Vi kör ett lite uppsamlingsheat med matcher från 6A, 6B och 7A!

 

ONSDAG 17/4

6A

Bergsjö IF – Fröjdens FK 2-0 (1-0)

Lagen möttes så sent som i lördags och onsdagens möte var flyttad från den 13:e omgången. I helgen var det Fröjden som vann en svängig tillställning med 6-5 men nuvar det dock hemmalaget Bergsjö IF som fick revansch. Njaga Njie satte 1-0 för BIF redan i den fjärde minuten, ett resultat som stod sig halvleken ut. Precis i början av andra kom även 2-0, denna gången var det Durim Bublica som gjorde målet.

Så här sa BIF:s Victor Calming om segern:

”Fantastisk viktig seger för oss! Skönt att studsa tillbaka efter förra matchen där jag tyckte att vi var lite väl loja emellanåt. Väldigt jämn match idag där vi är på hugget från start och första halvlek får gå till oss tycker jag. Skulle kanske haft nått mål till på våra lägen. Andra halvlek är vi pressade, Fröjden trycker på samtidigt som vi hamnar lite väl långt ner och vi lyckas inte alls etablera något spel. Fröjden har en del lägen där vi får hjälp av stolpen/ribban men vi lyckas reda ut de och gör 2-0 med kvarten kvar. Jävligt viktig seger för oss! Och fantastiskt tryck från läktaren idag av våra ultras!”

 

7A

Vatra KIF – Real Maskin BK 2-3 (1-2)

Real Maskin klev in i årets säsong i onsdags och de gjorde det på bästa sätt då det blev en 3-2 seger mot nystartade Vatra KIF. Johan Magnusson satte både 1-0 och 2-0 tidigt i matchen men strax innan halvtid reducerade Atdhe Bunjaku för Vatra. Efter paus ökade Tobias Widberg på till 3-1 för Maskinen och Vatra kom aldrig ifatt även om Bunjaku hann reducera en gång till innan matchen var slut.

Vatras tvåmålsskytt Atdhe Bunjaku sa så här om förlusten:

”Vi börjar första halvlek rätt så trögt, några misstag här och där som kostar oss två mål. Men vi gör 2-1 via straff innan första halvlek. Kommer ut andra halvlek och styr spelet lite mer men de sätter dit 3-1 på fast situation. Därefter kommer ett 3-2 mål och vi sätter hög press men lyckas inte hitta 3-3 målet då jag missar en straff. Vi saknar lite kemi i laget då vi inte är så ihopspelade, vi har bra spelare men vi är ännu inte synkade bra till varann.”

Reals Tobias Widberg hade följande att säga om segern:

”Ja, det va en riktigt go seger! Hela laget krigar idag och rev och slet hela matchen! Tycker ändå vi har ett bra grepp om matchen men bjuder på ett par mål (en straff och ett bolltapp) sedan blev sista tio lite svettiga när de flyttar upp mycket folk. Men jag tycker vi står upp bra! Sedan borde vi nog avgjort matchen med något mer mål men fan nästan goare poäng efter att ha fått kriga hela vägen!”

Reals matchreferat hittas HÄR

 

6B

Backatorps IF – Chalmers Studentkårs IS 1-3 (0-1)

Backatorp har fått en jobbig start på årets 6B då laget förlorade sin tredje raka match i onsdags. Chalmers blev för svåra och kunde vinna med 3-1 till slut. Simon Jändel såg till att Chalmers ledde med 1-0 i paus men i mitten av andra var det kvitterat (målskytt Victor Hammar Cavric). Petter Andersson satte dock 2-1 för Chalmers med tolv minuter kvar och bara några minuter senare kom även 3-1 (Joel Lidin).

BIF:s tränare Johan Solinger sa så här om den tuffa förlusten:

”Med risk för att låta som Poya så har vi en tydlig progression framåt. Vi blir bättre, även om det går långsamt. Men framåt går det. Vi satsar mycket på våra ungdomar. Förra matchen hade vi sex spelare under 18, denna fem, i startelvan. Då blir det djupa dalar och höga toppar, men i slutändan lär vi oss av det och går vidare. Så tuff, nej. Lärorik, ja.”

Chalmers Oscar Holm sa så här om segern:

”En väldigt välförtjänt vinst. Vi börjar matchen bra och för spelet, efter 20-25 tappar vi i tempo och de kommer in mer och mer i matchen. 1-0 till oss kommer via ett väldigt fint anfall där Simon Jändel avslutar från nära håll på ett inlägg. Andra halvlek börjar precis som den första och vi radar upp chans efter chans, och med lite mer skärpa hade vi satt 4-5 bollar till. Sedan får de ett mål på en kontring innan det äntligen lossnar för oss framåt och vi kan sätta 2-1 och 3-1 och döda matchen. 3-1 är ett rättvist resultat där vi borde gjort ett par till mål.”

 

TORSDAG 18/4

6B

FTU – Neutrala IF 2-2 (1-1)

I torsdags möttes FTU och NeutralaBravida Arena och det var hemmalaget som öppnade målskyttet efter en kvart genom Oguzhan Yilmaz. Neutrala replikerade dock nästan direkt genom Abdale Hasan Abdulahi och 1-1 stod sig till paus. I andra var det sedan NIF som kunde ta ledningen genom Abdikaafi Mahamud Diiriye efter en kvarts spel. Matchen skulle dock sluta oavgjort då FTU:s Exequiel Jean Cortes Lopez nickade in slutresultatet 2-2.

FTU:s målvakt Mauricio Vergara Tapia sa så här om matchen:

”Gårdagens match mot ett taggat Neutrala blev tuff. Vi visste vad för typ av match de skulle vara men kändes inte som att vi var med riktigt. Vi får in 1-0 via en frispark som Rojas tar från vänsterkanten där Oggy gör en snygg bakåt nick som målvakten inte lyckas greppa tag i. Matchen fortsätter och Neutrala rullar bollen bra med några riktigt fina spelvändningar. Även vi vaknar till och kommer till några avslut på mål men som inte riktigt vill in. Neutrala får in sitt kvitteringsmål som vi känner att domaren lika gärna kunde ha blåst för offside efter att en Neutrala spelare tryckte in en retur alldeles för fort men men spelet fortsätter och Neutrala hinner med att missa en straff som dom skjuter över till McDonalds. 1-1 i halvtid och ca 8-9 minuter in i andra halvlek trycker Neutrala in 1-2 som de sätter i insidan av vänstra stolpen vidare till höger och den går in. Vi gör inte vår bästa match idag med mycket bolltapp och felpass samt att vi tar fel beslut i avgörande lägen men vi lyckas få in ännu en fast situation efter att Gabbe slår en världsklass boll till Exequiel som kommer i andra stolpen och nickar in den snyggt. I slutet av matchen sätter vi mycket press på dom men tappar boll i några avgörande situationer som Neutrala utnyttjar och kan ställa om och kontra. Dom lyckas komma bra i anfall 2-3 gånger men FTU:s målvakt Mauricio lyckas få bort dom. Vi krigar på bra idag även ifall inte spelet satt riktigt. Vi spelar fin fotboll stundtals men alldeles för lite för att kunna äga hela matchen. Vill lyfta fram Dogge som gör en fin match som mittback och även Serat som kommer in i andra halvlek och ändrar matchen i mitten.”

 

FREDAG 19/4

6B

Chalmers Studentkårs IS – Bjurslätts IF 3-2 (2-1)

Chalmers har haft en hektisk vecka då de spelade även i onsdags (seger mot Backatorp) och precis som då blev det tre fina poäng. Mot Bjurslätt så satte Joel Lidin 1-0 för Chalmers redan i den fjärde minuten! Gabriel Javebrink gjorde sen 2-0 efter dryga halvtimmen men Bjurslätt hann reducera (Christoffer Karlevid) innan paus. Javebrink satte sedan även 3-1 för Chalmers i inledningen av andra. Ett självmål med tjugo kvar gav matchen lite nerv men Bjurslätt kom inte närmare.

Chalmers Marcus Berghamn Claesson sa så här om segern:

”Idag var en prövande dag! På påsklovet åker många chalmerister hem så vi var ont om folk och fick ringa in några eldsjälar till 13 man. Starten var viktig och den tog vi vara på genom två snabba mål. En reducering till 2-1 och en utökning till 3-1 skedde under en relativt jämn matchbild. Men under gassande sol blev vi tröttare och tröttare så fokus hamnade i försvar. Efter att 3-2 kom var det bara försvar som gällde, men med nöd och näppe höll det hela vägen!”

Chalmers har startat säsongen riktigt fint med tre segrar och en förlust på sina första fyra matcher. 

 

/Rasta