Igår spelades inte mindre än sex matcher i lokalfotbollen med följande resultat:

 

ONSDAG 24/4

 

5B

FC Heden – Näsets SK 0-4 (0-2)

Efter fyra spelade matcher i årets 5B är Näsets SK fortfarande obesegrade. Igår blev det nämligen fina 4-0 borta mot FC Heden. NSK tog ledningen redan i tolfte minuten genom ett självmål och bara minuter senare kom 2-0 genom Jonathan Eineskog Ekdahl. 2-0 stod sig till pausvilan och en bra bit in i andra. Bortalaget tog sen ett stort steg mot segern när Mattias Tuncay satte en straff fram till 3-0 och strax efter kom även fyran (målskytt Simon Slomic). Tre nya poäng för Näset alltså som gör att laget leder 5B. 

NSK:s kapten Vasilis Liolios sa så här om segern:

”En riktigt bra prestation från våran sida. Enligt mig har vi kontroll under hela matchen, försöker rulla boll och skapa situationer framåt. 1-0 är ett självmål som deras centerback nickar in åt oss efter hårt inlägg av Abazovic och 2-0 kommer från Eineskog med fin nick på första stolpen från hörna. Andra halvlek försöker Heden pressa framåt och gör det stundtals bra men känns fortfarande tryggt för oss. Riktigt fin insatts från Kalasho och Webrant på mittfältet idag. 3-0 Tuncay från straffpunkten. 4-0 är ett riktigt fint skott av Slomic långt utanför straffområdet som sitter uppe i krysset. Eloge till domartrion och båda lagen för en trevlig onsdagskväll.”

Hedens Daniel Reitz  hade följande tankar om förlusten:

”Näset startar bra och har mycket boll. Matchen är inte gammal när vi lite olyckligt åker på ett självmål, dock ett snyggt sådant. Vi hamnar hela tiden på mellanhand och näset gör de bra. 2-0 kommer  på hörna där vi tappar markering och deras gubbe kan ostört nicka in den. Andra halvlek tycker jag att vi jobbar oss in i matchen mer och har några halvchanser utan att få utdelning. Men Näset är det klart bättre laget för dagen och när 3-0 kommer på en straff där våran gubbe får den på handen så känns matchen avgjord. 4-0 kommer sedan på en fint skott utanför 16 och de blir också slutresultatet.”

Bilden till inlägget är från den här matchen. Fotograf Per Samuelsson

 

6A

Öjersjö IF – Bergsjö IF 1-2 (1-2)

Nedflyttade Öjersjö IF har fått en tuff start på årets 6A och det blev även förlust i lagets tredje match för säsongen. Det blev dock en jämn match mot Bergsjö IF hemma på Öjersjö IP där alla målen föll innan paus. ÖIF fick en drömstart när Olof Svarén gjorde 1-0 i matchminut 1! Men gästernas farliga anfallsduo Durim Bublica och Njaga Njie såg till att BIF fick med sig alla poängen hem. Bublica nickade in kvitteringen och precis innan paus satte Njie segermålet. Duon har nu gjort fyra mål var på de inledande fyra matcherna. 

ÖIF:s Henrik Krook sa så här om förlusten:

”Med tanke på att vi hade väldigt många återbud så gjorde vi en bra match och vi hade mycket väl kunnat få med oss en poäng.”

BIF:s ena tränare, Valon Hetemi, sa så här om lagets tredje seger på fyra matcher:

”En vinst och tre poäng och egentligen det enda vi är nöjda med. Matchen börjar med att vi redan efter någon minut ligger under med 0-1 efter ett långt uppspel från Öjersjö på deras högerkant som kommer runt och passar snett bakåt och 1-0 är ett faktum. Vi står och sover och fattar inte att matchen har börjat. Inget start man vill ha men det blir en liten väckarklocka för oss. Efter första målet tar vi över matchen och har också kontroll över den, resten av halvleken. Vi lyckas också göra både 1-1 och innan halvleken är slut även 2-1. En bra första halvlek från vår sida, förutom första minuterna. Vi känner att vi har kontroll över matcher och med de chanser vi lyckades skapa i första halvlek så pratat vi om vikten att punktera matchen tidigt. Istället går vi in och gör en riktig dålig andra halvlek. Vi går ner oss i tempo, vi slarvar mycket med passningar och vi lyckas inte heller behålla bollen inom laget. Det är inte heller så att Öjersjö tar över matchen men de fortsätter kämpa så länge de har kontakt och så länge matchen lever. Jag tycker andra halvlek är riktig dålig, det är ingen bra fotboll. Det är snarare två lag som kämpar där bollen far omkring fram och tillbaka och byter äger hela tiden. Både vi och Öjersjö lyckas skapa några halvchanser där man kommer med skott utanför straffområdet men närmare än så kommer ingen av lagen. En bedrövlig match från vår sida men inte på något sätt ett orättvist resultat. Snarare att vi är besvikna på oss själva då vi vet att vi kan prestera bättre men det är samtidigt härligt att ibland göra dåliga matcher men ändå lyckas vinna.”

 

6C

Önnereds IK – Styrsö BK 1-0 (0-0)

Igår var det ett riktigt tungt möte på Apelsinplan mellan de två tippade topplagen Önnereds IK och Styrsö BK. Inför matchen stod båda lagen på maximala sex poäng efter två matcher. Det blev också en jämn match där det länge såg ut att bli mållöst. Med bara sex minuter kvar satte dock Andreas Lindgren matchens enda mål och gav hemmalaget alla tre poängen!

ÖIK:s Arthur Oresjö sa så här om vinsten:

”Uppladdningen inför matchen är bra, vi och Styrsö kommer antagligen vara några av lagen som slåss om det. Extra krydda är att vi tränar samtidigt brevid varandra måndagar och onsdagar. Så bara där lite extra i potten. Matchen startar i riktigt bra tempo, helt klart skillnad på tidigare matcher. Vi spelar bra och trycker på ordentligt första 30 och borde nog gjort något mål. Efter det jämnas spelet ut lite även fast det är vi som för. 0-0 halvtid. Andra fortsätter i bra tempo men ju längre matchen går blir det mer och mer ytor. Styrsö får en farlig kontring med 15 minuter kvar men Mikael gör en riktigt fin räddning. Och med 4 minuter kvar får vi frispark och Andreas trycker dit 1-0 efter en retur. Händer inte mycket mer efter det. Riktigt bra division-6 match med bra tempo och tuffa dueller. Vi gör en riktigt bra laginsats och vinner tillslut ändå välförtjänt. Också extra plus till domaren, bra nivå och hade matchen under kontroll.”

SBK:s Arvid Johannessen (som följde matchen från sidan) sa så här om förlusten:

”Vi börjar matchen ganska dåligt och slarvar mycket i uppspelen där vi tappar en del boll, Önnered däremot börjar piggt och tar vara på vårat slarv och får ett övertag spelmässigt dock utan att skapa så mycket farliga chanser i spelet, däremot känns det farligt varje gång dom får en fast situation men vi lyckas reda ut även detta under hela första. Andra halvlek tycker jag vi börjar lite piggare och spelar bättre och skapar några farliga chanser, men då kom det en frispark från halva plan där öik lyfter in och lyckas kriga till sig 1-0. Resten av matchen blir en ganska stängd tillställning där bägge lagen lyckas vaska fram någon halvchans. En helt klart rättvis seger till Önnered som var bättre och hade mycket mer vilja än oss idag!”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

Önnered toppar nu 6C efter tre omgångar på maximala nio poäng. 

 

7A

Real Maskin BK – Angered SK 1-1 (1-0)

I 7A blev det ett kryss på Bergsjövallen när Real Maskin tog emot Angered SK. Hemmalaget hade med sig 1-0 i den andra halvleken efter att Jonas Pettersson hade gett laget ledningen efter en kvarts spel. Med en halvtimme kvar att spela kom dock ASK:s kvittering, där en Real-spelare var sist på bollen. Matchen bjöd sin inte på några fler mål.

Reals Andres Monar sa så här om matchen:

”Tuff match, precis som vi var beredda på. Dom var snabba och skickliga, men det är vi som gör 1-0 efter att Jonas norpar bollen av deras försvarare och kör en soloraid och avslutar med en klassisk Ronaldo-tåfjutt (tjockis-Ronaldo alltså). Sen ligger vi rätt i stort sett hela matchen men på en hörna så blir det lite vilda västern och vår käre Capitano nickar in bollen i egen bur. Vi har bud på ett par mål till i första och borde kanske dödat matchen redan då, men dom hade ett par riktigt bra chanser i andra där vår keeper Wiklund håller oss kvar i matchen. Allt som allt rättvist med delad poäng skulle jag säga, och gött att vara fortsatt obesegrade!” 

Reals matchreferat hittas HÄR

 

7B

BK Björkåsen – Käringöns FC 1-3 (1-2)

Efter två inledande förluster tog Käringön en efterlängtad seger igår mot Björkåsen. KFC tog ledningen tack vare ett självmål efter dryga kvarten spelad. Ledningen höll dock vara i fem minuter innan Mario Pardo Araya kvitterade från straffpunkten. Innan domaren blåste för halvtid på Ruddalen 2 hade dock KFC återtagit sin ledning, målskytt denna gången Axel Norderyd. I början av andra kom även 3-1 genom Ole Kristian Tveit.

KFC:s Viktor Arvidsson sa så här om matchen:

”Vi hade mestadels kontroll över matchen men blev lite chockade av deras tuffa spel med lite efterslängar osv. Sen gjorde dem ett dråpligt självmål efter en hemåtpass som inte målvakten hann upp, dem gör 1-1 på straff som från bänken såg väldigt billig ut. 2-1 kommer efter ett inlägg från vänstern och letade sig fram till Axel som sätter dit den snyggt. 3-1 kommer efter en hörna där Ole lyfter in den felvänd från mål och utanför straffområdet. Riktigt snyggt. Dem lyckas inte komma till mer än långskott som gick hejvilt och vi hade bud på fler mål. Men all eloge till spelarna i bägge lagen som höll det tufft och hyfsat snyggt.”

 

7C

AIF Göteborg – Ösets BK 6-3 (3-2)

Det var derby och målfest på Gröna Vallen igår i 7C när AIF tog emot Ösets BK. Det såg tidigt ut som AIF skulle ta en säker seger då laget hade 3-0 redan efter 27 minuters spel efter mål av Morgan Persson, José René Carpio Rojas och Jesper Larsson. Innan paus hann dock ÖBK både göra 1-3 (Pontus Åberg) och 2-3 (Senad Zuta). I början av andra ökade dock August Svandal på till 4-2 men ÖBK tog sig närmare igen efter mål av Anton Sjölund Jurado. Närmare kom dock inte Öset utan istället kunde AIF göra både 5-3 (Lars Wingfors) och 6-3 (Milan Kusovic). 

 

/Rasta