Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson delar sina tankar om den andra omgången i division 3 Nordvästra Götaland. Bilden till inlägget är lånad från Kongahällas hemsida, 

 

Påskledigheten är över och omgång 2 som startade med matcher i onsdags och avslutades med match igår på annandag påsk är nu färdigspelad och visst blev det åtminstode en rejäl PÅSKSMÄLL denna omgången.
Om man slänger en hastig titt på tabellen så kan vi konstatera att favorit tippade LANDVETTER. IS har levt upp till förväntningarna och är enda lag med full pott efter 2 matcher. HBFC, HESTRAFORS, ANGERED, VIRGO har alla tagit en seger & ett kryss och är alltjämnt obesegrade.
Lite tyngre kan man lätt konstatera att inledningen för GÅRDA, LERKIL, KÅLLERED har varit då man inkasserat 2 raka förluster inledningsvis.
Roligt läsning att en offensiv ytterback / wingback i Kebba Sanyang (HBFC) leder skytteligan på 3 baljor.
Alla lag har inkasserat baklängesmål men det är bara nykomlingen Gårda som ej mäktat med mål framåt.
Kort svep av några av matcherna:
”Skyttekungen levererar”
Jag var på plats med LIS coach i Dalens premiärmatch och jag är övertygad om att Engström och hans LIS var inställda på en tight, tuff match mot ett disciplinerat Dalen KFF och visst blev det så.
Matchen avgjordes inte förrän i minut 86 då lagets specielle målskytt Fredrik Forsman hängde in segermålet till 2-1 och det var hans andra för kvällen och det känns nog gott för dom gröna att veta att man kan lita på sin ”sniper” när det väl gäller.
Kanonstart för LIS men även ännu en bra insats av Dalen KFF
DALEN – LANDVETTER 1-2
”Vändningen”
Efter debaclet för topptippade Frölunda i premiären var det revanschdax när man begav sig till IKEA land för match mot Kållered. Att tränarstaben inte var nöjd med lagets insats i premiären fick konsekvensen att 3 nya spelare kastades in i start XI.
Dock var det hemmalaget som var bäst inledningsvis och enligt mina rapporter kom VF ganska billigt undan med ”bara” ett 1-0 underläge i paus. Men lagets tilltänkta stöttespelare skulle greja biffen i inledningen på andra halvlek då mål av Bryan Johansson och Hampus Furublad inom loppet av 4 minuter vände på steken (min 51, 55) till en 1-2 ledning som sedan stod sig matchen ut.
KÅLLERED – FRÖLUNDA 1-2
”Kostsam straffmiss”
”Den förlorade sonen” var tillbaka på Gratts Arena…jag menar givetvis Joel Sjöqvist med många år i HBFC som med sitt Angered ställdes mot just nämnda HBFC.
Och det var hemmalaget som tryckte gaspedalen i botten och rivstartade matchen med ett tidigt 1-0 på straff, redan i minut 10 var det återigen dax för en 11 metare för hemmalaget men denna gång gick bortalagets keeper Simon Zupancic vinnande ur striden med en fin räddning. 2-0 redan efter 10 hade vart ett berg att bestiga för Angered men så blev icke fallet.
Återigen klev nyförvärvet Frederick Ofori fram och räddade en pinne till bortalaget med sin 1-1 kvittering i minut 81, bra start för lagets nya forward som nu nätat 2 matcher i rad.
HBFC – ANGERED 1-1
”Hur är det möjligt”
Att Kongahälla har många intressanta offensiva pjäser (Konge, Sirinic, Frantzich) är vida kännt och som jag nämnt tidigare så har Jonsered haft problem på mv posten men att en match kan sluta 8-0 är ganska ofattbart för undertecknad. All heder till IKK som fick en så kallad ”ketchupeffekt” och som enligt rapporter såg vassa ut även om man fick hjälp av ett håglöst JIF i andra halvlek.
Rapporter säger att Jonsereds målvakt Kevin Golestan såg ”halvskadad” ut redan från start och var tvungen och byta i paus, och in kom återigen utespelaren Jerry Westerberg i målet (senast han stod var 16/3 mot Vårgårda).
För mig är det ofattbart att ställa en utespelare i mål i div 3, det känns inte seriöst. Jag noterade på laguppställningen att lagets andrakeeper Kim Canefur var uppsatt på laguppställningen, OM han nu var skadad…varför sitter han där?
Nu har jag ej koll på statusen på Jonsered juniormålvakt Henric Petterssons kvalitet men hade han vart frisk så kanske han borde stått, en frisk keeper är ju en frisk keeper om man säger så. Nog om detta, stabil seger för IKK och en go målskillnad på köpet.
KONGAHÄLLA – JONSERED 8-0
”Borta men hemma”
Virgo´s hemmamatch mot Gårda blev en bortamatch för hemmalaget och en hemmamatch för bortalaget, Mossens IP ej i spelbart skick därför var spelplatsen Överåsvallen. Fortsatt tungt för klassiska nykomlingen Gårda och rutinerade Virgo visar hur man vinner matcher. Matchvinnare denna gången blev ”evighetsmaskinen” Calle Ekdahl.
VIRGO – GÅRDA 1-0
”2.06 meter supersub”
Sist ut i omgången var mötet mellan Lerkil – Hestrafors som slutade med bortaseger 0-2. Från Lerkil håll grymtas det lite om ruff på sin målvakt vid 0-1 målet, men målet godkändes. Hestrafors egen ”supersub” tillika styrelsemedlem Conny Carlsson med mäktiga 2.06 cm över havsytan stängde matchen med sitt 0-2 mål.
LERKIL – HESTRAFORS 0-2
– – – – – – – – – – – – – – –
I omgång 3 kittlar ju mötet mellan Gårda – Lerkil lite extra, snacka om ”ödesmatch” mellan 2 lag som suktar efter poäng.
/ Bendinho