Bloggens division 3 Nordvästra Götaland-expert Magnus ”Böjen” Carlsson kör lite försnack inför helgens omgång (bilden till inlägget är lånad från Gårdas hemsida):

 

Till veckoslutet kliver vi in i omgång 3 och även om serien är lång så kittlar ju mötet mellan 2 lag utan poäng lite extra.
Att kalla mötet GÅRDA – LERKIL för ”ödesmatch” kanske låter starkt men att båda lagen suktar efter poäng och att bryta en negativ trend är ju uppenbart…
Kick off är fredag 19.00 på Överåsvallen.
Här följer en kort intervju med Gårdas Coach Runeman:
# Tuff start poängmässigt fört ditt GÅRDA, hur har era 2 inledande matcher varit tycker du?
Premiären mot Hisingsbacka var över redan i halvtid, där vi fick en väldigt tung start med mål bakåt redan efter ett par minuter.
Det kändes som att ett redan nervöst lag fick svårt att återhämta sig efter det. Virgo är en helt annan match där vi gör det riktigt bra första halvtimman och skapar chanser för att ta ledningen. Virgo är dock tunga och Calle Ekdahl gör matchens enda mål på en hörna i en match som kunde gått åt båda hållen.
# Kanske lite tidigt efter 2 spelade matcher MEN märker du någon skillnad på Div 3 spel kontra förra årets Div 4?
Inget nytt egentligen men vi konstaterar att man blir hårdare straffad när man inte gör rätt saker. Fotbollsintelligensen är högre på individnivå och vi sätts på hårdare prov defensivt. Det är saker som vi har pratat om mycket inför seriestart men som vi har haft svårt att applicera i praktiken
# Noll mål framåt så här långt, gnuggar ni offensiv på träningarna nu under veckan eller räknar du med en s.k ”ketchupeffekt” när väl första målet kommer?
Vi ändrar inget i vår strategi eller på sättet vi tränar baserat på två matcher. Vi har en tro på att vi vet vad som krävs för att utveckla laget. Sen är självklart ingen nöjd med att vi är mållösa efter två omgångar så vi behöver börja göra rätt saker oftare för att skapa mer målchanser men kanske framförallt ta vara på lägena när dom kommer.
# Ett av 2 lag utanför Göteborg hemma på fredag då Lerkil gästar er, har du koll på motståndet?
Jag har varit och tittat på dom nu under säsongsinledningen och känner till ett par av deras spelare sedan tidigare så jag har hyfsad koll. Ett bra lag som har haft dålig utdelning poängmässigt precis som vi.
# 20 omgångar kvar men det går ej att komma ifrån att det är oerhört viktiga poäng på spel, vad blir VIKTIGAST för er på fredag?
Det går inte att lyfta fram något annat än just poängen som det viktigaste. Inte bara pga tabelläget utan framförallt för den mentala biten och hur vi ser på oss själva. Många spelare behöver få känslan och övertygelsen av att vi är tillräckligt bra för att vinna fotbollsmatcher även på den här nivån. Så viktiga poäng för tabellen men ännu viktigare för vår framtida utvecklingsprocess.
# Som Coach efter en tuff start börjar man skruva på lite detaljer och förändrar eller litar man på det som var vägvinnande 2018?
I grund och botten så har vi kvar samma tydliga idé om hur vi vill spela fotboll. Sedan började vi redan i höstas träna för att kunna anpassa oss till en annan nivå och en annan typ av motstånd. Vi är medvetna om att en serieseger i Div 4 inte per automatik innebär framgång en serie upp. Den tuffa starten i sig innebär inte några större förändringar i hur vi förbereder oss, dock så är vi medvetna om att vi har saker att jobba med innan vi kan prestera på den nivån vi vill även i Div 3.
# Avslutningsvis… hur slutar matchen på fredag?
Jag är tråkig och undviker att tippa hur matchen slutar men hoppas självklart att vi tar vår första trepoängare 😉  !!
– – – – – – – — – – – – – — – – – – 
Hela omgång 3 i sin helhet:
  • GÅRDA – LERKIL
  • JONSERED – LANDVETTER
  • ANGERED – VIRGO
  • FRÖLUNDA – HBFC
  • KÅLLERED – DALEN
  • HESTRAFORS – KONGAHÄLLA
​​​​​​​/ Bendinho