Det spelades även en hel del matcher i sexan och sjuan igår:

 

TORSDAG 25/4

 

6B

Hisingen FC – Backatorp IF 2-0 (1-0) 

När Hisingen och Backatorp möttes var det två sviter som förlängdes. HFC tog sin tredje raka seger och toppar tabellen. I andra änden av 6B återfinns BIF som nu har fyra raka förluster. Tio minuter innan paus kom matchens första mål när Niclas Castillo satte 1-0 för HFC. I slutet av matchen kom även 2-0 målet, signerat Arin Tawfik.

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om matchen:

”Återigen plockar vi tre goa pinnar! Tycker att vi dominerar matchen idag både defensivt och offensivt. Vi har mestadels boll under matchens gång och kommer till många lägen vilket kunde resulterat i mycket mer mål. Backatorp spelar väldigt strukturerat och gör det svårt för oss att få solklara målchanser. Deras målvakt står även för ett par fina räddningar. Men vi spelar bra även defensivt vilket resulterar i att Backatorp inte får ett enda skott på mål denna matchen, vilket är positivt från vår sida. Tycker fortfarande inte att vi är inne på den nivån vi själva vill vara men en godkänd insats idag och tre nya poäng!” 

BIF:s tränare Johan Solinger sa så här om förlusten:

”Vi möter ett bra lag. Vår insats är ok, men prestationen inte bra. Vi är helt tama framåt, då spelar det ingen roll hur bra vi är bakåt. Jag behöver ta mig en rejäl funderare vad jag kan göra för att vända på detta. För något måste vi göra för att förändra vår situation. Det behöver du inte vara Alexander Axén för att se.”

 

6C

Göteborgs SIF – Landala IF 3-1 (3-1)

Det var derbydags i 6C när Göteborgs SIF och Landala IF möttes på Guldheden Södra igår. Båda lagen tillhörde 6B förra säsongen där Landala slogs i toppen medan GSIF återfanns lite längre ner i tabellen. Igår var det dock ”Studenterna” som var hetast och Fredrik Mile och Anders Karlsson sig till att GSIF ledde med 2-0 halvvägs in i den första halvleken. Simon Gemborg gav LIF lite hopp med en reducering men minuten efter satte Emil Blücker 3-1. Den sista spelade timmen bjöd inte på några fler mål utan det blev GSIF som vann derbyt.

”Studenternas” Victor Jansson sa så här om segern:

”Efter förra omgångens bottennapp var vi ute efter revansch. Vi inleder riktigt bra och får också 1-0 rätt tidigt efter att en comebackande Fredrik Mile rullat in sitt friläge. 2-0 kommer inte långt efter efter att kapten Anders nickar in Elias finfina frispark. Landala får sedan lite tryck och gör också 1-2. Emil, som gjorde en monstermatch på det centrala mittfältet, pangar dock in 3-1 bara några minuter efter. Resterande del av av första halvlek och hela andra försöker Landala trycka på men vi försvarar oss mycket bra och de skapar inte några större farligheter egentligen. Skönt med en derbyvinst då vi förra säsongen inte lyckades med detta. Go stämning på plan med bra nivå på tjötet också, alltid härligt!”

LIF:s Rasmus Johansson sa så här om matchen:

”Tung förlust där vi verkligen inte kommer upp i nivå på någon position, bara att bryta ihop och komma igen.”

GSIF:s matchrapport hittas HÄR

 

Järnbrotts IF – Vrångö IF 1-0 (1-0)

Nykomlingen Järnbrott har öppnat årets 6C riktigt piggt och är obesegrade efter tre omgångar. Förra omgångens 3-2 seger mot SK Argo/Masthuggets BK följdes upp av en 1-0 seger hemma på Ruddalen mot Vrångö. Matchens enda mål gjordes av Henrik Lundh efter dryga halvtimmen och Lundh har nu gjort fyra mål på de inledande tre matcherna.

JIF:s tränare Carl Svensson sa så här om segern:

”Härligt med ytterligare en seger. En relativt jämn första halvlek. De har några halvchanser och vi har lika många. Vi kommer igenom på en rad omställningar utan att lyckas. Framåt slutet på första halvlek lyckas dock Henrik Lund komma loss på en inspark. Springer ifrån deras backar och avslutar distinkt. 1-0. Andra halvlek tar Vrångö över totalt. De gör några byten i halvlek vilket gör att de har en helt annan fart i spelet. De är dock uddlösa i avsluten och vi hade bättre chanser till 2-0 i slutet än vad de hade för kvittering.”

VIF:s Erik Löfgren sa så här om förlusten:

”Vår klart bästa match för säsongen, så väldigt snöpligt att vi fick åka hem utan poäng. Första halvlek är jämn men lite fördel oss när det gäller chanser, Järnbrott gör 1-0 på en kontring genom duktiga nr 10 på topp. I andra är det mer eller mindre spel mot ett mål, vi har bra tryck och borde petat in minst ett om inte två mål. Järnbrott har även några kontringslägen då vi flyttat upp mer eller mindre hela laget. 1-0 står sig och vi får fortsätta att slipa på avsluten framöver. Att vi inte gjort ett enda mål på tre matcher är givetvis underkänt. Sist men inte minst vill jag hylla vår föreningshjälte Oliver Seiberlichs #2020 projekt. Han utlovar stordåd för klubben nästa år!”

 

7A

Vatra KIF – Fotö GoIF 1-3 (0-2)

Fotö tog en fin bortaseger mot Vatra KIF på Lövgärdesplan igår. Ö-laget fick in både 1-0 (Mikael Beckius) och 2-0 (Daniel Berntsson) i mitten av den första halvleken. Tariq Khalaili nickade in en reducering tio minuter in i andra men med dryga kvarten kvar fixade Beckius 3-1 och alla tre poängen. 

Fotös tränare John Zälter sa så här om segern:

”En väldigt bra och böljande fotbollsmatch med mycket chanser åt båda håll och en bra attityd på planen. Väldigt viktigt för oss att komma rätt till denna säsongen och känna att de är roligt med fotboll igen! Vatra bjöd på bra motstånd och såg till att vi fick kämpa för poängen men om man ser till helheten tycker jag vi är snäppet bättre matchen igenom även om Vatra hade sina stunder.”

 

7B

Göteborgs City FF – BK S:T Jakob 2-4 (0-1)

Riktigt intressant möte i 7B där frågan var om Göteborgs City kunde rå på storfavoriten BK S:T Jakob? City gav S:T Jakob en match fick i slutändan se sig besegrade. Jakob Söderberg gav S:T Jakob ledningen i mitten av första, ett resultat som stod sig till pausvilan. Direkt i andra var det dags för ett annat nyförvärv från Skara, nämligen Martin Svensson, att öka på till 2-0. City gav dock inte upp utan Adrian Holländer Nyström reducerade några minuter senare. Viktor Stener och Söderberg såg dock till att S:T Jakob kunde gå ifrån till 4-1. Det blev till slut em 4-2 seger efter ett sent mål av hemmalagets Andreas Örlander.

S:T Jakobs Carl Magnus Jarlert sa så här om lagets tredje raka seger:

”Vi är några volymer starkare än motståndaren. City gav sig aldrig och kämpade bra så det var en riktigt fin seger ändå som vi ska vara stolta över. Riktigt kul att komma ner som tillfällig tränare idag.”

Citys burväktare Kim Jonasson sa så här om förlusten:

”Ett klassiskt möte, vi har haft många duster med S:T Jakob senaste säsongerna. I år är det mycket nytt i laget och helt har vi inte funnit varandra än. Vi är totalt tillbakapressade första 30 minuterna och har knappt bollen. Vi får en tidig skada på Jivar som tar bort vår speed i kontringar och kommer inte upp med laget alls. S:T Jakob får mycket tid och utrymme och jag får göra en del räddningar. Irriterande nog gör de sen mål på frispark, direkt i mål under kroppen på mig – den borde jag räddat. Därefter rycker vi upp oss lite sista kvarten i första, gör lite ändringar, får in mer speed och andra positioner. Tyvärr startar andra halvlek med en hörna där bollen studsar förbi 5-6 gubbar och en gubbe på andra stolpen får bollen på sig och in i mål utan att han själv vet om vad som händer. Vi reducerar dock omgående genom inbytte Adrian efter fin kontring av Isak på högern och det är match, vi lyckas med våra kombinationer i andra och spelet är betydligt jämnare, deras målvakt gör en jätteräddning i krysset vid ställningen 1-2 och strax därefter kontrar de in 1-3 och nickar in en frispark till 1-4 omgående efter det. Tråkigt då det var match och jämnt just då. Vi putsar till siffrorna till 2-4 i slutet då Andreas bredsidar in en retur. Mål i baken på tre fasta och en kontring, surt då vi gör en bra andra halvlek men egentligen är det första halvlek som avgör där vi är helt under isen. I höst tar vi revansch och om vi spelar vårt spel som i andra så ska vi vinna matcher i den här serien. Våra bästa spelare var Axel och Kalle på mittbacken som vann det mesta i duellväg mot deras anfallstrio och Isak på högeryttern som skapade de flesta chanser vi hade. Sen kan man undra varför en kille går från trean till sjuan och kommer vräka in mål hela säsongen, det blir lite orättvist och uppgivet från många lag denna säsong tror jag vilket blir svårt för oss som jagar bakom.”

 

Högaborg Kärralunds FC – Rambergets SK 1-5 (1-4)

Både Högaborg Kärralund och Ramberget jagade första segern och det var RSK som avgjorde matchen i den första halvleken. Daniel Smedberg satte 1-0 och strax efter kom tvåan (Filip Hallén). HKFC fick visserligen in en reducering genom Abdi Ahmed Mohamud men innan paus hade Christian Smedberg gjort både 3-1 och 4-1. Matchen slutade 5-1 till Ramberget som därmed tog sin första seger för säsongen.

 

Menisken IF – Elisedals IS 2-3 (1-1)

Elisedal har öppnat årets 7B fint och skuggar BK S:T Jakob i toppen. Igår blev det 3-2 i en jämn match mot Menisken där Niklas Staafgård blev matchvinnare tolv minuter från slutet. Det var oavgjort efter första 45 efter att Daniel Svensson gett MIF ledningen tidig och André Jakobsson kvitterat. Elisedals Henrik Magnusson gav sedan sitt lag ledningen tidigt i andra innan Sermed Reda Taki satte en straff fram till 2-2. Med det var alltså EIS som skulle dra det längsta strået och vinna matchen.

EIS ena tränare, Johan Andersson, sa så här om matchen:

”En riktigt skön seger då vi avgjorde med vårat 3-2 mål när det var 10 minuter kvar. Det var resultatmässigt en svängig match. Vi hade spelet stora delar av matchen och spelar väldigt fin fotboll. Vi släpper som vanligt in ett mål redan efter 7 minuter, men jobbar in oss och kvitterar efter 27 min och gör vårt andra mål efter 51 min. Strax efter det lyckas domaren hitta en straff och de kvitterar. Efter vårat mål i slutet går luften Menisken och de sista minutrarna är lite avslagna.” 

MIF:s Robin Wickins hade följande att säga om förlusten:

”En match där vi inte kommer upp i vår kapacitet. Vi tar ledningen på en fin kontring men lyckades inte behålla ledningen in till paus som vi ville. Andra halvlek präglades av ett böljande spel med många långbollar av bägge lagen (kanske var det grilldoften av karré från något gäng som satt och grillade bredvid planen som fick oss på andra tankar? 😊). Elisedal sätter två i andra och drar längsta strået denna gång. Ett extra plus för vår spelare Maoda, samt domaren som var bra denna kväll!”

 

/Rasta