4A brände av hela omgång 3 nu precis innan påsken och så här gick det:

 

ONSDAG 17/4

Stenkullen GoIK – Kode IF 5-2 (2-2)

Det var ett riktigt intressant möte på Stenkullens IP i onsdags mellan två formstarka lag. Både hemmalaget Stenkullen och gästande Kode IF hade full pott efter två omgångar. Båda lagen kom också från storsegrar då Stenkullen krossade Kozara med 8-0 och Kode besegrade Guldheden med hela 7-2! Det skulle bli målrikt denna afton också och Oscar Gustafsson gav gästerna ledningen på straff efter dryga kvarten. Stenkullen svarade dock med både 1-1 (Nicklas Westman) och 2-1 (Tobias Hansson). Kodes kapten Rasmus Haraldsson såg dock till att det var 2-2 i paus. I den andra halvleken var sen Stenkullen starkare. Felix Martinsson gjorde 3-2 nästan direkt och både Westman och Hansson blev tvåmålsskyttar i 5-2 segern!

Stenkullens Nicklas Westman sa så här om den fina segern:

”Idag var det ett riktigt hett möte, en riktigt bra division 4 match. Jag tycker vi tar tag i taktpinnen första 10-15 med några bra chanser. Kode kommer ikapp med fina anfall och omställningar. 0-1 på straff, vi kvitterar och tar ledning 2-1, Kode kvitterar. 2-2 i halvlek och det känns väl rättvist. Andra halvlek är det i stort sett bara ett lag på planen. Vi gör 3-2 och 4-2 i början på halvleken. Kode har 1-2 halvchanser men vi kontrollerar matchen fullt ut och gör tre mål till.”

Kodes ena tränare, Jimmy Karlsson, hade följande att säga om matchen:

”Matchbilden i början av första halvlek speglas av två anfallsglada lag. Vi får tidigt utdelning genom en straff men sedan tar Stenkullen över mer och mer. De hinner med att göra både 1-1 och 2-1 innan vi äter oss tillbaka in i matchen och lyckas kvittera strax innan halvtid. Tyvärr startar andra halvlek med att Stenkullen gör 3-2 vilket vi inte riktigt lyfter oss från. Stenkullen lyckas göra både 4-2 och 5-2 innan vi skapar några halvchanser och lägger en frispark i ribban. Nu ska vi analysera dagens insats, sedan är det nya tag som gäller till nästa vecka.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Stenkullen har nu inlett årets 4A med tre raka segrar och toppar tabellen.

 

FC Komarken – Guldhedens IK 3-2 (2-2)

Efter två raka kryss fick FC Komarken med sig en fin hemmaseger i onsdags mot Guldhedens IK. Desto tuffare för tippade topplaget Guldheden som har inlett med tre raka förluster! Hemmalaget inledde starkt med tidiga mål av Mohamad Abdulrazek och Mattias Thornberg men Nicholas Kakonge och Philip Svensson såg till att det var oavgjort när det var dags för paus. Den andra halvleken bjöd bara på ett mål och det stod Komarkens Carl Gustafsson för.

Komarkens Mattias Thornberg sa så här om segern:

”En fin och en välförtjänt seger idag! Vi tar en tidig 2-0 ledning genom Moha Razek och mig. Den slarvar vi bort och tar med oss ett 2-2 resultat in i halvlek. Vi går ut i andra och tar över helt och sedan gör Carl Gustafsson 3-2 och vi vinner som jag sa förut välförtjänt.”

GIK:s huvudtränare Nicklas Sernevall sa så här om matchen:

”Vi kommer i underläge med 2-0 efter ca tio minuter, men arbetar oss in i matchen och kvitterar till 2-2. Detta visar på bra moral. Andra halvlek är medioker från vår sida och vi blir passiva, vilket leder till att Komarken vinner matchen med 3-2.”

GIK:s matchkommentar hittas HÄR.

 

TORSDAG 18/4

IK Zenith – Lerums IS 1-0 (0-0)

Nykomlingen IK Zenith inledde säsongen med två förluster men har nu plötsligt två raka segrar. Vinsten sist mot Semberija (5-1) följdes upp av en 1-0 seger mot Lerum. Alexander Berntsson blev matchhjälte när han gjorde matchens enda mål i mitten av andra halvlek. 

Zeniths Johan Jansson sa så här om segern:

”Tre sköna poäng, vi har jobbat vidare och haft väldigt bra inställning det sista. Vi är ödmjuka inför varje ny utmaning. Det var en match med mycket duellspel, mycket frisparkar. Var väl inget skönlir från något av lagen. Jag tycker vi styr första halvlek och har 4-5 riktigt bra lägen där vi borde gjort något mål. 0-0 i paus och andra halvlek är jämnare, vi börjar bra med en ribbträff och gör efter det 1-0 i mitten av andra och sedan var det mycket kamp. Lerum skapar väl egentligen inte någon jättechans och har inte något tryck förens sista 10 minutrarna. Vi tackar Lerum och domarna för en bra match och jobbar vidare med två raka segrar i bagaget, nästa vecka går vi på Göteborgs bästa gräsplan också, där blir vi svårslagna!”

Zeniths matchrapport hittas HÄR

 

FK Kozara – Nol IK 3-3 (2-2)

Det blev en målrik match på Gamlestadsvallen igår när Kozara tog emot Nol. Det var dock bortalaget som ledde både med 1-0, 2-1 och 3-2 men hemmalaget Kozara gav sig inte utan kvitterade tre gånger om. Malake Kevin Obialor gav Nol ledningen efter 12 minuter men Marcos Abello satte 1-1 bara minuter senare. Nebeyu Elias satte sen 2-1 för Nol men precis om vid första målet kom kvitteringen strax efter (målskytt Nuri Akyol). 2-2 i paus men bara fem minuter in i andra gjorde Simon Enyck 3-2 för Nol. Abello slog sen till igen med sitt 3-3 mål! 

Kozaras webmaster Marcus Borojevic sa så här om matchen:

”Vi gör en bra match där vi tyvärr släpper dit tre skitmål. Det är vi som styr och ställer och hade vi haft lite marginal på vår sida hade vi inkasserat alla tre pinnarna. Marcitos gör det han är bäst på med två baljor och Nori med drömträff upp i krysset. Känns bra att få vår första poäng efter två förluster!”

 

United Africa FC – Kortedala IF 0-3 (0-3)

Kortedala har öppnat årets 4A på bästa möjliga sätt. Igår tog laget sin tredje raka seger när laget besegrade United Africa med 3-0. Alla målen föll i den första halvleken där Alisan Agac nickade in 1-0Idiris Ahmed gjorde 2-0 och strax innan paus satte Dino Degirmendzic 3-0. Tuffare för UAFC som har inlett med tre raka förluster. 

Kortedalas Ali Simmo sa så här om segern:

”Vi gör en fantastisk match, kontrollerar matchen. Gör det vi är bra på! Hela laget gör ett bra jobb, jobbar tillsammans och kämpar för varandra, ett nytt Kortedala med andra ord! Skönt med tre nya poäng.” 

 

Lunden Överås BK – SKIF Semberija 1-4 

Semberija kom till matchen med en jobbig 1-5 förlust mot Zenith i bagaget medan Lunden Överås också kom med en förlust (1-3 mot Kortedala) och båda lagen jagade sin första seger. Det blev till slut Semberija som kunde vinna matchen med 4-1. 

Lunden Överås kapten Mattias Alfredsson sa så här om förlusten:

”Vi pratar innan matchen om hur farliga dom är på kontringar. 90 min senare har dom straffat oss skoningslöst med fina omställningar. Bara att gratulera!”

Semberijas Suleyman Traore sa så här om segern:

”Vi behövde en seger och jobbade som ett lag idag. Vi var det bättre laget hela matchen.”

 

/Rasta