Så här gick det i de senaste 5B-matcherna!

 

TORSDAG 18/4

Balltorps FF – FC Heden 0-0 (0-0)

Det blev mållöst på Förbovallen igår när Balltorp tog emot FC Heden. Matchen bjöd dock på nio ostskivor.

BFF:s Mustafa ”Shirren” Shirwani sa så här om matchen:

”I första halvlek har vi kanske mer eller mindre hela tiden men vi skapar ändå inte jättemånga kvalificerade chanser, men ett par chanser har vi. Vi har lite för lågt bolltempo för att dra isär Heden under halvleken. Försvarsmässigt gör vi det dock väldigt bra. Vi höjer tempot i andra halvlek och har väldigt bra chanser till att göra mål. Hur bollen inte går inte förstår jag inte riktigt. Vi står högt och de gångerna Heden kommer upp så är de ofarliga. De har dock en frispark som slås i stolpen. Men totalt sett så har vi mer än 15 chanser att göra mål, det gör vi dock inte. Vi får ta med oss försvarsspelet och viljan som vi har i 90 min. Stor eloge till Heden som ändå står upp. Trevliga gubbar när Deckne inte spelar. Nya tag nästa vecka får vår del.”

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om matchen:

”Förra säsongen blev det två femettor till Balltorps favör vilket vi inte är vana vid och samtliga var överens om att vi inför denna match var tvungna att frångå våra intentioner att vara laget som pressade högt och skulle vara det spelförande laget. Detta var en kamp i 90 minuter. Balltorp började som förväntat med tokhög förstapress men vi löser det på ett bra sätt och kommer ur deras första press och kommer åtminstone in i offensiv tredjedel men där blir vi oftast lite för heta på gröten och avslutar lite för tidigt. Allt eftersom blir vi lite långa i laget och får svårare att få tag på deras spelare som är väldigt duktiga individuellt och spelar efter sin tydliga spelidé med Pringle som droppar och yttrar som kommer med fart. Detta är något vi pratar om till andra halvlek och vi vet att deras frustration kommer bli större allt eftersom om vi bara fortsätter att spela enkelt och när vi till andra halvlek också jobbar lite taightare med lagdelarna lyckas vi också bättre i pressen när vi väl sätter den. Vi gör en sådan jäkla stark laginsats och löser en pinne borta mot svåra balltorp men det ska erkännas att utan Ralles magiska reflexräddningar i målet kunde det blivit både två och tre noll men vi fixar det och går till påskfirandet med en jäkla go känsla och hade velat räkna upp samtliga spelares insatser vid namn men väljer förutom Ralle att sammanfatta detta med en klockren kollektiv insats där vi jobbar för varandra precis som vi gjort i samtliga matcher såhär tre matcher in i serien.”

 

Härryda IF – Fässbergs IF 4-2 (2-1)

Härryda tog en fin hemmaseger mot Fässberg där nyförvärvet David Garrett imponerade med ett hattrick! Det var dock gästerna som tog ledningen via ett självmål men innan paus hade HIF vänt. Bako Löfgren satte 1-1 och Garrett tvåan strax efter. En kvart in i andra nickade sen Garrett in 3-1 men med tio kvar reducerade Anton Oddstig och gav matchen lite spänning. Men Garrett stängde sedan igen med sitt tredje mål som alltså betydde 4-2!

HIF:s Bako Löfgren skrev så här om matchen på lagets hemsida:

”Matchen börjar mycket fram och tillbaka men vi har också väldigt bra koll på dem och håller lagdelarna mycket kompakta vilket gör det svårt för Fässberg att skapa något farligt. Men ändå är det dem som tar ledning efter en hörna där vi har mycket otur, bollen tar sig in efter ett par studsar. Såklart en jobbig start men vi viker oss inte, 1–1 och 2–1 kommer ganska tät in på varandra där vår debutant David Garrett är involverad i båda, efter ett skott från David lägger Bako in bollen på returen, andra målet gör David på egen hand där han avslutar rakt upp i nättaket efter några fina finter. 2–1 står sig till halvtid. Vi känner oss mycket nöjda med första halvlek och känner även att vi kan gå för några fler mål. Andra halvlek startar lite tamt från vår sida och vi bjuder nästan in Fässberg i matchen. 3–1 kommer efter en frispark som Hampus slår in mot mål och Garrett är först på den och gör sin tredje poäng för dagen. Hampus som förövrigt slår otroligt fina inlägg under hela matchen. Efter detta reducerar Fässberg efter en fin boll och vi har inte riktigt koll på deras forward. Nästan direkt efter Fässbergs reduceringsmål slår Bako en fin boll till Garrett som förvaltar det på ett säkert sätt 4–2. Efter detta mål flyttar Fässberg upp många spelare och har några farliga inlägg i slutet av matchen. Vi är mycket nöjda med matchen, vi kommer upp i den nivån vi känner att vi har och har ett otroligt gött snack genom hela matchen. Vi vill tacka både Fässberg IF och domarna för matchen. Domarna är mycket tydliga under hela matchen och förklarar även vid oklara situationer.”

FIF:s John Lindergren sa så här om matchen:

”Vi har inte riktigt lyckats med omställningen från sexan till femman än. Framför allt har vi svårt när det kommer till tyngd och rutin. Det har vi märkt i alla våra tre inledande matcher och det är vad som gör att Härryda vinner igår. Önskar bloggen och alla dess läsare en glad påsk!”

 

IF Warta – FC Linné 3-0 (1-0)

IF Warta har öppnat årets 5B riktigt fint och har nu sju poäng efter tre matcher. I torsdags blev det 3-0 hemma mot nykomlingen FC LinnéAdis Hamidovic såg till att Warta ledde i paus med 1-0 och i mitten av andra kunde hemmalaget utöka till både 2-0 (Martin Trifunov) och 3-0 (Hamidovic igen) och därmed stänga matchen. 

Wartas Trifunov sa så här om segern:

”Vi gör vår bästa match hittills för i år. Den intensiteten och viljan som vi visade upp gjorde att vi stabilt kunde ta tre poäng. FC Linné var lika ivriga i sin press som vi och hade till och med överhanden de första 30 minuterna. Dock blev de trötta och vi kunde ta tag i taktpinnen och få dit 1-0 i första halvlek. I andra halvlek fortsatte vi med vårt höga tempo lyckades trycka dit 2-0 och 3-0. Det var många fina individuella prestationer men är ännu mer imponerad över vår laginsats där vi ger allt ända in i slutminuterna och sätter press på deras bollhållare nere i hörnflaggan. Hårt arbete lönar sig. Även domarna ska lyftas fram då de gör en klockren insats som bidrog till ett bra tempo i matchen.”

Linnés Robert Lundström hade följande att säga om förlusten:

”Vi började matchen bra och stör Warta högt upp i planen och vinner mycket boll och skapar därför några halvfarliga lägen som vi måste hantera bättre om vi ska ha något att göra i femman. Sedan släpper vi in ett relativt billigt mål och därefter tar Warta över mer och mer. 1-0 i halvtid känns ändå möjligt att vända på men när de gör två mål snabbt och enkelt i andra halvlek går luften ur oss. Måste hylla vår målvakt Wamid som gör några högklassiga räddningar idag som ändå håller oss kvar i matchen ett tag till.”

 

/Rasta