Det var en sprängfylld fotbollstorsdag och vi börjar med matcherna från fyran och femman:

 

TORSDAG 2/5

4A

IK Zenith – FC Komarken 3-3 (1-2)

Det var gräspremiär på Hovgårdsvallen när Zenith tog emot Komarken. Hemmalaget tog ledningen efter en dryg halvtimme när Jakob Ekh satte 1-0 men innan paus hade Komarken vänt på steken efter två sena mål av Dan Hassan och Jihad Nashabat. Zeniths kvittering kom dock tidigt i andra när Jim Nielsen satte en straff. Med nio minuter kvar återtog även hemmalaget ledningen genom Ricky Stojilkovski. Bara minuter senare fick dock även gästerna en straff som Jafet Menghestab förvaltade på bästa sätt och matchen slutade 3-3!

Zeniths ena tränare, Cihan Köse, sa så här om matchen:

”Ett målrikt match som kanske inte har så många målchanser utan det är en mer kampfylld match där vi har bra inställning! Riktigt roligt då vi även för dagen startar med fyra stycken 17-åringar och två stycken 18-åringar. Riktigt tråkigt att vi inte orkar stå emot sista fem minuterna för att få med full pott men vi får lösa det till nästa vecka!”

Komarkens Shvan Kamal hade följande att säga om matchen:

”Jag tycker vi gör en helt okej insats trots underlaget. Sen att vi släpper in tre mål är aldrig bra men vi blickar framåt och tar en match i taget.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

 

FK Kozara – SKIF Semberija 0-4 (0-3)

Balkanderby på gräset på Gamlestadsvallen när Semberija kom på besök för att möta Kozara. Kevin Yamoah såg till att gästerna fick en fin start då han både satte 1-0 och 2-0 under inledningen av matchen. Precis innan paus kom också 3-0 efter att Dzengis Samir Sali satt den straffen han själv fixade. Dzengis Samir Sali skulle också bli tvåmålsskytt då han fastställde slutresultatet 4-0 i mitten av den andra halvleken.

Kozaras Cristian Frindt Faundez sa så här om förlusten:

”Det är synd och mycket tråkigt att förlora. Två enkla misstag i första halvlek efter 15 minuter och sedan en straff som var helt korrekt blåst av domaren och 0-3 till Semberija! Andra halvlek blir svårt solen i ansikte och ingen engagemang eller vilja från spelarna. Kozara måste hitta till det gamla hjärta och karaktär, vi har nya eldsjälar på väg in till nästa vecka.”

Semberijas tvåmålsskytt Yamoah sa så här om segern:

”Vi vinner med 4-0. Ganska rättvist, vi är laget som skapar chanser samtidigt som vi håller nollan vilket stärker själva vinsten ytterligare. I första halvlek så pressar vi dom ganska högt, spelar en okej fotboll och gjorde det jobbigt för dom vilket öppnade upp läge för mål nästan varje anfall. Jag gör både 1-0 målet och 2-0 målet i första halvlek, assist från både Enis och Frank. Dzengis gör sedan tredje målet efter har gjort sin högerback som han normalt gör och fixar straff och sedan sätter dit den. Andra halvlek var inte alls lika imponerande från våran sida. Vi kom nästan in i deras tempo och kontrollerade inte matchen fullt igenom så som vi ville. Om det är något negativt vi måste ta med oss ifrån matchen så är det väl det. Vi hade lägen att stänga matchen med fler mål men till sist skjuter Dzengis in en frispark som tar via muren i mål vilket var sista målet för ikväll också. Dom som stack ut individuellt sett idag tyckte jag va Tafa som visar idag att har är viktigt för oss i sitt jobb och slit, läser av spelet väldigt fint samt att hans passningsfot är riktigt bra. Enis vill jag också lyfta idag, en kille som bara växer för varje match med finess och väldigt bra fot med. Han kommer nog också göra fler mål för han har ett fint skott. Sen så har vi Dzengis som är viktigt i vårt anfallsspel som alltid hotar i offensiven, han har redan gjort 6 mål som ytter vilket säger hur farlig han är.”

Semberija är bra med i toppen av 4A med tio inspelade poäng på fem matcher. Tuffare för Kozara som bara har en poäng på lika många matcher.

 

4B

Kärra KIF – IF Mölndal Fotboll 3-2 (0-1)

Det såg länge ut som IF Mölndal skulle ta sin första seger för säsongen borta mot Kärra KIF. Laget ledde i paus med 1-0 (mål av Niclas Högfeldt) och efter att Kärra kvitterat i andra (Kristoffer Glasö) satte Högfeldt även 2-1 med 25 kvar. Ledningen stod sig nästan hela vägen men Mölndal fick en spelare utvisad i 83:e och med bara fem minuter kvar kvitterade Kärras Martin Ngorsungnoen och strax efter kom även 3-2! Jonathan Brusberg blev matchhjälte för hemmalaget.

Kärras kapten Niclas Andersson sa så här om segern:

”Åter igen en kämparinsats som leder till vinst. Det svängde en hel del och vi kanske inte riktigt fick matchen dit vi ville. Låg i underläge mer eller mindre hela matchen. Första matchen på en helt ok naturgräsplan, fruktansvärt tunga ben. Förmodligen ömsesidigt. Själva spelet var ingen skönhet i sig men vi gjorde det som krävdes och det är vi nöjda med.”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om matchen:

”Bittert! Startar segt men efter ca 10-15 minuter in i matchen tar vi över mer och mer och helt rättvist gör vi 1-0 efter ca 30 minuter. Andra halvlek börjar väl som första och Kärra kvitter en bit in men vi kommer igen och gör 2-1 . Sen med 5-8 minuter kvar får vi rött kort och slutar spela och Kärra gör två snabba mål och vinner inte helt rättvist.”

 

5A

Angered MBIK – Älvängens IK 1-5 (0-3)

Riktigt intressant toppmöte i 5A där bloggens tippade topplag Angered MBIK och Älvängens IK inlett säsongen starkt. Inför matchen kom Angered med tre raka segrar och ÄIK hade spelat in tio poäng på sina fyra första matcher. Det var dock bortalaget Älvängen som spände musklerna ordentligt på Lövgärdesplan och som till slut kunde vinna med hela 5-1!

Angereds Damir Mehic sa så här om matchen:

”Älvängen var bättre på allt idag. Det var verkligen katastrof. Vi får kämpa och komma igen nästa match!”

ÄIK:s anfallare Jesper Knaving sa så här om segern:

”Vi möter ett duktigt och tekniskt Angered MBIK som speciellt i första halvlek spelar riktigt bra. Vi står dock upp bra defensivt och är effektivare än Angered i våra egna anfall, vilket resulterar i en 3-0 ledning i halvtid. Angered reducerar sedan ganska omgående i andra, men det dröjer inte länge innan Marius stänger matchen genom att göra 4-1 och vi vinner sedan välförtjänt med 5-1. Riktigt kul att se Anton Salenius, som efter en lång skada idag verkligen visade att han är tillbaka! Jag hade velat nämna ett par spelare till som gjorde en extra bra insats, men de var alldeles för många idag så jag får skippa det. Skönt att ha bortamatchen mot Angered avklarad, här är det många lag som kommer att tappa poäng i år.”

 

5B

Balltorps FF – Kungsladugårds BK 0-0 (0-0)

Det blev en mållös tillställning på Förbovallen igår när Kungsladugårds BK kom för att möta Balltorps FF.

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om matchen:

”Rätt jämn första halvlek där KBK känns rätta starka på fasta. Sen har de lite otur att de får tre spelare skadade. Vi tar över i andra och borde avgjort matchen men vi är inte tillräckligt heta i boxen.”

KBK:s Christopher Ulvdalen sa så här om matchen:

”Inte mycket att säga,hela matchen känns lite stolpe ut för oss sett till resultat och följder. I första halvlek har vi en 3-4 lägen som vi SKA göra mål på, där av en räddning av utespelare på mållinjen. Vi tvingas att göra 3 byten pga skador i första halvlek där alla 3 fick åka till sjukstugan men vi knuggar på ändå utan avbytare, Balltorp glänser lite då och då men utan skapa nått rejält egentligen mer än där de rann igenom en gång på ett friläge men missar utöver det så är det bara via fasta situationer som jag tycker dom hotar. Lägger alldeles för mycket energi på annat än fotboll. Känns surt att bara få med sig en pinne sett till matchens chanser! Mycket beröm till domartrion som höll en bra och framförallt konsekvent nivå!”

 

FC Linné – Fässbergs IF 1-4 (0-2)

Efter två poäng på sina första fyra matcher tog äntligen Fässberg sin första trea, och de gjorde det på Gröna Vallen mot nykomlingen FC LinnéAxel Broström Vedin och Hampus Lyrstrand slog till precis innan paus med varsitt mål och såg till att FIF kunde kliva ut med 2-0 i ryggen inför andra. Broström Vedin kunde sen ganska omgående göra 3-0 innan Andreas Karlsson reducerade för Linné med dryga kvarten kvar. Bara minuter senare kom dock 4-1 (Anton Oddstig) som stängde matchen.

Linnés Johan Calgaro hade följande att säga om förlusten:

”Vi gick ut med bra självförtroende och kontrollerade även första halvlek väl med hög press och några farliga chanser. Trots detta så får Fässberg in första målet på kontring. Vi kämpar oss tillbaka och får en straff efter att vårt nyförvärv Fred gjort en makalös soloprestation och dribblat sig in i straffområdet från mittcirkeln för att tillslut bli fälld bakifrån. Tyvärr räddar deras målvakt straffen snyggt och vår retur hamnar utanför. Istället för 1-1 där så får Fässberg in ett mål till tät inpå och 2-0 i paus känns tungt. Vi gör ett tappert försök i början av andra halvlek och pressar högt. Fässberg får ett till kontringsmål, 3-0. Efter detta kör vi en trebackslinje och försöker trycka upp så mycket folk som möjligt. Det resulterar i lite känning. Andreas Karlsson, ett av våra nyförvärv, får göra sitt första mål för klubben vilket är kul. Jag tror på ketchupeffekten för hans del nu. Fässberg krossar dock våra drömmar med ett 4-1 mål och det kändes riktigt tungt idag men vi tar nya tag. Jag är helt övertygad om att vi kommer ta många poäng och kämpa oss uppåt i tabellen. Nästa vecka har vi två matcher där vi siktar på 6 pinnar. Extra plus idag till Fred och Peter som kämpar riktigt bra hela matchen och visar på grym kvalité. Riktiga drömnyförvärv.”

 

/Rasta