Sjuorna brukar ju ta det lite lugnare på helgerna med det har spelats en del och så här gick det:

 

FREDAG 26/4

7C

Hermansby IF – Hjuviks AIK 0-3 (0-2)

Hjuvik har imponerat hittills i årets 7C och är tillsammans med Pushers BK de enda fullpoängarna efter tre matcher. I fredags blev det 3-0 borta mot Hermansby. Andreas Wijk inledde målskyttet i minut 12 och Oliver Koch ökade på innan pausen. 3-0 kom sen i mitten av andra, målnickare Karl Weeks

Hjuviks Danny Höglund-Field sa så här om matchen:

”En klassisk tråkig bortamatch en fredag. Pushers ångar på och vi vet att vi måste vara disciplinerade för att haka på. I matchen håller Hermansby bollen mer än oss, men dom är inte kliniska idag. Det känns som ett tjong-gäng men där tror jag fel. De försöker rulla (vilket de gör väldigt bra) men vi är såpass stabila i försvarsspelet över hela planen så dom kommer ingen vart. Vi utnyttjar deras svagheter och går på kontringar Vilket resulterar i två mål i den första halvleken, dom har några farliga lägen på sina fasta och där jag tror dom kommer göra många mål i år. Men inte idag. I andra halvlek vill vi bara döda matchen, in snabbt med 3:an, men vi missar läge efter läge men tillslut på en frispark från undertecknad så skallar våran mittback in 3-0 i mitten på andra. Därefter dör matchen helt och vi kan enkelt spela av matchen.”

Hermansbys tränare Jonnie Pettersson sa så här om matchen:

”Vi går ut med en skön känsla till matchen, börjar okej om jag inte minns fel så har vi en i ribban och sedan skjuter vi returen utanför från typ 2 meter. De får sitt första när målvakten ska hoppa upp och ta bollen, men deras spelare backar in i honom så han tappar den, 1-0. 2-0 är en fasthållning på en av våra mittbackar, men det blåstes ej för frispark så de får ett läge och sätter den.

I andra så fullföljer en av deras spelare en tackling rejält och våran 03:a som hör hur det knäcker till i axeln på han (blir sjukhuset och 4 veckor borta pga ett brutet nyckelben) inte ens en frispark. 3-0 gör dom riktigt snyggt, vi tappar deras gubbe på bortre ytan helt, deras mittback slår in den snyggt på en långfrispark och han går upp och nickar in den ohotad.

Var en svår match att hitta nivån på, ena stunden var hårda dueller och efterslängar okej och i andra lägen får man inte göra något. Mycket stolpe ut för oss denna matchen då vi hade ett par i ramen men efterföljande returer i intet. Men vi tappar fokuset på vårat spel och lägger för mycket energi på att gnälla på domaren och varandra samt motståndet, mig inkluderat. Så bara att släppa denna matchen och hitta fokuset inför bortamatchen mot Rödbo på söndag och första av två gräsmatcher.”

 

Bergsjön SK – Solväders FC 0-0 (0-0)

Det är inte ofta det blir mållöst i lokalfotbollen och särskilt inte i division 7. Nu slutade mötet mellan Bergsjön SK och Solväders FC 0-0! Tur dock att domaren hade med sig kortleken då matchen bjöd på 12 ostskivor och 3 röda

 

LÖRDAG 27/4

7A

Gothenburg Celtic FC – Croatia Göteborg 5-4 (4-2)

Det blev en målfest på Heden 3 i lördags när Celtic och Croatia möttes! Hemmalaget hade greppet om matchen redan efter 20 minuter då laget ledde med 4-0! Gerardo Antonio Mendez Hernandez både inledde målskyttet och satte 3-0Pavel Martynenko gjorde 2-0 och 4-0 stod Florent Sylvain Schildknecht för. Croatia vaknade dock till innan paus och reducerade först till 1-4 genom Vllaznim Ibishi och sen till 2-4 genom Ted Berntsson. I mitten av andra hade sen Croatia gått ikapp efter mål av Aleksandr Kravetski och Jerry Thörner. Celtic fick dock med sig alla poängen då Mendez Hernandez fullbordade sitt hattrick i 82:a minuten. 

Croatias tränare Ervin Gulin sa så här om förlusten:

”Ja vad ska man säga! Vi ligger under med 0-4 efter typ 17 minuter. Tar oss i kragen och kommer tillbaka och har 4-4 pressar på och får en kontring 5 minuter från slutet som dom förvaltar i kassen! Vi gör en riktigt dålig insats helt enkelt en total lagkollaps där matchen avgörs redan eft 17 minuter! Bara att ta nya tag där rejäl uppryckning kommer krävas från samtliga! Ska man se något positivt så är det att vi ändå lyckades kvittera trots ett 4-0 underläge!”

 

7C

Lundby IF – Kareby IS 6-3 (1-1)

Det blev målrikt när Lundby IF besegrade Kareby på Bravida Arena med hela 6-3. Det var dock först efter paus som det exploderade ordentligt målmässigt. Annars inledde gästerna med att göra 1-0 i matchminut 1 genom Emil Henriksson. Innan vilan hade dock Nana Kwase Addai-Mensah Piesie kvitterat. LIF kunde sen gå ifrån i början av andra då Linus Mouritsen gjorde 2-1, Piesie 3-1 och Abel Zerai 4-1. KIS fick förvisso in en reducering till 2-4 (Pontus Johansson) men kom inte närmare. Piesie fullbordade sitt hattrick innan Zerai satte sexan. KIS Wilmer Ejderfalk blev siste målskytt. 

LIF:s Laurens Ford sa så här om segern:

”Känslan från dagens vinst är att det satt riktigt gott med första trepoängaren för säsongen och, riktigt bra insats från killarna i laget och extra kul att Nana skickar in ett hattrick.”

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om matchen:

”Vi kommer med ett lag idag som består av 7 st killar födda 02 och 03 samt några som inte är återställda efter skador. Inte optimalt och vi funderade innan match på att lämna WO men väljer att köra. Tycker vi står upp bra trots förutsättningarna gör 1-0 och kan även göra både 2 och 3 men istället bjuder vi in Lundby och dom kan kvittera. I andra så orkar vi helt enkelt inte längre, Lundby får 3 möjligheter och sätter samtliga. Gratulerar Lundby till sin första vinst samtidigt som vi får vänta på våran.”

 

Proletären FF – Rödbo IF 1-0 (0-0)

Åkeredsvallen kunde hemmalaget Proletären FF ta sin första trepoängare när Rödbo IF besegrades med 1-0. Cristian Navarrete Arancibia blev matchhjälte med 13 minuter kvar. RIF hade då spelat hela den andra halvleken med tio man efter en utvisning precis innan paus. 

PFF:s målvakt Rasmus Hansson sa så här om segern:

”Det var en blöt o tung match o spela men tycker vi började starkt direkt och tryckte på. Rödbo hade någon chans i första men tycker vi styrde spelet och efter deras röda kort i slutet av första halvlek så fortsatte vi trycka på i andra halvlek och det resulterade i mål. Rödbo hade några chanser sen att kvittera men det blev en nolla för oss. Vi har haft en lite seg start på säsongen men nu har vi fått in några nya spelare och spelarna känns mer ihopspelade än förut och det bådar gott inför kommande omgångar”

RIF:s kapten Fredrik Strömberg sa så här om förlusten:

”Total katastrof, vi skulle ju ta tre poäng och haka på toppen, men det blev en kollektiv kollaps istället. Vi åker på ett solklart rött ganska tidigt samt skador på nyckelspelare, men det ursäktar ändå inte våran bedrövliga insats. Proletären vinner rättvist och vi behöver rycka upp oss REJÄLT tills derbyt mot Hermansby nästa vecka.”

 

SÖNDAG 28/4

7B

IFK Hindås – Knippla IK 1-2 (1-1)

Knippla IK har inlett serien fint och tog sin tredje raka seger igår söndag när Hindås besegrades med 2-1. Victor Jacobsson slog till direkt och gjorde 1-0 redan efter fyra minuter. Innan paus hade dock Hindås kvitterat genom Joakim Örneflo. Matchuret tickade iväg och det såg ut att gå mot oavgjort men med bara tre minuter kvar kom 2-1 för ö-laget genom Mahdi Safari!

KIK:s kapten Peter Arvidsson sa så här om segern:

”Tre poäng att ta med sig när säsongen summeras, i övrigt lämnade denna machen mer att önska. Skönt att kunna göra en sämre insats och ändå ta med sig 3 poäng till ön.”

Hindås tränare Johan Winblad sa så här om matchen:

”Ja, en onödig förlust i en match som vi för och skapar absolut mest i. Vi bränner alldeles för många lägen för att kunna vinna matcher och Knippla tar vara på vår ineffektivitet. Tre förlorade poäng.”

 

/Rasta