Igår på Annandag Påsk lirades det en match och den var i 5B:

 

Näsets SK – Donsö IS 2-1 (2-1)

Det var obesegrades lag som mötes i den tredje omgången. Hemmalaget Näset hade fyra poäng på sina två första matcher medan gästerna Donsö hade vunnit båda sina, senast fina 3-0 mot Balltorp. Det var också DIS som öppnade målskyttet när Albert Hansson påpasslig lobbande in 1-0. NSK jobbade sig dock in i matchen och Simon Slomic hittade rätt med ett skott och kvitterade. Lite senare kom även 2-1Anton Örth höll sig framme på en hörna och var sist på bollen. Näset hade 2-1 i paus och den andra halvleken bjöd inte på några fler mål men båda lagen fick avsluta matchen med tio man efter två sena utvisningar (för dubbla ostskivor). En fin seger för NSK som nu är ett av tre lag i toppen av serien med sju inspelad poäng efter tre omgångar. 

NSK:s tränare Zaya Kalasho sa så här som segern:

”Sett genom matchen var vi det bättre laget. Hade fler lägen att punktera matchen men det ville sig inte. Fyra stycken ribbskott! Tre viktiga poäng oavsett.”

DIS ena tränare, Daniel Fhager, sa så här om förlusten:

”Med två vinster i bagaget så borde både självförtroende och inställning vara på topp. Men tyvärr märktes redan i inledningen att vi inte hade rätt nivå på inställningen. Vi börjar ändå ok men är inte riktigt så aggressiva som vi vill vara och kom ej upp i press som vi skulle. I hockey pratas det mycket om momentum i matcher och så var det idag där vi fick det mesta med oss i början på matchen. Vi spelade enkelt och fick spelövertag och sedan även ett mål efter Alberts vakna lobb från långt håll. Tyvärr slutade vi spela efter det och blev väldigt passiva i försvarspelet och fega när vi skulle anfalla. Blev mest rensningar med dålig adress mot våra forwards som Näset lätt kunde ta hand om. Sista 30 i första halvlek tar Näset över fullständigt genom ett bra passningspel och rörlighet. Dom vänder och leder med 2-1 i paus. Vi pratar mycket om att öka aggressiviteten och våga spela bollen. Andra halvlek är bättre från vår sida samtidigt som Näset tappar och vi äter oss in i matchen. Vi skapar några chanser och borde satt någon boll i mål men det ville sig inte. Näset hade nog 2-3 bollar i virket så man kan inte säga att det var oförtjänt heller. En tät och intensiv match med mestadels ärliga tag. Båda lagen drabbas av utvisningar efter dubbla gula men det speglar ej matchen utan mer att domaren valde att ge kort istället för att ha en dialog med spelarna. Men skall också tillägga att domarna i mina ögon inte gör några matchavgörande misstag och höll en jämn nivå hela matchen.”

DIS matchrapport hittas HÄR

Som vanligt hittas bilder från matchen på Skärgårdsfotboll men bilden till inlägget är taget av Per Samuelsson

 

/Rasta