Det bjöd både på målfester och tighta matcher i helgens 6B:

 

FREDAG 26/4

Nödinge SK – BK Skottfint 2-2 (2-1)

De blev en jämn match när BK Skottfint begav sig ut till Nödinge för att springa ut på Vimmervis gräsmatta. Ibrahim Jakupovic öppnade målskyttet för hemmalaget redan efter 13 minuter men André Klint svarade nästan genast för gästerna. Hemmalaget återtog dock ledningen när gamle måltjuven Bijan Ghaderi nickade in 2-1 tio minuter innan paus. Det såg ut som att Skottfint skulle åka hem tomhänta med med bara tre minuter kvar kom kvitteringen då Gustav Nilsson nickade in 2-2!

NSK:s Mohamad Krayem sa så här om matchen:

”Bägge lagen började matchen lite försiktigt för att känna på varandra. Men sen tycker jag att vi tog över mer och mer försökte rulla bollen längst marken men det var svårt pga gräsplanen. Men vi rullade på bra tyckte jag och efter lite klapp klapp spel mellan duktiga Jebnoun och Osman så hittar Osman fram till Ibbe med perfekt genomskärare som Ibbe förvaltade på bästa sätt, och vi tog ledning med 1-0. Sen började Skottfint skicka långa bollar på deras duktiga anfallare som var starkare än oss i luften och efter ett misstag av oss så gjorde de 1-1. Kände surt men vi tog tag i matchen på nytt och sen fick vi en frispark som duktiga anfallare Bijan gick upp mot tre Skottfintspelare och skarvade in 2-1. Sen började tröttheten ta över i andra halvlek och Skottfint började pumpa på och skapade en del lägen och slutet av matchen så släpper vi in 2-2. Kände surt men det känns som vi är på rätt väg i allfall.”

Skottfints Max Bergenheim sa så här om matchen:

”Tungt poängtapp för oss men trots allt viktigt med en poäng kontra tre förlorade. Vi gör en riktigt svag första halvlek där vi är lite för påverkade av underlaget (ojämn och till och med lutande gräsplan). De gör mål för enkelt men skapar inte mycket, deras andra mål känns som det var ruff på vår back i luftduellen. I andra lyfter vi oss betydligt och är förtjänta av 3 poäng. Det var också en hel del hårt spel i andra halvlek med flera gula kort till hemmalaget. Tyvärr får vi inte med oss två straffsituationer heller som känns ganska klara och sedan saknar vi den sista skärpan på sista tredjedelen. Ingen höjdarmatch rent spelmässigt och lite smågrinigt, men vi får ta med oss delar av andra halvlek och blicka framåt.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

 

FTU – Hälsö BK 2-0 (1-0)

FTU har inlett säsongen stabilt och i fredags kom lagets tredje seger. Det var FTU:s kapten Oguzhan Yilmaz som gjorde båda målen i hemmamötet med Hälsö. 1-0 kom efter en dryg halvtimme och tvåan med kvarten kvar. 

HBK:s spelande tränare Johnny Svensson sa så här om matchen:

”Jag tycker att vi spelar betydligt bättre i denna match än dom två inledande och det kommer att vända för oss snart men tyvärr kan vi inte förvalta någon av alla våra chanser idag. FTU skapar inte lika många lägen men är mer kliniska i straffområdet. Nya tag nästa helg när Diseröd kommer på besök.”

 

Diseröd SK – Chalmers Studentkårs IS 3-3 (1-1)

Det blev en målrik match när Chalmers begav sig ut till Skarpe Nord för att möta Diseröd. Det var gästerna som tog ledningen efter en kvart genom Jeremias Karlsson. Strax därefter reducerades DSK till tio man efter att Hugo Andersson fixat två gula. Trots det numerära underläget så kan DSK kvitter innan paus genom Jakob Yngve. I andra är det även DSK som gör första målet när Gustav Fuxling Thorsson gör 2-1. Målen avlöser varandra och Gustav Burman kvitterar till 2-2 för Chalmers men tio minuter senare kommer 3-2 på straff (Christopher Karlsson) för Diseröd. Chalmers skulle dock få sista ordet. I minut 88 kom nämligen 3-3, målskytt Magnus Berg.

DSK:s Gustav Fuxling Thorsson sa så här om matchen:

”Rolig match, men vi fick kämpa i motvind. Vi var väl inte riktigt överens med domaren. Men vi gnuggar oss in i matchen och etablerar ett bra tryck under nästan hela andra halvlek.”

Chalmers kapten Oscar Holm hade följande att säga om matchen:

”En jobbig match där det tyvärr blir väldigt grinigt och där mycket fokus ligger på domaren. Det drar ner på tempot och vi får inte igång vårt spel lika bra som vi har fått de andra matcherna. En poäng känns väldigt tungt och den här matchen känns verkligen som en förlust.”

 

LÖRDAG 27/4

Västkurd BK – Surte IS FK 10-0 (6-0)

Det bjöds på målkalas på Sälöfjordsvallen i lördags när Västkurd tog emot Surte. Det var inget snack om saken och VBK hade 6-0 redan i paus och det slutade alltså med hela 10-0. Målen gjordes av Hakan Celik (5), Mario Atanasovski (3) och Nassim Ben Sassi (2).

VBK:s kapten Pa Majai Njie sa så här om segern:

”En match som vi ska vinna och vi gjorde det med 10-0 och det kunde ha blivit mer. Vi var bättre på alla positioner! Surte försökte men vi var för aggressiva att vinna boll. Tackar Surte, domaren och publiken för att de stod där i regnet och hejar fram oss! Biji Västkurd!”

 

Neutrala IF – Bjurslätts IF 1-1 (0-0)

I lördags spelade även Neutrala och Bjurslätt 1-1 på Länsmansgården. Det dröjde tills sista kvarten innan målen kom och då kom de direkt efter varandra! Najib Nbou satte 1-0 för Bjurslätt i minut 73 men bara två minuter senare var det kvitterat (målskytt Zakaria Fidshe). 

BIF:s Almin Demir sa så här om matchen:

”En jämn första halvlek med några farliga chanser från båda lagen. Stabilt spel av båda lagen. Men det är oavgjort första halvlek. Andra halvlek blir det tvärtom första halvlek chanser för båda lagen. Blir mer oorganiserad försvar och anfallspel. Chanser till mål avlöser varan så fort det blir anfall för båda lagen. Det blir 1-1.”

 

/Rasta