Även 4B körde hela omgång 3 på två dagar med följande resultat:

 

ONSDAG 17/4

Göteborgs FF – Öckerö IF 2-1 (2-1)

Tungt möte på Majvallen i onsdags när två av de väntade topplagen drabbade samman. Öckerö kom med två fina segrar i ryggen och en intakt nolla medan GFF kom från en 3-0 seger mot Eriksberg. Hemmalaget GFF tog ett tidigt grepp om matchen då Teodor Nastevski Lindström gjorde 1-0 efter sju minuter och dryga tio minuter senare ökade Jonas Tingberg på till 2-0. Ludvig Wiklander Ljungkvist fick in en reducering precis innan paus men resultatet stod sig matchen ut. En fin seger för GFF. 

ÖIF:s Victor Niklasson sa så här om förlusten:

”Vi trillar boll som vanligt och GFF ligger lågt och ställer om när de vinner boll. Vi har kontroll på matchen men vi bjuder GFF på två billiga mål. Jag vet inte riktigt vad som händer. Vi gör 1-2 och har bud på fler mål men GFF försvarar sig bra. I 45:e minuten får vi vår kapten utvisad (vi bör ha frispark i förstaläget), men domaren väljer att plocka upp de röda för ”frilägesutvisning” och vi går in i paus med 10 man och underläge. Vi pratar i halvlek om att vi har en bra moral i laget och vi bestämmer oss för att köra på. Andra halvlek utspelar sig på hemmalagets planhalva och vi trycker ner dem i stort sett hela andra halvlek, sista 5-10 minuterna spelar GFF av matchen och vi förlorar med 1-2. Om jag får tala för mig själv tycker jag att vi är värda iaf en pinne med oss hem, och hade vi varit 11 man på planen i 90 minuter vet jag att vi hade fått med oss tre poäng. Tack GFF för en brötig match och lycka till framöver!”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR

 

TORSDAG 18/4

Eriksbergs IF – Mölnlycke IF 1-1 (0-0)

Det blev en jämn match på Rosenhill när Eriksberg tog emot Mölnlycke IF. Efter en mållös första halvlek gav Carl Borg gästerna ledningen i början av den andra halvleken. EIF tog sig dock tillbaka in i matchen då Anton Efraimsson kvitterade och matchen bjöd sen inte på några fler mål.

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om matchen:

”Äntligen igång. Efter ok insats mot Öckerö och en bedrövlig insats mot GFF kändes det som vi nu kommit igång. Detta var en match som vi förde stora delar och Mölnlycke satsade på framförallt ett stark försvarsspel och kontringar. Genom detta lyckas MIF ta ledningen i andra halvlek men vi lyckas rellativt omgående kvittera och trycker sista delen av matchen rejält på för ledningsmålet. Tyvärr har vi inte riktigt spets idag och lyckas inte få med oss trepoängaren. Nu får vi satsa på nästa match och önskar MIF lycka till framöver.”

MIF:s Sudo Sulejmanovic hade följande att säga om matchen:

”Vi kom till spel med många förändringar i truppen från vinsten mot Velebit senast. Tror att vi just till denna match hade 9 man som var bortresta & skadade. Vi krigar och kämpar på i första halvlek, ställningkrig, dom har ett spelskickligt innermittfält som gör det bra! Andra halvlek öppnar upp sig mer och vi får in 1-0 i en omställning, vi har även bud på 2-0 men vi lyckas inte hela vägen och istället så får Blerim lite för mycket tid och kan frispela deras anfallare till 1-1. Matchen står och väger på slutet men inget utav lagen har tillräcklig skärpa för att avgöra. Ok resultat för vår del med tanken på förutsättningarna.”

EIF:s matchreferat hittas HÄR

MIF:s rapport hittas HÄR

Bilden till inlägget är lånad från EIF:s hemsida. 

 

KF Velebit – IFK Björkö 5-0 (2-0)

Velebit kom från en tuff 1-3 förlust mot Mölnlycke IF men studsade tillbaka direkt och slog Björkö med hela 5-0! Velebits nyförvärv från Kozara, Kassim Coaney, var på hugget och satte både 1-0 och 2-0 i den första halvleken. Coaney fullbordade sedan sitt hattrick i mitten av den andra halvleken. Då hade Denis Gavrilov gjort 3-0 på straff strax innan. Robert Ukalovic avslutade sedan matchen med sitt 5-0 mål.

Velebits Emilio Rossi sa så här om segern:

”En bra match från vår sida där vi rullar boll väldigt fint och många bra kombinationer som gör att Björkö knappt fick låna bollen under matchen, våran stora målskytt har kommit igång nämligen Kassim Coaney som springer på allt och då lönar det sig tillslut, vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag! Gott att vara tillbaka på vinnarspåret igen, vi ska även tacka Björkö för att dom kämpade som ett lag även om dom fick jaga mycket och gör dom det under säsongen kommer det bli bra!”

Björkös målvakt Jack Olsson sa så här om förlusten:

”Vad ska man säga! En match som vi redan på förhand hade förlorat. Vi har i dagsläget 10-12 man sjuka eller skadade. Därav är det lite mer en halva startelvan. Vi får ringa in styrelsemedlemmar, planskötare, föredettingar och spelares kompisar för att får ihop till lag. Och tyvärr är det här lite återkommande år efter år i Björkö! Vi får helt enkelt sluta med gruppkramen i duschen efter varje träning + att vi får nu efter snart 20 år som fotbollsspelare sluta suga på vattenflaskorna. Bertilsson i deras kasse hade inte bollen i händerna en enda gång och Velebit hade lätt kunnat göra 4-5 till! Det säger allt om den matchen. MEN efter påsken är förhoppningsvis de flesta tillbaka och då ska vi vara med och slåss om serieseger igen!”

Velebits matchreferat hittas HÄR

 

Kärra KIF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 2-1 (1-1)

Efter tre spelade omgångar av 4B så är det Kärra KIF som toppar tabellen! Marcus Andersson gav laget ledningen i hemmamötet med Mölnlycke-Sjövalla men innan paus var det kvitterat (målskytt John Gelotte). I början av den andra halvleken blev sen Niclas Andersson matchjälte för Kärra!

Just Andersson sa så här om segern:

”Tycker vi följer matchplan större delen av matchen. Etablerar en hel del spel på motståndarnas planhalva och radar upp chanser. Tyvärr får vi inte riktigt den utdelningen vi önskar. Vi gör däremot jobbet matchen ut och arbetar för varandra som i det två första matcherna. Därför har vi nio poäng.”

 

Askims IK – Sandarna BK 2-3 (1-1)

Precis som Kärra KIF är nykomlingen Sandarna BK fullpoängare efter tre spelade matcher. Majornas Milan tog sin tredje raka uddamålsseger i går efter 3-2 mot Askim. Den första halvleken bjöd på två mål där Jaime Jansson gjorde 1-0 för AIK och sedan 1-1 genom SBK:s kapten Tom Martinsson Ngouali. Patrick Abrahamsson satte sedan 2-1 till Askim med kvarten kvar men SBK avslutade alltså starkast. 2-2 kom på ett självmål och i 89:e avgjorde Mikael Johansson på straff!

SBK:s målvakt Erik Johansson sa så här om segern:

”Väldigt skönt med tredje raka segern! Tycker att första halvlek är ganska jämn, dom pressar oss högt och vinner en del på det samtidigt som det känns som att vi är bättre rent spelmässigt. 1-1 i paus tycker jag är ganska rättvist ändå. I andra är vi klart bättre, vi har ett högre tempo men vi lyckas inte riktigt sista tredjedelen. Vi får en riktig kalldusch när Askim gör 2-1 med kvarten kvar, men vi fortsätter att tro på det och får in 2-2 med fem minuter kvar. I slutminuterna får vi en straff, jag ser inte vad det är som händer men enligt våra killar är den solklar och enligt deras så är det absolut ingen straff. Men domaren har blåst och Micke trycker kyligt dit den! Känns ändå rättvist tillslut då jag tycker vi är det bättre laget i matcher sett över 90 minuter. Nu laddar vi inför nästa fredag då Kärra kommer på besök till Gröna Vallen, folkfest och solsken utlovas!”

SBK:s matchrapport hittas HÄR

 

Älvborg FF – IF Mölndal Fotboll 2-1 (1-0)

IF Mölndal väntar fortfarande på sina första poäng i årets 4B och de får fortsätta vänta. Mot Älvsborg hamnade laget i underläge med tio minuter kvar av första då Albert Jörnvik gjorde 1-0 för ÄFF. 2-0 till hemmalaget kom i början av andra genom John Nestenborg. Mölndal fick in en reducering (Niclas Högfeldt) men kom inte närmare.

Just Högfeldt sa så här om tredje raka förlusten:

”Vi slarvar alldeles för mycket som vi tyvärr blir straffade av. Visst hade Älvsborg ett ribbskott och flera halvfarliga lägen men det är vi som ger dem båda målen. Lite surt, men sån är fotbollen. Vi kommer visserligen inte till så många jättefarliga lägen heller men vi kämpar på och runt matchminut 80 gör vi mål, tyvärr lite för sent. Aldrig roligt att gratta andra lag till seger men Älvsborg gjorde vad de behövde. Vill tillägga en mindre rolig sak som man märker allt för ofta i våran serie. Gnället, tjötet…att fem olika spelare alltid ropar efter varje domslut börjar bli en negativ trend som skapar dålig stämning runt plan. Jag är inte perfekt och slänger säkert ur mig saker ibland, men vill skicka en pik till hela serien att spela fotboll och ha skoj. Efter matchen kan man gnälla och lämna sina åsikter. Tack för mig.”

 

/Rasta