Det spelades bara en match i de lägre divisionerna igår och så här gick det:

 

ONSDAG 1/5

6C

Azalea BK – Göteborgs SIF 0-1 

Det är fortsatt tungt för Azalea som efter fyra matcher fortfarande letar efter första segern (har dock blivit två kryss). Desto roligare för GSIF som tog sin tredje seger på fyra försök igår. Matchens enda mål kom efter en timmes spel genom ”Studenternas” Joost Algera.

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om förlusten:

”Precis som inledningen av förra året lider vi av en obehaglig kunskap i att inte vilja göra motståndarna ledsna genom att göra mål på dem. Skämt åsido så gör vi överlag en bra match. I första halvlek har vi riktigt bra till, sätter pressen och skapar lägen, men vi är alltför ineffektiva och stressar eller väljer att ta avslut i fel läge. Att vi prickar stolpen är självfallet ett mått av otur och det är väl där vi är nu; stolpe ut istället för stolpe in. Det är ju inte helt nattsvar dock i de fyra matcher vi spelat har vi skapat tillräckligt för att vinna och stundtals spelat den fotboll vi tror på. Självfallet är två poäng underkänt men stämningen och moralen i laget tyder på att en vändning kommer om vi fortsätter jobba på det vi vill åstadkomma på plan. I andra blev det, naturligt, mer stressat och även om vi skapade en hel del lägen är vi inte tillräckligt hungriga. Det är ju också så de gör mål när Petter först gör en dunderräddning, varpå GSIF fått en hörna. På hörnan är de hungriga och gör mål på ett av få lägen de skapar. Tyvärr något vi känner igen från matcherna mot Solängen och SG. Vi tror på vändning. Vi jobbar vidare. Fantastiskt kul att se Valery Kosyrev (-01) göra a-lagsdebut på högerbacken. Riktigt fin match.”

GSIF:s Mattias Dotevall sa så här om segern:

”Ruskigt svaga 90 minuter av oss idag, rörelse och pasningskvalité var inte på tillräcklig nivå. Azalea var piggare och sprang mer än oss. Vi kommer in i matchen i mitten av första halvlek och har 0-0 i paus. Vi har också en bra period i andra halvlek där vi också får in ledningsmålet. Sista kvarten pressar Azalea, de har mycket boll men vår backlinje har bra koll på motståndarna i sista tredjedelen.”

 

/Rasta