4A spelade klart sin fjärde omgång i fredags och den levererade flera intressanta resultat!

 

FREDAG 26/4

 

Guldhedens IK – IK Zenith 4-1 (1-0)

Inför hemmamatchen mot nykomlingen Zenith kom förra årets tvåa i 4A, Guldheden, med tre raka förluster i bagaget och var pressade att prestera. Det började dock bra för GIK som hade 1-0 i paus efter mål av Anton AnderssonPhilip Svensson ökade på till 2-0 för hemmalaget tidigt i andra innan Zenith fick in en reducering (genom Jakob Ekh). GIK svarade dock med 3-1 genom Nicholas Kakonge. Andersson avslutade sedan målskyttet med sitt andra mål när han spikade 4-1.

GIK:s tränare Nicklas Sernevall sa så här om segern:

”Vi gör en mycket bra insats och vinner rättvist. Idag tar spelarna jobbet och då är vi ett bra lag. Detta var helt klart vår bästa prestation i serien hittills. En eloge till samtliga spelare som visar stort mod trots en sämre inledning på serien.”

Zeniths ena tränare, Walid Dahir, sa så här om förlusten:

”Första tio tycker jag vi har koll på deras anfallspel efter de började de ta över allt mer och får farlig frispark där de gör mål på sedan äger de resten av första halvleken. Andra börjar så som första slutar och de gör mål på oss efter tio minuter in i andra. Där efter tar vi över tio minuter och gör 2-1. Vi fick inte till trycket för att göra 2-2 dock gör de 3-1 på en kontring. Matchen slutar 4-1. De sprang mer än oss ville mer än oss grattis till Guldheden.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Zeniths referat hittas HÄR.

Bilden till inlägget är lånat från Guldhedens hemsida.

 

Kortedala IF – FK Kozara 2-1 (2-1)

Det var en riktigt händelserik matchBergsjövallen när Kortedala tog sin fjärde seger av fyra möjliga i årets 4A. KIF hade 2-0 efter 17 minuter efter två självmål av hemmalaget! Kozara fick dock in en boll i rätt kasse innan paus då Aleksandar-Sasa Rupar nickade in 1-2. Kortedala drog även på sig ett rött strax innan paus och ytterligare ett i mitten av andra. Trots spel med nio man kunde KIF hålla undan och vinna.

KIF:s Alisan Agac sa så här om matchen:

”Skön seger med nio man på plan under sista 30 minuterna , hela laget visar hjärta! 4 av 4 vinster, mer kan vi inte kräva av laget !”

Kozaras Adam Reggiani sa så här om förlusten:

”Tuff match mot ett bra lag. Kortedala har mycket fina spelare och är ett lag ja tror vi ser som vinner efter året. Kortedala tar tag i bollen och rullar bra, får en hörna tidigt i matchen som vi borde få bort men studsar igenom och på en av våra spelare in mål. Två duktiga mittbackar som styr det mesta i uppspelen, vid andra målet slår mittbacken en lång boll som vid missförstånd av vår mittback och målvakt går i mål tror det är ett självmål det med . Vi försöker skapa lägen och vi får resultat i en hörna som Rupar nickar in, men idag ville det sig inte riktigt. Slutet av första får Kortedala en utvisning och en kvart i andra ett rött kort till . Vi är två man mer men vi skapar inte tillräckligt bra lägen förutom ett där ja borde göra mål . Kortedala försvarar sig mycket bra och vinner matchen. Vi får bryta ihop och förbereda oss att möta ett annat starkt lag i Semberija nästa vecka. Vill lyfta fram ”Hasse” hos oss en ung kille som ja tror vi kommer få se högre upp i framtiden och Kortedala Liban wow vilken spelare.”

Kortedala leder 4A medan Kozara har det tuffare med bara en poäng på de inledande fyra matcherna.

 

Lerums IS – Lunden Överås BK 2-2 (1-1)

Lunden Överås begav sig till Rydbergsplan i fredags för att försöka bärga sin första trea för säsongen. Det blev en svängig match mot Lerum där gästerna slog till först när Erik Alvhede gjorde 1-0 i mitten av första. Lerums Rasmus Vikberg såg dock till att det var kvitterat lagom till paus och i början av andra tog LIS ledningen. Det bra lagkaptenen Christoffer Skogum som satte dit 2-1. I mitten av den andra halvleken kunde Lunden Överås få in 2-2 (Amar Zubcevic) och matchen slutade alltså med ett kryss.

Lerum är femma med sina 8 inspelade poäng efter fem matcher. Lunden Överås har spelat in två poäng på sina fyra matcher och ligger tia.

 

Nol IK – Stenkullen GoIK 2-0 (1-0)

Det var två obesegrade lag som möttes på Hedboms Måleri ArenaStenkullen GoIK gästade Nol IK. Bäst hade det gått för Stenkullen som kom med tre raka segrar i ryggen och en fin 5-2 seger mot Kode senast. Efter matchen var dock den sviten bruten då det var Nol som vann matchen med 2-0Jonny Stenström strax innan paus och i matchens sista minut kom tvåan, målskytt Nebeyu Elias på straff. 

Nols målvakt Jesper Skånberg sa så här om segern:

”Jämn match, på en väldigt svårspelad matta, vi tar tag i matchen från början och styr spelet första 20, Stenkullen tar över matchen lite och har flera halvchanser men jag tycker vi har bra koll på dem! Gött med en nolla!”

Stenkullens tränare Micael Jacobsson hade följande att säga om förlusten:

”Ja det blev tyvärr förlust ikväll mot Nol! Vi kommer inte upp alls i nivå idag. Vi gör en väldigt blek insats. Jag är extremt besviken på nivån som sätts på matchen. Men bara gratulera Nol som gör det de är bra på och vinner ikväll. Som tur är så är det ju ny match nästa vecka igen.”

 

Kode IF – FC Komarken 3-5 (2-1)

Att Kode brukar vara inblandade i målrika matcher är ingen hemlighet och motståndarna FC Komarken kan de också. Bland annat inledde FCK säsongen med att spela 5-5 mot Semberija. I mitten av den första halvleken ringde klockan inte mindre är tre gånger med bara några minuters mellanrum. Jonathan Hartwig satte 1-0 för Kode men Jihad Nashabat kvitterade för gästerna strax efter. Bara minuter senare kom 2-1 för hemmalaget när Mattias Nordström hittade rätt. Lagen följdes till en början åt även efter paus. Mohamad Abdulrazek kvitterade till 2-2 och Komarken tog också ledningen via ett självmål. Hartwig gjorde dock 3-3 med mindre än tio kvar men Komarken hann ändå göra både 4-3 (Shvan Kamal) och 5-3 (Nashabat). 

Kodes Oscar Gustafsson hade följande att säga om matchen:

”Ett derby som innehöll många mål, heta känslor men tyvärr för vår del så var vi inte på den nivån vi måste vara. Vi förlorar majoriteten av duellerna, vi bjuder på lägen när vi spelar utan taktisk smartness och i andra halvlek ger vi inte oss själva chansen att få ett resultat med oss från matchen. Komarken är påkopplade och vill mer än oss matchen igenom och det är därför de åker hem med tre poäng i slutändan. Nu har vi gjort två raka matcher där vi inte kommer upp i nivå, så till nästa match måste vi höja oss flera steg och kämpa för varandra.”

Komarkens tränare Anders Thornberg sa så här om segern:

”Jag tycker vi gör en bra match med mycket hjärta. Första halvlek va ganska jämn men från minut 46 tycker jag att vi tar över.”

Komarken är obesegrade efter fyra matcher med två segrar och två kryss. 

 

/Rasta