5A och 5B trummar också vidare och så här gick det i helgen:

 

FREDAG 26/4

5A

Romelanda UF – Finlandia/Pallo AIF 1-2 (0-1)

Efter fredagens möte mellan Romelanda och Finlandia/Pallo AIF hade både sina nollar intakta. Hemmalaget har fortfarande noll poäng och Finpa fortfarande noll förluster. Det var dock en jämn match där det var bortalaget som åkte på ett rött i slutet av första. Innan paus hade dock Richard Olsson satte 1-0 för Finlandia på frispark. En kvart in i andra kom sen kvitteringen när August Vallström nickade in 1-1. Trots en man mindre var det sen Finlandia/Pallo som gjorde matchens sista mål. Martin Erenstedt blev matchhjälte med sitt 2-1 mål!

Romelandas assisterande tränare Björn Sjösvärd sa så här om matchen:

”Hemmapremiär, gräs och gott hopp om tre poäng. Matchen var jämn och tillknäppt till en början. Efter 35 spelade åker en av deras spelare ut efter att ha fått sitt andra gula. Bara minuter senare gör de 0-1 på en frispark när vi agerar passivt utan att ha fixat ny signal. Onödigt! I andra kvitterar vi på en hörna, men glädjen blev kortvarig då Fin/Pa kort efter fick in 1-2. Spelmässigt en ganska jämn match, men vi kommer inte upp i nivå och skapar knappt en målchans på hela matchen. Får erkänna att Finlandia vinner rättvist. Vi får bryta ihop och komma igen.”

Finpas spelande tränare Naser Zumberi sa så här om segern:

”18:30 ute i Romelanda är sällan enkelt att få en ordentlig uppladdning till. En match där vi ligger mestadels rätt och egentligen inte släpper till något märkbart förutom målet som jag får ta på mig då jag inte hinner dit först. Tyvärr ändrade förutsättningar under matchen då vi får rött men tar ändå ledningen båda gångerna med en man mindre. När spelet inte flyter på och vi dessutom är reducerat manskap så är vi ändå trygga i det vi gör vilket säkert är frustrerande för många. Viktigaste var trots allt 3 poäng och en go helg framför oss.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR.

Finlandia/Pallo AIF:s rapport hittas HÄR.

Finpa har nu tre segrar av tre möjliga och RUF har fyra raka förluster.

 

Björndammens BK – Ytterby IS 3-8 (2-3)

Ett annat lag som har fyra raka förluster är mycket oväntat förra årets tvåa Björndammens BK! Efter tre ganska tighta förluster rann det iväg ordentligt hemma på Furulund i fredags när Ytterby tittade förbi. Det började dock bra då BBK gjorde både 1-0 (Pontus Börjesson) och även 2-1 (Adam Andersson) sen YIS Steffen Hjort Sörensen kvitterat. Ytterby vände dock innan paus när Fabian Andersson gjorde 2-2 och Jonathan Thornberg satte 3-2. En kvart in i andra fick sedan BBK en utvisning efter två gula och sista halvtimmen gjorde Ytterby inte mindre än fem mål! Alex Jacobson satte 4-2 innan Thornberg gjorde tre raka strutar! Börjesson tröstmålade för hemmalaget innan Johan Jussila avslutade målfesten.

YIS fyramålsskytt Thornberg sa så här om segern

”Det var en match som vi startade lite sådär men efter vårt 2-2 mål tog vi över matchen! Vi kommer till många avslut medans vi inte släpper mycket bakåt. Bra insats av oss idag!”

BBK:s tvåmålsskytt Börjesson sa så här om debaklet:

”Ja, börjar bli tröttsamt att tjöta om manfall efter varje match men det är omöjligt att undvika. Offensivt är vi sylvassa och gör nästan allting rätt, tyvärr så bjuder vi på tre mål från ingenstans i första och vi har en liten uppförsbacke i paus trots att spelet sitter. Tidigt i andra drar en av våra backar på sig ett andra gult och de ökar på till 4-2 kort därefter, sen rinner det iväg lite. Så ja, 8-3 ser riktigt uselt ut – även om det inte speglade hur matchen såg ut. Är personligen inte orolig för fem öre då spelet sitter och det är bara en tidsfråga innan vi börjar hitta rätt och folk kommer tillbaka från skador. Med det sagt är det bara att lyfta på hatten för Ytterby, de är kliniska när lägena ges!”

 

Partille IF FK – Angered MBIK 0-1 (0-1)

Det var två obesegrade lag som möttes när Angered gästade Lexby för att möta Partille. Den jämna matchen skulle bara bjuda på ett mål och gjorde Younes Raisi på straff i slutet på den första halvleken.

Partilles bloggrapport hittas HÄR.

 

LÖRDAG 27/4

5A

Hönö IS – IF Vardar/Makedonija 1-0 (1-0)

Hönö IS tog en efterlängtad seger efter att laget inlett med en avbruten premiär (ljuset slocknade mot Partille) och sen jobbiga 1-5 mot Älvängen. Lördagens motståndare, nykomlingen Vardar/Makedonija, kom från en stark start med två raka segrar. Matchens enda mål kom redan efter tio minuter då Marcus Wiseman satte 1-0 för hemmalaget!

Hönös tränare Christoffer ”Koffe” Ahlman sa så här om segern:

”Otroligt skönt med seger även om den inte var rättvis. Vi inleder väldigt bra första 15 och gör 1-0 genom Wiseman. Sedan tar Vardar över matchen mer och mer och vår målvakt Daniel får göra några bra räddningar på skott utifrån. I andra halvlek var det att försöka hålla emot Vardars forcering och ligga så bra som möjligt i våra positioner. Vardar pressar men vi lyckas trots det komma upp i några farliga omställningar men trots fria med målvakten vid några tillfällen fick vi inte in 2:an. Är jäkligt glad över hur killarna krigade hela vägen in till slutsignalen. Vill även passa på att hylla domaren Pontus Mattson, som jag aldrig haft som domare innan. En utmärkt insats från honom och hans team.”

Vardars kapten Kristjan Trajanovski sa så här om förlusten:

”Tyvärr så förlora vi idag. Vi bjöd dom på ett mål och det va i stort sätt allt dom hade. Andra halvlek va våran men är inte effektiva. Rättvist hade vart oavgjort. Deras målvakt hade fina räddningar.”

 

5B

Kungsladugårds BK – Hovås Billdal IF 4-1 (2-1)

Kungsladugårds BK vann med 4-1 hemma mot Hovås Billdal, som alltså får fortsätta vänta på sina första poäng i årets 5B. Det var dock gästerna som tog ledningen på Apelsinplan efter halva första när Filip Vallin hittade rätt. KBK kvitterade dock ganska omgående med hjälp av ett självmål. Precis innan paus kom också 2-1 när KBK:s kapten Martin Vallin höll sig framme. En bit in i andra fick sedan Hovås Billdal en spelare utvisad och sista kvarten kom både 3-1 (Alexander Wadman) och 4-1 (Marcus Weimén). 

KBK:s sista målskytt, Weimén, sa så här om segern:

”En relativt bekväm seger mot ett krigande Hovås Billdal. Vi hamnar lite på hälarna i början på matchen och får problem med långa utsparkar ifrån deras målvakt. Efter en bit in på första halvlek får dem ett bra frisparksläge efter en klumpig duell utanför straffområdet. Vår målvakt gör en fin räddning lågt i första hörnet men returen spelas fint in till friställda spelare och 0-1 är ett faktum. Vi höjer oss utan att känna någon press och gör både 1-1 efter en inläggsfrispark som studsar fel och in i egen kasse samt Kapten Vallin bombar in 2-1 från hyggligt avstånd. I andra halvlek åker deras ena back på sitt andra gula efter ett par tuffa (men inte alltid fula) dueller mot våra tunga anfallare och sedan kommer målen rättvist ifrån vår sida innan domaren stoppar pipan i munnen. Spridd målskörd i sann Lagårnanda.”

Hovås Billdals kapten Joakim Fuxén hade följande att säga om lagets fjärde raka förlust:

”Vi har fått en tuff start på säsongen med fyra raka. Idag tog vi iallafall ledningen och hade många heta chanser att utöka. Med bollfan ville inte in…och så gör Laggårn två innan paus. Sen är det lite tråkigt att linjedomaren går in och tar två helt avgörande beslut. En helt feldömd hörna, där han står så långt bort från situationen man bara kan. Och givetvis gör de mål på den. Och även beslutar om ett till gult på vår gubbe…men vi ska inte skylla på det. Nu måste vi höja oss och börja ta lite poäng. Gött ändå att det är helg!”

 

Donsö IS – IF Warta 3-1 (0-0)

DIS var tillbaka som vinnare efter förra omgångens förlust mot Näset. Hemma på Donsövallen blev det 3-1 mot IF Warta. Första målet kom dock inte förrän tio minuter in i andra och det var gästernas Martin Trifunov som blev målskytte. Emil Johnsson kvitterade sedan för Donsö innan skyttekungen Albert Hansson gjorde mål nummer 5 och 6 för säsongen.

DIS ena tränare, Mikael Schagerlind, sa så här om segern:

”Ja, det får vi vara väldigt nöjda med. Vi ställer upp med ett väldigt ungt lag. Med 4 spelare borta pga sjukdom, avstängd och fiske, fick vi fylla på med våra yngre juniorer som gjorde det kanonbra. Olof Lagerqvist var tillbaka och gjorde sin första match efter ett halvår i Kongo, och gjorde en bra och stabil match som vi är vana att se honom. Första halvlek var en ganska jämn historia, kanske ett litet övertag för Warta som hade lite mer boll än vi, men det skapades inga direkta chanser åt något håll. En ganska tråkig första halvlek publikmässigt som slutade 0-0. I andra halvlek kom vi inte igång alls. Warta tog över första 10 minuter och på en hörna trycker in ett mål. Det var vad som behövdes för att vi skulle vakna till. Typ en minut efter avspark gör Emil Johnsson ett kanonskott som seglar över deras målvakt och ett par minuter efter det får vi en straff pga. hands. Albert lägger in 2-1 till oss och nu tar vi över matchen. Vi börjar komma igång och skapa chanser och tillslut bryter sig Albert loss och lägger in 3-1. Warta trycker på lite grann i slutet men vi lyckades hålla undan. Hade det inte varit för den perioden i mitten av andra halvlek, där målen kom på rad så ska man vara ärlig och säga att det var en typisk 0-0-match. Men det är gött att vinna sådana matcher också och vi är väldigt nöjda med 3 fina poäng.”

Donsös matchreferat hittas HÄR

Skärgårdsfotboll har som vanligt massor med bilder från matchen och bilden till inlägget är lånad därifrån. 

 

Mossens BK – Balltorps FF 3-0 (3-0)

I lördags tog Mossens BK en fin seger hemma på Guldheden Södra mot Balltorp. Hemmalagets alla tre mål kom i den första halvleken där Karl-Johan Holm satte 1-0 redan efter sju minuter. David Persson satte sen en straff fram till 2-0 och han gjorde även trean, precis innan paus. 

MBK:s Robin Raunegger sa så här om segern:

”Stark seger! En laginsats där vårt spelskickliga mittfält tuggade ned motståndarna. Vi har både lungor och ett jäkla hjärta idag, det visar på god karaktär, men framförallt visar det att vi är att tro på under den här säsongen. Vi har en god mix mellan unga och hungriga, samt äldre med rutin. Samtidigt känner vi att vi har mycket mer att ge; 3-0 i halvtid, vi borde kunna komma in i andra halvlek och stänga matchen med ett tidigt mål, då hade vi kunnat spela av matchen på ett helt annat sätt. Nästa vecka väntar ett starkt Näset, vi ser fram emot utmaningen och känner att vi vill vara med och utmana…”

 

/Rasta