Vi inleder rapporterna från gårdagen i division 4 och 5:

 

TORSDAG 25/4

4A

SKIF Semberija – United Africa FC 2-0 (1-0)

Semberija följde upp segern i förra omgången mot Lunden Överås (4-1) med att besegra United Africa i derbyt på Bergsjövallen. Sizar Ayoub gjorde matchens första mål efter 14 minuter. Det resultatet stod sig fram till fem minuter före full tid då Kevin Yamoah satte dit 2-0! Det delades ut en hel del ostskivor och UAFC fick avsluta med tio man. Fortsatt tufft för UAFC alltså som åkte på sin fjärde raka förlust. 

Semberijas Dzengis Samir Sali sa så här om segern:

”En fantastisk skön vinst och det känns som att vi äntligen börjat och spela på de sättet vi vill spela på.”

 

4B

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – KF Velebit 2-1 (1-1)

Det skrällde till på Djupedalsplan igår då hemmalaget tog en riktigt fin seger mot gästande Velebit. Det var dock Franjo Ladan som gav Velebit ledningen i mitten av den första halvleken. Några minuter innan pausen hade dock Oscar Berntsson hittat rätt för Mölnlycke-Sjövalla. I andra kan sen John Gelotte sätta 2-1 för hemmalaget och det blir även slutresultatet. Det haglade även gula kort efter paus och det blev inte mindre än sammanlagt tio gula och ett rött (till Velebit) till slut.

Mölnlycke-Sjövallas Niclas Williamsson sa så här om segern:

”Velebit börjar matchen stabilt och det känns som vi måste komma in i andra andningen för att hänga på. Velebit gör 1-0 efter 20 minuter efter ett bra skott i hörnet. Men vi fortsätter att kriga på samtidigt som vi flyttar upp positionerna och vinner boll högre upp. 1-1 kommer sedan av Oscar Berntsson på frispark, en liten go knorr. I halvtid går vi in med en positiv känsla efter mycket slit och hjärta. Andra halvlek står och väger lite inledningsvis men Velebit har något riktigt vasst avslut precis utanför, men strax efter så snor vi bollen av deras backar efter bra press och John rullar in 2-1. Sista 25 är rätt så brötiga men vi håller fokus på rätt saker. Lite problem i slutet med lyset då detta inte gick att sätta igång. Men det får fan kommunen stå för, vi har ju knappt råd med matchbollar. Stor eloge till våra unga spelare Lowe, Elias och Berntsson som är våra giganter idag”

Velebits Kassim Coaney hade följande at säga om förlusten:

”Ja, vad ska man säga? Efter 5-0 senast så kändes det lite som att vi var på gång nu. Och vi börjar matchen planenligt med en högpress och stundtals jättebra fotboll, vi gör också fullt rättvist 1-0 genom Franjo som får på ett kanonskott från ca 25 meter efter ett fint anfall. Första 30 minuterna är det i stort sätt ett lag på planen och vi ska under den här perioden döda matchen kan man tycka. Men Mölnlycke-Sjövalla får en frispark i slutet av första halvlek där vår mur går isär och Bertilsson i målet är chanslös, oacceptabelt att släppa ett sånt ”skitmål”. I halvtid pratar vi om att inte bjuda på massa onödiga frisparkar och lägga fokus på rätt saker och det följer vi i kanske tio minuter, efter det är det full fokus på allt annat än det tränarna sagt att vi ska göra. Ljuset (återkommer med det), bollarna (första 10 minuterna är det en boll på hela arenan och den är knappt spelduglig, de andra bollarna skulle pumpas, sånt brukar man fixa innan matchen) domaren osv osv. Men vi har några jättebra chanser trots att spelet hakar pga alla avblåsningar där vi bör göra 2-1 målet, jag bland annat missar ett jätteläge och som så många gånger förr sätter man inte chanserna så straffar det sig och det skulle det göra idag också. Vi slarvar i uppspelsfasen och frispelar en Mölnlycke spelare som enkelt kan rulla in 2-1, sen är det i princip domaren som tyvärr tar över matchen och blåser sönder den det blir inte riktigt något tempo då det delas ut kort till höger och vänster. Sista 30 minuter spelar vi i stort sett i mörker då lamporna inte var tända mycket märkligt kan tyckas men men vi bryter ihop och förhoppningsvis lär vi oss något från den här förlusten och kommer tillbaka starkare. Mölnlycke-Sjövalla ska ha en eloge, de krigar och spelar efter sina förutsättningar, idag slår motivation klass så kan man sammanfatta det hela.”

 

5A

Utbynäs SK – Älvängens IK 1-2 (0-0)

Storsatsande Älvängen är fortfarande obesegrade i årets 5A och igår blev det en uddamålsseger borta mot Utbynäs. I slutet av den mållösa första halvleken blev hemmalaget reducerade till tio man efter en målchansutvisning. En bit in i andra kunde sen ÄIK ta greppet av matchen efter två snabba mål av Jesper Knaving. Med tio minuter kvar fick USK kontakt efter ett självmål och då hade ÄIK också fått ett rött. Matchen bjöd dock inte på några fler mål.

ÄIK:s Niklas Tidstrand sa så här om segern:

”Det var en väldigt tuff match med högt tempo från start till mål där vi möter ett bra Utbynäs. Många heta dueller som bland annat ger båda lagen varsina röda kort. För att se det från vårt håll så är jag återigen imponerad av den disciplin vi har i laget där alla 16 i truppen håller sig till matchplanen under alla 90 minuter. Extra + från mig går till Alex Sten och Olof Svensson som var giganter på planen idag. Mycket viktiga för vårt spel båda två! Nu laddar vi för ytterligare en tuff match. Angered borta på torsdag.”

USK:s Filip Olofsson sa så här om matchen:

”Möter ett mycket duktigt och starkt Älvängen. En mycket jämn match över 90 minuter där det är två lag som verkligen vill spela och väldigt ofta bjuds det på riktigt bra spel på Lemmingvallen. Vi tog tag i matchen från minut 1 och över 90 minuter är vi det bättre laget och därför svider det extra att inte få med sig något från matchen. Dock är vi inte tillräckligt heta framför mål och bränner för många lägen. Mot slutet blir det en alltmer gnällig match och det smälls på rejält från båda lagen och tråkigt nog spelar domaren en stor roll i matchen där det fattas en del oklara beslut där vi får en utvisning i slutet på första halvlek som gör det väldigt svårt och jobbigt för oss efter det. Trots det så gör vi kanske våran bästa match för i år vilket vi måste ta med oss och bygga vidare på.”

 

5B

Fässbergs IF – IF Väster 0-2 (0-1)

Väster fick en smakstart på Åbyvallen mot hemmalaget Fässberg när Filip Särkijärvi Thurén satte 1-0 redan efter åtta minuter. Denna ledning fördubblades i början av den andra halvleken när Niklas Pettersson nickade in 2-0. Matchen bjöd inte på några fler mål och Väster har fina 10 poäng från de fyra första matcherna.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om matchen:

”Skönt att vinna utan att prestationen är fantastisk. Tidigt mål på Filip som gör det fint, vackert avslut. Tyvärr skadade sig Filip i andra halvlek och vår otur med skador verkar inte tyna bort direkt. Vi har ungefär 20 minuter under första halvlek och 20 minuter under andra halvlek som är bra. I övrigt hoppas jag det finns mer att ta av. Defensivt stabilt. Fässberg skapar liksom vi få chanser att skriva hem om.”

FIF:s Tommy Olsen hade följande analys av matchen:

”Ja, de blev en tråkig kväll. En ganska chansfattig match. Matchen är inte alls gammal när Väster tar ledning med ett långskott som sitter hårt vid första stolpen. Vi låter Väster äga bollen lite mer. Utöver målet har Väster bara en chans. Vi har 2-3 chanser där iallafall minst en ska sitta. Vi går in i pausvila med 0-1 i baken med en tro på att vi kan vända det här. Men andra halvlek startar precis som första med ett tidigt mål från Väster sida där de är en gubbe som får nicka in bollen helt fri. Jag tycker vi står upp riktigt bra mot Väster och det finns mycket positivt att ta med. Sett till chanserna idag tycker jag ett kryss hade vart mer rättvist. Väster gjorde mål på sina chanser och det var de som skiljde lagen åt idag. Vi bryter ihop och tar nya tag och ser fram emot nästa vecka.”

 

FC Linné – Härryda IF 3-0 (0-0)

Nykomlingen FC Linné har fått en tuff start på årets 5B och var lite piskade att vinna efter tre inledande förluster. Efter en mållös första halvleken slog klubbikonen Jesper Strand till med först en språngnick fram till 1-0 och ett fint skott fram till 2-0. Målskyttet avslutades när en annan trotjänare, nämligen Olle Johnels, satte 3-0.

Linnés målvakt Wamid Khorshed sa så här om säsongens första seger:

”Tuff match. Härryda är stekheta i kontringsspelet medans jag tycker att det tar en stund för oss att komma in i matchen med vårat spel. Härryda har bland annat en boll på mållinjen som våran vänsterback Sebbe snyggt glidtacklar ut. Efter ca 30 minuter skickas tyvärr våran storspelande Justus till sjukhus efter ett par tuffa tacklingar. Detta resulterar i andra gula kortet. Klassiska muntlig erinran, varning, andra gula. Halvleken slutar 0-0 med väldigt avvaktande spel där två boxare känner på varandra. En hel del chanser åt båda håll. Andra halvlek tycker jag vi tar över helt i bollinnehav. Härryda sticker upp med farliga kontringar via deras starka nr 14. Till slut spräcker vi nollan när Fred kommer loss trots hård upvaktning i straffområdet, hittar ett inlägg på bortre stolpen där en snuvig (pollenchock) Jesper Strand ligger som ett sträck i luften och nickar in bollen a la Klinsmann. Den samme Jesper Strand hittar även bortre krysset lite senare från hörnet av straffområdet med ett snyggt curling skott. Härryda fortsätter skapa chanser på sina kontringar och Linné blir lite avvaktande. Det blir även några hårda satsningar på slutet. I slutminuterna bryter sig Olle loss och hänger snyggt in 3-0. Stort plus till Peter och Rox som täpper till på mitten och Fred som stod för många smörpassningar!”

 

/Rasta