Så här gick det i helgens 6A:

 

LÖRDAG 27/4

 

Fröjdens FK – Bergums IF 5-1 (1-0)

Sett till hur säsongen har börjat för de två lagen så kändes det som det skulle kunna rinna iväg på Heden 3. Det var dock ”bara” 1-0 i halvtid efter mål av Magnus Svantesson men direkt i andra satte samme man både 2-0 och 3-0. Niclas Eklund smet emellan med 4-0 innan Svantesson satte sin fjärde kasse! Emir Ahmemulic fick in ett tröstmål för Bergum på slutet.

Fröjdens Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Efter förra veckans torsk i Back-to-Back mötet mot Bergsjö så var vi riktigt revanschsugna! Lurigt motstånd idag i Bergum då dom säkert också var revanschsugna efter 2 tuffa 10-0 förluster. När domaren satte pipan i mungipan och drog till med full kraft i 100 db kl 12:15 så var bataljen igång! Vi tog tag i taktpinnen ganska omgående. Vi skapade lägen, hade fina kombinationer och var allmänt taggade. Men bollen ville liksom inte in, klassiskt ingrediens till ett nervsammanbrott. Men vi fick en boll i nätet via Mange Svantesson i första halvlek. Sen i andra lossnar det med 3 snabba signerat herr Svantesson och en Four-trick(?) är fullbordad! Sen är matchen död och en transportsträcka till minut 90 är igång. Men där emellan hinner Niklas vika in från kanten och borra in bollen i krysset! Arriba, vilket balja! Bergums tröstmål är slarv från oss. Men 3 pinnar in på kontot och vi tar helg på Foxes!”

 

Götaholm BK – Tollereds IF 2-2 (1-1)

Götaholm hade nog siktet inställt på sin tredje raka seger när de tog emot Tollered på Gamlestadsvallen i lördags. Det var ett TIF som kom med två raka förluster i bagaget. Det var dock gästerna som inledde målskyttet i 34:e minuten genom Maximilian Almén. GBK:s kapten Fenan Zemui satte dock 1-1 lagom till paus. Den andra halvleken såg ut att bli mållös men i 90:e fick TIF straff, en straff som Anton Holmberg förvaltade fram till 2-1! Tollered får dock vänta på första trean så Charlie Bengtström kvitterade i 92:a mitnuten!

GBK:s Tobias Bui sa så här om matchen:

”En match som vi inte är helt nöjda med. Stundtals spelar vi riktigt bra, men kommer inte alls upp i den kapaciteten som vi vet att vi har. Tollered slår mycket långa bollar och vi äger boll. Tycker ändå att vi skapar tillräckligt för att vinna, men vi är tyvärr inte skärpta framför mål när vi har målchanser. Bara att ladda om inför derbyt mot GaFF nästa söndag!” 

TIF:s tränare Alexander Blank sa så här om matchen:

”Skönt att ta poäng äntligen. Idag gör vi en stabil insats matchen igenom och jobbar som ett lag hela matchen igenom! Med tanke på skadeläget i truppen så är det en stark insats idag! Idag fungerade vårt presspel väldigt bra och vi gjorde det svårt för Götaholm i deras speluppbyggnad! De var farliga i sina kontringar men vi kände att vi hade kontroll på dem! Det är ett kryss som kommer med lite bitter eftersmak, då de gör 2-2 på matchens sista spark, efter en billig frispark och tilltrasslad situation så får de dit bollen – riktigt surt! Men skönt att vara igång och ta poäng, nu har vi spelat tre bortamatcher och det ska bli skönt nästa vecka när vi går på gräset på Spinnarvallen och vår första hemmamatch för säsongen! Berömmet går idag till kollektivet som jobbar för varandra och tillsammans, men extra plus till Joel i målet som går in då vår målvakt är skadad och inte kunde delta!”

Bilden till inlägget är lånat från GBK:s hemsida.

 

Syrianska/Arameiska FG – FC Härlanda 1-1 (0-1)

Nya 6A-laget FC Härlanda har börjat säsongen bra med 2-1 i premiären mot Gamlestaden och hela 10-0 mot Bergum i matchen efter. I lördags kom dock första poängtappet när det blev kryss mot Syrianska/Arameiska på Bkäsebovallen. Det såg dock länge ut som om Joakim Lundbergs mål från slutet av den första halvleken skulle räcka till tre poäng för ”Fångarna”. I 89:e slog dock Derrick Daffour till och kvitterade. 

Syrianska/Arameiskas Gabriel Yildirim sa så här om matchen:

”Vi kör en riktig usel första halvlek där vi är riktigt ofokuserade, slår felpass, går inte in i dueller m.m. Härlanda tar ledningen i slutet av första välförtjänt eftersom dom var bättre första. Till andra halvleken steppar vi upp oss rejält, vi börjar gå in i dueller och passningarna sitter. Men sista tredjedelen stämmer inte riktigt idag, men vi gör ett mål sista 5 minuterna och mycket mer blev det inte. Rättvist resultat och Härlanda är ett tufft lag att möta, och dom blir och räkna med i år.”

Härlandas matchreferat hittas HÄR

 

Inter Linné IF – Lekstorps IF 0-3 (0-2)

Det var nykomlingsmöte på Heden 2 när Inter Linné IF tog emot Lekstorps IF. Linné kom med en seger och en förlust medan Gråbo-gänget hade en poäng på två matcher. Bortalaget hade några lyckosamma minuter precis innan paus då både 1-0 (William Mellingsäter) och 2-0 (Jonathan Ljungberg) kom. Med tio minuter kvar av matchen kom också trean, målskytt denna gången var Ahmed Mahamuud.

LIF:s Marcus Gylling sa så här om segern:

”Ja vad ska man säga? En match med en del kamp och fula dueller fast med en riktigt bra domare som håller kontroll på hela matchen! Jag tycker att matchen står och väger i första fast Linné har en del boll fast skapar inte direkt något. Vi får en omställning i mitten på första som vi trycker in och då får vi matchen dit vi vill. Tvåan kommer väl nästan precis innan paus. I andra halvlek håller vi våra positioner och låser matchen! Bra lag insats från hela laget!”

Inter Linnés Guillermo Moreno hade följande att säga om förlusten:

”Vi spelade bra och vårt spel tills de gjorde en mål mot oss. Deras skickligaste spelare som spelade på vänsterkanten gjorde en bra löpning och slog ett bra inlägg som den andra spelaren bara petade in. Det målet var nyckeln tycker jag eftersom vi fick en dålig moral efter det. Vi försökte att kriga vidare men efter 5 minuter fick vi det andra målet och det var typ slumpen. Båda mål fick vi efter vår kapten blev skådad. De sista 15 minuterna krigade vi och hade som spelsystem tre backar och Ramirez kom in och var riktigt hungrig. Han tog totalt kontroll på mittfältet och anfall. Jag tror att vi hamnade i deras spel vilken jag uppfattar som långa bollar och kontringar. Vi tappade den pressen som vi hade mot dom de första 20 minuterna. Vi kom till deras straffområde men vi var inte effektiva de sista 10 meterna.”

 

FC Bosona-Bosna IF – Gamlestaden FF 1-2 (0-1)

Gamlestaden FF hade begett sig till Länsmansgårdens IP för att ta sig an nykomponerade FC Bosona-Bosna IF. Det var GaFF:s nyförvärv Lukas Wallmander som inledde målskyttet efter 14 minuter när han satte 1-0. GaFF hade med sig 1-0 ut i den andra halvleken men Elvir Culum kvitterade ganska snabbt. Det skulle bli ett annat nyförvärv, nämligen Leo Kyriazis, som skulle komma att avgöra för gästerna då han satte 2-1 i mitten av den andra halvleken.

Gamlestadens Robin Forsberg sa så här om matchen:

”Först och främst en riktigt skön uddamålsseger, tycker ändå att vi är det laget som äger större delen av matchen. Rätt svårspelat idag när regnet forsade ner på konstgräset, en superhal boll och matta gjorde det svårt för båda lagen. Det viktigaste idag var de 3 poängen vi fick åka hem med! Nu är det bara att ladda om för derbyt mot GBK nästa helg!”

Bosona-Bosnas tränare Darmin Muslimovic sa så här om matchen:

”Vi möter ett duktigt lag som har goda förutsättningar att bli ett av topplagen i år. Vi önskar de all lycka i fortsättningen. Även om vi är ett nytt lag som behöver lite tid innan allt faller på sin plats så tycker jag, att vi efter våra förutsättningar, ändå gör en ganska bra match idag och att killarna förtjänade att ta med sig minst en poäng. Vi får tillsammans gå igenom var det brast idag så att vi kan göra ännu bättre ifrån oss nästa match.”

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR

GaFF:s hittas HÄR

 

/Rasta