Det spelades tre matcher i 6C i helgen med följande utgång:

 

LÖRDAG 27/4

Hällesåker IF – Solängens BK 0-2 (0-2)

Solängen tog sin första seger för säsongen efter 2-0 borta mot Hällesåker. Andreas Söderberg gav SBK ledningen i början av matchen och innan paus kom även 2-0 (Noel Nielsen). 

HIF:s sportchef Jesper Lönn sa så här om matchen:

”Hemmapremiär med derby! Gött regn precis innan avspark som håller sig hela matchen. En regntung plan, mot ett konstgräslag. Dock spelar detta ingen roll idag. Solängen börjar riktigt bra och pressar oss. Efter två missar leder dom hedervärt med 2-0. Vi går in i halvlek och stuvar om. Bestämmer oss för att kötta i 45 minuter. Vi gör det riktigt bra, skapar nog 25 målchanser, Solängen har en riktigt vass, men kämpar på. Vi får inte in bollen, så Solängen får med sig tre pinnar. Fokus på nästa match då Argo/Hugget ska få smaka på revanschen!”

 

SÖNDAG 28/4

Tynnered FC – SK Argo/Masthuggets BK 4-2 (2-1)

Tynnered FC har börjar årets 6C riktigt piggt och tog i söndags sin tredje raka seger. Argo/Masthugget däremot letar förfarande efter sina första poäng. TFC inledde bäst och tryckte ner Argo/Hugget och fick även både 1-0 och 2-0 i mitten av första. Egzon Behrami satte både där 1-0 var en frispark rakt upp i krysset. Argo/Hugget kämpar sig dock in i matchen och får tryck i slutet av första och Gustav Dovstad kan forcera in en reducering. I andra står matchen och väger lite och Argo/Hugget vaskar fram flera bra chanser till kvittering men Tynnered kan kontra in 3-1. (Fatmir Muric), Det tar dock bara några minuter innan Dovstad är framme igen och stöter in en 2-3 reducering. Det blir böljande spel i slutet med två trötta lag och när Argo/Hugget lyfter för att försöka hitta en kvittering hittar Tynnered ytorna och dödar matchen med sitt 4-2 mål (Muric igen).

TFC:s tränare Sargon Gorgius sa så här om segern:

”Slarvig match med mycket avblåsningar, tycker vi tar tag i taktpinnen och försöker hitta bakom deras backlinje där vi kom igenom. Vi har ett par spelare borta men vi är tacksamma för bredden vi har och vi löser tre hos poäng i vår lägsta nivå! Argo/Masthugget reducerar ett par gånger och är nära att kvittera med ett virkskott! Egzon gjorde en imponerad insats där han förmodligen redan gjort årets mål! Vi är att räkna med i år! Bra match i sig, tufft men vi inkassera tre!”

Argo/Masthuggets matchrapport hittas HÄR

 

Slottskogen/Godhem IF – Azalea BK 2-0 (0-0)

SG tog en fin seger när laget besegrade Azalea på Ruddalen 2 med 2-0. Efter en mållös första halvlek satte Isac Wedin Gluhic 1-0 tio minuter in i andra. I slutet kom även 2-0 (Amir Naser på straff).

SG:s Patrik Salomonsson sa så här om matchen:

”En match som stog och vägde spelmässigt men kändes inte som något av lagen fick några riktigt heta målchanser i första halvlek. Det skulle dröja till andra innan vi kunde göra första målet då Isaac som visar vilken härlig form han är i då han efter lite turbulens i straffområdet åter hittar målet. Inte allt för långt efter får vi även en straff där Amir som säkerheten själv rullar in den. Efter det kändes det ganska säkert förrutom när Azalea bröt igenom ett par gånger fast då hade vi storspel från våran målvakt Mohammed som rädda oss med mycket fina räddningar. Annars en riktigt go laginsats hela vägen från försvar till anfall där vi visade att vi är bättre än dem 2 första matchernas resultat.”

ABK:s Johannes Mohlin Rutström var fåordig i sin kommentar:

”Tungt, tråkigt och uppgivet.”

SG:s matchrapport hittas HÄR

 

/Rasta