! Det är också det vi gör. Innan matchen hade vi en spelplan och vi följer den så bra vi kan. Det är en match med mycket chanser åt båda hållen men jag tycker vi helt klart skapar bäst målchanser och hade lika gärna kunnat få med tre poäng idag. Älvängen är ett riktigt bra lag och att vi lyckas få till en såpass bra prestation visar att vi är ett lag som verkligen är på gång. Fint stöd på läktaren som vi har haft senaste tiden och det värmer verkligen i ett Partillehjärta!”

Partilles blogg ger sin syn på matchen HÄR

 

FREDAG 19/4

IF Vardar/Makedonija – Romelanda UF 3-1 (1-0)

Nykomlingen Vardar/Makedonija har inlett årets 5A fint. Laget tog sin andra seger på lika många försök ikväll när Romelanda besegrades med 3-1. Stany Lokamba gjorde den första halvlekens enda mål och såg till att Vardar hade 1-0 inför andra. RUF kom dock tillbaka in i matchen i mitten av andra när Andreas Wennberg Olsson kvitterade. Ismar Bilajbegovic höll sig dock framme bara minuter senare och gav Vardar ledningen igen. Kristian Trajanovski säkrade sen segern med sitt 3-1 mål med kvarten kvar.

Just Trajanovksi sa så här om segern:

”Första hemmamatchen för säsongen, bra väder och mycket publik, grymma förutsättningar. Vi vinner matchen med 3-1 och inkasserar tre nya poäng. Vi gör en okej match då vi är medvetna om vad vi kan göra bättre.”

RUF:s Björn Sjösvärd hade följande att säga om förlusten:

”Rejält sargat lag från start. Tycker ändå vi hade bra koll även om de hade mest boll. Sen fastnar vår lagkapten i konstgräset, vrickar foten, Vardar får friläge och 1-0. Vi har inte direkt flyt nu! I andra kämpar vi till oss 1-1 men vi orkade inte hela vägen. Men vi kommer igen, jag är egentligen inte orolig även om det har varit en tung start.”

Tuff inledning för RUF som har börjat med tre raka förluster. 

 

/Rasta