Bloggen jobbar för att komma ifatt och här kommer rapporterna från tisdagens matcher i lokalfotbollen! 

 

TISDAG 23/4

 

5B

Hovås Billdal IF – Mossens BK 1-3 (0-1)

Inför matchen i den tredje omgången av 5B stod både hemmalaget Hovås Billdal och gästande Mossens BK utan seger. Mossen kom dock från en stabil 1-1 match mot IF Väster och det var också MBK som skulle ta alla tre poängen på Hovås Billdal Arena. Karl-Johan Holm satte 1-0 för gästerna strax innan paus och direkt i andra kom 2-0 (Carl Gunnarsson). David Rosengren knoppade in en reducering för hemmalaget men Holm stängde matchen med tio kvar med sitt 3-1 mål.

MBK:s Staffan Qvarfordt sa så här om säsongens första trea:

”Jag tycker personligen att vi gör en av våra svagare matcher. De pressade på och vi hittade inte riktigt vårt vanliga lugn. Men vi kommer sakta in mer och mer i matchen och även om det inte är något skönlir så tycker jag att vi har bra koll på dem. Tre starka soloprestationer innebar tre mål framåt. Vi tar med oss att vi vinner även när vi inte är på topp, vilket är ett bra utgångsläge för framtiden!”

Hovås Billdals tränare Henrik Fryklund hade följande att säga om lagets tredje raka förlust:

”Vi startar matchen helt ok. Ligger rätt i positionerna och stänger ner Mossens passningsspel. Under första halvlek skapar vi ett flertal vassa målchanser och har två i ribban. Tyvärr lyckas vi inte få dit bollen. Efter cirka 35 minuter i första slarvar vi på egen planhalva och Mossen får fritt fram att göra 1-0, surt då jag tycker att vi borde fått en straff tidigare i halvleken. Pelle vår forward försöker stå upp i situationen vilket såklart är helt rätt. Hade han ramlat hade det garanterat blivit straff då smällen hörs tydligt ut till bänken. Efter bara 30 sekunder in i andra gör Mossen 2-0 vilket kändes billigt. Den bör inte få gå in. Vi flyttar upp positionerna och gör 1-2 på hörna snyggt nickat av David. Vi är då på gång och skapar ett flertal vassa chanser men bollen vill inte in. Mossen gör 3-1 på en bra individuell aktion och då är det tungt. Vi gör sedan 2-3 som domaren blåser bort då han anser att vår spelare är på deras målvakt. Filip hoppas framför deras målvakt utan kontakt och slår in bollen som målvakten tappar. Domaren måste missat det helt. Känns såklart mycket tungt efter tre raka förluster. Tur att det är långt kvar av serien och grattis till Mossen och till deras tre poäng.”

 

7C

Brämaregårdens FC – Pushers BK 0-5 (0-1)

Bloggens seriefavoriter i 7C, Pushers BK, har inlett säsongen starkt och laget tog sin tredje raka seger i tisdags. Det tog dock lite tid för PBK att komma igång. Precis innan paus kunde Sunny Johansson Wong spräcka nollan. Det var även Johansson Wong som inledde den andra halvleken med att sätta dit tvåan (även om domaren noterade Eric Ahlberg för målet). BFC åkte på en utvisning i mitten av andra och PBK kunde trampa ifrån. Marcus Lindberg nickade snyggt in 3-0, Richard Jonsson satte 4-0 och Joakim Jonsson avslutade målskyttet!

PBK:s Marcus Lindberg sa så här om matchen:

”Vi inleder matchen riktigt dåligt och spelar inte alls bra i första halvlek. Brämaregården rullar boll och har kontroll över matchen. Men vi är livsfarliga i våra kontringar och Sunny lyckas göra 1-0 innan halvtid. I andra halvlek går vi in som ett annat lag och med en helt annan inställning. Vi tar över matchen och brämaregården blir frustrerade och får utvisning både på sin tränaren och en spelare. Matchen slutar 5-0 till oss, men den kunde likaväl ha slutat i vinst för Brämaregården så som vi spelade i första halvlek. Det ska också nämnas att jag gjorde ett vackert mål på slängnick a la Henke Larsson. Tre mål i Pushers och alla har varit på nick. Dom kallar mig Luca Toni!”

Pushers matchrapport hittas HÄR. 

PBK toppar 7C med maximala nio poäng och fina 14-2 i målskillnad.

 

/Rasta