Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson kollar till det senaste som hänt i division 3 Nordvästra Götaland!
Bilden till inlägget är lånat från Gårdas hemsida och fotograf är Per Samuelsson
3 omgångar det vill säga 18 matcher är nu spelade av årets upplaga av Div 3 N.V.G.
Mycket av det jag förutspådde innan start, notera nu är jag är mycket medveten om att endast 3 matcher har spelats har så här långt har stämt ganska bra.
Landvetter i topp, i botten ligger Lerkil och Jonsered och som jag förutspådde har man problem defensivt då man är  laget som släppt in flest mål (12 st)
Lite andra noteringar:
# Enda laget med full pott är LANDVETTER som ståtar med 3 raka, obesegrade är även ANGERED. BK, övriga lag har alla inkasserat förluster.
# Enda laget som ej lyckats bärga någon poäng efter 3 matcher är LERKIL.
# 245 minuter eller säg 4 timmar & 5 minuter tog det för nykomlingen GÅRDA. BK att hitta målet för första gången i år, nu har alla lag producerat mål offensivt.
# 60 mål är gjorda så här långt vilket ger ett snitt på 3,33 mål / match.
Frederick Ofori (Angered BK) är ende spelaren som ”målat” i samtliga 3 inledande matcherna
# 4 röda kort är utdelade.
– – – – – – – – – – – – – – – – – –
Lite kort från matcherna i omgång 3:
”Frane levererar”
Stärkta efter 8-0 krossen mot Jonsered ställdes nu KONGAHÄLLA för en på förhand tuff bortamatch mot Hestrafors.
Min gamla adept (Kärra KIF 2016,17) Frane Sirinic som nu äntligen får visa upp vilken spelare han är var segerorganisatören för IKK med sina 2 mål i den första halvleken
Det dröjde ända till stopptid innan hemmalaget fick in en reducering men närmare än så kom man ej.
Stark start av IKK som smyger med som trea i tabellen.
HESTRAFORS – KONGAHÄLLA 1-2
”17 årig debutant höll nollan”
Efter 2 raka förluster för KÅLLERED fick man i denna omgång äntligen känna segerns sötma igen via en 4-0 seger över DALEN.
1-0 i paus till hemmalaget och uppgiften förenklades nog lite via ett rött kort på en Dalen spelare tidigt i andra halvleken och man kunde ganska behagligt göra ytterligare 3 mål framåt.
Noterbart är att i hemmalaget gjorde 17 årige Alfons Karlsson debut i målet och tackade för förtroendet med att hålla nollan
Coach Hayek: Ruskigt skönt att studsa tillbaka på det sättet vi gjorde resultatmässigt. Spelmässigt har vi varit stabila i de 2 första matcherna men inte fått någonting med oss gällande poäng.
KÅLLERED – DALEN 4-0
”Fred strikes again”
ANGERED BK tog emot VIRGO på natursköna Hjällbovallen, gemene man på plats kanske trodde det var en ”Internmatch” då bortalaget av en nitiskt domare nekades att spela i något av de 2 ställ man hade med sig utan man fick utsmyckas i Angereds reservställ… nog om detta.
F.d Gunnilse spelaren Antonio Boulos kände sig nog hemtam på Hjällbovallen för han gav bortalaget en tidig ledning men efter detta kom hemmalaget igång och innan pauskaffet skulle serveras var man i en 3-1 ledning.
En ledning som skulle utökas i andra till slutresultatet 5-1
Lagets tilltänka skyttekung Frederick Ofori inledde och avslutade målskyttet för ANGERED och har nu nätat i alla 3 matcherna och ståtar med 4 pytsar.
Kanonstart för Sjöqvist´s gäng som ligger 2:a med 7 inspelade pinnar.
ANGERED. BK – IK. VIRGO 5-1
”Äntligen”
4 timmar och 5 minuter skulle kunna motsvara 4,5 avsnitt av Peaky Blinders på Netflix men det är tiden det tog för Gårda att spräcka nollan i årets seriespel.
Lerkil var på besök på Överåsvallen och innan fighten ståtade båda lagen med noll poäng, efter 90 spelade ekade segersången från Gårdas omklädningsrum…
Linus Skålberg Lindström gjorde det förlösande målet för Gårda i min 65, men jublet fastnade i halsen för att endast 30 sekunder senare ligger kvitteringen till 1-1 i Gårda kassen.
Nämnde Linus skulle dock ikläda sig matchvinnar rollen med segermålet fram till 2-1 i min 80 och 3 oerhört sköna pinnar in på kontot, fortsatt tungt dock för Lerkil som jag tror (trodde) går en tuff säsong till mötes….
GÅRDA – LERKIL 2-1
”Tåget tuffar på..”
Lokförare Engström tog med sitt gröna gäng till bruksorten Jonsered för att försöka fortsätt vara obesegrade efter 3 matcher men man hade ett hinder i form av ett hemmalag som jag tror mått ganska dåligt i en veckas tid efter kollapsen mot Kongahälla i förra omgången.
Nu visade det sig ganska omgående att laget i toppen av tabellen var ett nummer för stort för Jonsered.
En stekhet Fredrik Forsman gjorde både 1-0 & 2-0 och ålänningen Johannes Nordström stängde matchen med ett 3-0 mål
Tuff vecka för tränarparet Robertsson / Bozdag med 0-11 i 2 seriematcher och dessutom en 3-8 torsk i Reserv elit vilket innebär att man har släppt hemska 19 mål i 3 matcher senaste veckan..
Nu gäller det nog att ta poäng i nästa veckas fight borta mot Dalen för att vända detta.
JONSERED – LANDVETTER 0-3
”Simon varvar upp”
Frölunda tog emot gästande HBFC under lördagen och det visade sig att hemmalaget skulle gå segrande ur denna fighten och ta sin andra raka seger i seriespelet.
Tidig ledning i minut 11 för hemmalaget som stod sig halvleken ut.
Ett andra gult på en HBFC spelare gjorde uppgiften tuffare då man fick avsluta sista 30 med decimerat manskap, detta läge nyttjade Frölundas ”sniper” Simon Chekrun som gjorde både 2-0 och sedemera fastställde slutresultatet till 3-0
FRÖLUNDA – HBFC 3-1
Några korta ord med Frölundas Coach Jocke Olsson:
# 3-0 mot HBFC, rapporterna säger att det kunde vart större siffror, din kommentar om matchen ?
Tycker vi startar riktigt bra där Simon hade en i insidan krysset redan efter att par min. Vi skapar en del chanser och gör rättvist 1-0 efter 10-12 min. På slutet av 1a kommer HBFC mer in i matchen i och kommer till några avslut men mest skott långt utifrån. Andra startar ganska jämt men vi jobbar oss in mer och mer och börjar skapa chanser igen.
Sen får en av deras rött kort och efter det är det i stort sett spel mot ett mål. Vi skapar massor men lyckas bara göra 2 mål till. Så en bra insats från vår sida. HBFC är ett lag som absolut kommer å vara med högt upp i tabellen
# ”Pagge” med för första gången från start, nyförvärvet Nima gör inhopp, snart hela truppen tillgänglig ?
Nja vi närmar oss alla tillgängliga men vi har fortfarande Petrit Zhubi  på skadelistan och Stefan Djurovic har precis börjat å träna efter lång skadefrånvaro.
Men om du menar futsal gänget så är alla tillbaka i träning nu.
# 2 raka efter ”fiaskot” mot DALEN, är ni på gång på riktigt nu ?
Känns som vi har tagit steg åt rätt håll och närmar oss formen vi hade under träningsmatcherna.
Så vi hoppas att form kurvan fortsätter uppåt.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Vänder vi blad och smygtittar in mot omgång 4 tycker jag på förhand att 2 matcher känns lite extra intressanta:
GÅRDA – JONSERED är först ut redan på onsdag  där båda kommer från förlust i omgång 3 men där JIF måste vända en negativ trend mot ett smart disciplinerat Dalen.
VIRGO – FRÖLUNDA har det senaste året varit lite infekterade drabbningar när ”liten” möter” storklubb och jag förväntar mig inget annat än en het drabbning där Virgo vill sätta VF på plats som i sin tur har siktet inställt på att jaga ikapp Landvetter..

Omgång 4 i sin helhet 
  • DALEN – JONSERED
  • LANDVETTER – HESTRAFORS
  • KONGAHÄLLA – GÅRDA
  • LERKIL – ANGEREDS. BK
  • VIRGO – FRÖLUNDA
  • HBFC – KÅLLERED
​​​​​​​Bendinho