Den fjärde omgången i 4B är nu färdigspelad och det var både en del väntade och oväntade resultat:

 

FREDAG 26/4

Sandarna BK – Kärra KIF 4-1 (2-0)

Nykomlingen Sandarna BK har inlett återkomsten till 4B lysande och laget tog sin fjärde raka seger i fredags! Motståndarna Kärra KIF kom dock med gott självförtroende då de vunnit sina tre inledande matcher. Robin Lund inledde iallafall målskyttet på Gröna Vallen när han satte 1-0 på frispark i matchminut 32. Tio minuter senare kom även tvåan då Tom Martinsson Ngouali hittade rätt med en nick. Direkt i andra fick Kärra sen lite kontakt när Jesper Spång reducerade och det resultatet stod sig till matchens slutskede då Lund kunde göra både 3-1 och 4-1 och både säkra hattricket och de tre poängen.

SBK:s Ted Madjar sa så här om segern:

”Kärra var det klart bättre laget de första 20 minuterna och det såg ut som att det skulle bli tufft för Sandarna. Med flera bra målchanser så kommer Kärra nog känna att de borde ha tagit ledningen i första. Efter 1-0 av Branco så tar Sandarna kommandot helt och kort därefter nickar Tom in 2-0 som de tar med sig i halvlek. Slarv i början av andra halvlek leder till en tidig reducering och det är inte långt ifrån 2-2 när Rhodin tippar en boll i egen ribba. Efter en andra halvlek där Sandarna styr det mesta kom tillslut både 3- och 4-1 när Branco fullbordar sitt hat-trick. Sandarna hade spelövertaget i stora delar av matchen, men Kärra hade alla chanser i världen att ta med sig tre poäng hem.” 

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om förlusten:

”I omgång 4 stötte vi på patrull. I första halvlek är vi riktigt bra första ca 25 minuterna och vaskar fram 3-4 riktigt bra chanser utan att få in bollen. Vi tröttnar lite och orkar inte riktigt hålla kvar vår matchplan och Sandarna äter sig in i matchen. Efter två frisparkar så är det olustigt nog 2-0 till Sandarna och vi går till halvlek med en känsla av att vara det bättre laget men ändå ligga under. Vi startar andra halvlek perfekt med en reducering efter redan 1-2 minuter och vi kände nog alla att detta löser vi. Tyvärr tryter orken rejält och vi får inte riktigt den pressen på Sandarna som vi vill trots att vi flyttar fram fler spelare på offensiv planhalva. Sandarna kontrar in 3-1 och 4-1. Våra Kärra-killar är besvikna över resultatet, men måste ändå vara nöjda med prestationen. Vi har i 3 omgångar haft tuffa bataljer med mycket ge och ta i matcherna vilket passar oss bra. Men i dagens match var det helt tvärtom. Dagens domartrio hade en helt annan uppfattning om hur fotboll skall spelas.”

SBK toppar nu 4B som enda lag med maximala 12 poäng efter fyra matcher. 

 

IF Mölndal Fotboll – Askims IK 1-1 (1-1)

Det var ingen rolig gemensam nämnare som IF Mölndal och Askim hade inför matchen då de båda kammat noll i sina tre första matcher. I fredagens match var det Niclas Högfeldt som öppnade målskyttet när han gjorde 1-0 för Mölndal i mitten av första. Precis innan halvtidsvilan kom dock kvitteringen genom Jaime Jansson. Den andra halvleken slutar mållös och båda lagen fick iallafall sina första pinnar.

Mölndals målskytt Niclas Högfeldt sa så här om matchen:

”Jag tycker vi är det bättre laget idag, med undantag från en kort period i andra. Vi skapar mer lägen, har en boll på linjen, missar en straff och är tyvärr lika ineffektiva som vi har varit de senaste. Annars en lite typisk bottenmatch mellan två lag som inte riktigt fått till det ännu. Man kanske ska vara glad för sina första poäng men båda lagen lämnade Åbyvallen som förlorare var känslan.”

Askims Patrick Abrahamsson hade följande att säga om tillställningen:

”Vi gjorde ingen bra match idag. Efter en riktigt bra match mot Sandarna förra matchen där vi förtjänade mer, var känslan att vi skulle ta med oss det in i denna matchen. Men tyvärr var det energilöst och alldeles för mycket felpass. Vi passar bort nästan varannan boll vilket gör att vi hela tiden får omställningar mot oss. Vi har många bra spelare i laget men måste bara få ihop det. När vi väl får det att lossna kommer vi dock klättra snabbt, för vi är ett mycket bättre lag än vad tabellen visar.”

 

Mölnlycke IF – Göteborgs FF 0-4 (0-3)

Intressant möte på Djupedalsplan i fredags mellan Mölnlycke IF och Göteborgs FF, två lag som bloggen tror kommer fightas runt toppen. Det blev dock ingen jättespännande match då GFF var numret för stort denna afton. Carl Aldebert nickade in 1-0 för gästerna redan efter sju minuter och GFF hade 3-0 i paus. Tvåan satte Teodor Nastevski Lindström på frispark och trean kom från Aldebert igen. I andra fick sen MIF ett tidigt rött och med kvarten kvar kom också 4-0 (Patrik Andersson). 

GFF:s tvåmålsskytt Aldebert sa så här om matchen: 

”Vi kommer till Mölnlycke förberedda på en tuff match då vi ofta haft jämna matcher mot MIF. Vi börjar starkt och tar tag i taktpinnen direkt. Tillåts rulla boll fint och får bra längd i våra anfall. MIF har svårt att få till sin organisation och sitt presspel och det märks att de saknar flera pjäser från startelvan. 3-0 i halvlek speglar matchbilden väl. Som så ofta när man spelat bra och har en stabil ledning i halvlek så är detta spel som bortblåst vid starten på andra. Vi blir passiva i försvarsspelet och slarviga i passningsspelet vilket gör att MIF tar sig in i matchbilden och skapar lite halvchanser. MIF får en gubbe utvisad med ca 20 kvar och efter detta är det transport mot slutsignalen där vi hinner kontra in 0-4. Gott med tredje raka som vi hoppas bygga vidare på!”

MIF:s kapten Markus Landén sa så här om förlusten:

”Resultatet 0-4 kanske lite överdrivet sätt till målchanser, men över 90 minuter så är GFF det helt klart bättre laget idag. Men största skillnaden är att ena laget spelar seniorfotboll och det andra pojklagsfotboll idag. Något vi behöver jobba med framöver för att komma igen helt enkelt.”

GFF har nu tre raka efter premiärförlusten. MIF har fyra poäng på sina fyra matcher och är nog inte nöjda med det.

 

LÖRDAG 27/4

Öckerö IF – Älvborg FF 5-0 (3-0)

Öckerö var tillbaka i vinnarspåret, och det rejält, efter förlusten senast mot GFF. Älvsborg hade inte mycket att sätta emot och det var 3-0 till hemmalaget redan efter halva första. Daniel ”DD” Larsson satte 1-0 redan efter två minuter på Prästängen innan Carl Wiklander gjorde både 2-0 och 3-0. Hampus Nilsson gjorde 4-0 tidigt i andra och i slutet kom 5-0 när Wiklander fullbordade sitt hattrick. 

Wiklander själv sa så här om segern:

”Idag var det riktigt rolig att spela, vi hade bra passningsspel nästan hela matchen och rullade bollen precis som vi har sagt att vi ska göra. Vi sprang mycket i djupet och bollarna kom perfekt som dom ska göra. Varför vi gör så många mål tror jag beror på att vi har blivit mycket mer effektiva i våra lägen och sätter i princip alla lägen vi har. Försvaret känns sjukt bra just nu och vi släpper knappt en chans bakåt, vi håller ihop lagdelarna matchen igenom och vinner mycket boll i vårat pressspel. Kul att få göra tre mål också, formen känns bättre och bättre för varje match och jag tror detta kan bli bra om vi fortsätter såhär. Kul även att se Älvsborg fortsätta kämpa i 92 minuter och inte ge upp, blir mycket roligare fotboll då!”

ÄFF:s kapten Harald Oresjö sa så här om matchen:

”Trist att vi ger oss själva en uppförsbacke så tidigt i matchen. Tycker att vi spelar helt okej första 15-20 men när man ger bort 2 av 3 mål i första halvlek blir det svårt att störa ett välorganiserat Öckerö. Vi klarar tyvärr inte etablera något vidare anfallspel och Öckerö får en ganska lätt resa till slutsignalen. Vi är ett ungt och nytt lag och kommer behöva tid att lära känna varandra fotbollsmässigt. Nya tag mot Askim nästa vecka.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR

ÖIF är bra med med sina nio poäng på fyra matcher medan ÄFF har sex inspelade pinnar. 

 

IFK Björkö – Eriksbergs IF 1-0 (1-0)

Efter fina 4-1 i premiären mot Askim kom Björkö med två raka förluster inför hemmapremiären på gräset på Björkö. Även Eriksberg har haft det lite motigt med bara en poäng på sina tre inledande matcher. Gårdagens match skulle bara bjuda på ett mål och det stod hemmalagets Jimmy Olausson för! Segermålet kom i mitten av den första halvleken. 

Björkös tränare Marko Babic sa så här om segern:

”Första matchen på Björkö och vår gräsplan. Tycker att vi gör en fantastisk laginsats där alla kämpar matchen igenom och ger 100 % för varandra. Vi har en tydlig spelidé som vi försöker utveckla och det är klart när det är mycket nytt folk match efter match då kanske de inte alltid funkar så som vi tränat på och vill att de ska ser ut. Men arbetsviljan och moralen som Björkökillarna har varje match är nåt man ska bara respektera. Idag var det en sån match där vi försökte spela men ibland gick de inte som de skulle men ändå tappade inte killarna fokus utan forsatte kriga. Vi gör mål i mitten av första halvlek då våran kapten Jimmy nickade fint efter en frispark. Tycker vi är bättre de första 45 minuterna och vi kunde gjort ett till mål när Haglund var ensam framför målvakten men han träffade inte riktigt bollen och den gick över mål. Andra halvek är det Eriksberg som skapa de mesta men vi har några bra omställningar och vi kunde straffat dom några gånger men de gick inte in. Däremot står vi bra defensivt och löser det elegant bakåt och till slut vinner vi med 1-0. Nästa vecka vi får tilbaka 4-5 av våra ordinarie spelare som inte var med idag och det ska blir kul att se hur ska de funkar mot GFF på fredag. Vill tacka Eriksberg för en bra match som de spelade idag och hoppas att de lyfter upp sig snart och kommer igång med vinsterna.”

EIF:s Blerim Peci sa så här om förlusten:

”Ja vad ska man säga? Första matchen på gräs för i år, kändes bra på uppvärmningen men när matchen startade så var det Björkö som var det bättre laget. Vann i stort sett alla dueller första halvtimmen och efter ca 20 minuter så får de en frispark vid kanten efter ett misstag från oss och kan nicka in 1-0. Därefter tar vi över och kommer in i matchen sista kvarten i första halvlek, vinner dueller och kommer upp mer med laget men utan att skapa något direkt. I andra halvlek så är det vi som trycker på och är överlägsna spelmässigt men utan att skapa några heta målchanser. Vi måste bli mer effektiva framåt och vara med från start vilket vi inte varit så bra på inledningsvis på säsongen men det är bara till att titta framåt och kämpa så lossnar det förhoppningsvis till nästa match.”

Bilden till inlägget är lånat från EIF:s hemsida. 

 

/Rasta