Bloggen ligger lite efter i rapporteringen och här kommer torsdagens matcher i våra sexor!

 

TORSDAG 2/5

6A

Tollereds IF – Inter Linné IF 3-3 (1-1)

Det var hemmapremiär på gemytliga Spinnarvallen när Tollered tog emot Inter Linné i torsdags. En som vet vart målen finns på den planen är hemmalagets Björn Mellberg och han satte 1-0 efter halva första. Innan paus hade dock gästerna utjämnat genom Mohammed Al-Kadasi. Direkt i andra återtog TIF ledningen genom Henrik Jacobsson men det blev en kortvarig glädje så Armando Smedberg Dalence skickade in 2-2 strax efter. Inter Linné tog även ledningen för första gången fem minuter efter kvitteringen när Claudio Esteban Machuca Avilés satte 3-2. Matchen var inne i ett målstim och 3-3 kom som ett brev på posten, målskytt Pontus Larsson

TIF:s kapten Jesper Hammarstrand sa så här om matchen:

”Det är vår match och vi skall plocka tre poäng, men blir lata och tappar det. Tar över totalt från start och tuggar på större delen av första. Sen tar de sig in i matchen och gör oss lite skakiga. Vi tappar tre klantiga mål vilket vi inte skall göra hemma på gräset. Hård match med mycket tuffa närkamper men återigen ett schysst lag och en väldigt bra domare.”

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin hade följande att säga om matchen:

”Det var en lite tidig matchtid för oss och många kom sent till samlingen. Till råga på allt saknade vi 2 av våra nyckelspelare Braulio och Guillermo. Matchen rullar igång och Tollered visar direkt att dom vill spela rakt och hårt på det våta lite oklippta gräset. Halvt uppvärmda som vi är så hamnar vi på hälarna och Tollered dominerar första halvan av första halvlek. De tar ledningen med 1-0 efter slarv i kommunikationen mellan vår backlinje och målvakt. Sen tar vi över matchen och kvitterar genom Hamada. Tyvärr åker vår bollskickliga innermitt Ramirez på en elak axelskada precis innan halvlek. I början på andra är vi inte riktigt allerta igen och Tollered gör mål efter 2 minuter. Vi jobbar oss in i matchen igen och efter en stunds spelövertag trycker Armando distinkt in 2-2. Claudio kämpar sen in 3-2 på en fast situation. Där borde vi stängt matchen och Tollered skapar egentligen inget spelmässigt men är tunga på fasta situationer och just på en sådan gör dom 3-3. Vi har någon bra chans efter det men tyvärr lyckas vi inte avgöra den här hårda drabbningen.”

 

Lekstorps IF – Bergsjö IF 2-3 (2-2)

Bergsjö IF fortsätter att gå bra i men det satt otroligt långt inne när laget var på besök i traktorernas förlovade land. Hemmalaget Lekstorp fick 1-0 på ett självmål och 2-0 genom Marcus Gylling direkt i början av matchen. Innan paus hade dock spelande tränaren Valon Hetemi gjort både 1-2 och 2-2! Nesredin Salih blev sen matchhjälte för BIF med segermålet med dryga kvarten kvar! 

LIF:s målvakt Carl Cedergårdh sa så här om matchen:

”Börjar matchen väldigt bra och tar ledningen med 2-0. Första 30 minuterna gör vi riktigt bra. Sen tappar vi lite av spelet samtidigt som Bergsjö höjer sig och kan både göra 2-1 och 2-2 innan halvlek. I andra kämpar vi på bra men utan att komma till några farliga chanser och Bergsjö gör även 3-2.”

BIF:s ena tränare, Pelle Lagerqvist, hade följande tankar om segern:

”Väldigt märklig match! Vi står inte ens på hälarna från början, känns som vi ligger på rygg. Ett självmål och en rundpall i luften som leder till friläge senare är det 0-2 i baken efter 13 minuter! Vi äger boll men skapar inget. Lekstorp är resolut bakåt och bjuder inte på nånting. Sen får vi in en reducering genom Valon efter en halvtimme och kort därefter nätar farfar igen på ett liknande skott och vi har kvitterat. Andra halvan av första känns det som vi har dom och vi har även bud på mer. Sen blir det tvärtom i andra halvlek. Då känns det som att Lekstorp hotar mer men det är ändå vi som gör enda målet genom skott utifrån av Nesse. Dom har en forward som gör livet surt för oss då han springer och krigar på sånt där underbart klassiskt lokalfotbollsmanér och får en tå eller ett huvud på allt! Men vi reder ut stormen och kan ta en trepoängare. Vi får vara väldigt glada att ha kommit undan med 6 poäng på de två senaste matcherna. Vi behöver höja oss betydligt. Samtidigt är det en svår bortamatch. Dom är starka på hemmaplan så det är ändå starkt att åka hem med en trea. Extra plus till hemmalaget för fint mottagande och välkomnande på plats. Och även en eloge till vår enmansklack Matte som hördes klart högst över vallen! Nu får vi ladda batterierna över helgen för att ta oss än nästa fight på fredag.”

 

FC Härlanda – FC Bosona-Bosna IF 0-1 (0-1)

Sammanslagningen Bosona-Bosna tog en rikligt fin seger i torsdags då det blev 1-0Heden 2 mot FC Härlanda. Haris Dedic gjorde matchens enda mål i mitten av den första halvleken. 

Härlandas ledare Jonatan Hellman sa så här om förlusten:

”Första halvlek är bara att glömma då vi gör en av våra sämsta insatser på länge. Stillastående utan en vunnen duell. Bortalaget gör också 1-0 och sänkte tempot rejält vilket frustrerade rejält. I andra höjer vi oss och har massiv press under 30 av 45 minuter där bortamålisen gör ett antal riktigt fina räddningar. Bollen ville inte in, vilket ju är tråkigt ibland.”

Bosona-Bosnas Benjamin Grozdanic sa så här om segern:

”Vi blir bätre från match till match och visar idag att vi ska tillhöra toppen! Det var trots detta mer krigarinsats än finlir men de 3 pinnarna känns rättvisa och alltid lika gött med 1-0 segrar.”

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR

 

Öjersjö IF – Fröjdens FK 4-2 (3-2)

Nedflyttade Öjersjö har haft det riktigt tungt inledningsvis med tre raka förluster men nu i torsdags blev det en skön hemmaseger mot Fröjdens FK. Det var dock gästerna som öppnade starkast och Magnus Svantesson satte 1-0 redan i andra minuten! ÖIF, med Anders Svensson på plan, kom dock tillbaka genom Mattias Gidlöf. Fröjden återtar ledningen genom ett vackert mål av Andreas Johansson men ÖIF gör både 2-2 (Gidlöf igen) och 3-2 (Jamie Bengtsson Parker) innan paus. Det blir till slut även 4-2 efter mål av Linus Rahunen Sembe i den andra halvleken. 

ÖIF:s Mattias Gidlöf sa så här om segern:

”Gött med tre poäng! Fröjden är ett bra lag! De dominerade inledningen av första halvlek, många vassa chanser och ledde rättvist med både 1-0 och 2-1. Vi gör lite justeringar i formationerna och kommer in i matchen, ligger på kontring och låser deras spel. De äger boll men skapar inga farliga chanser. Tycker vi förtjänar vinsten i slutändan!”

FFK:s kapten Simon Sävenek sa så här om matchen:

”Vi inleder matchen precis enligt plan och sätter hög press, vinner mycket boll och gör 1-0 ganska per omgående av Mange. De kvitterar en kvart senare innan Andreas får på en drömträff från 25 meter och sätter 2-1. Andreas hade också en giftig frispark i ribbkrysset som såklart var värd ett bättre öde. De gör både 2-2 snyggt och sen 3-2 på en indirekt frispark i straffområdet. Tycker att vi är det klart bättre laget i första, men ändå ligger vi under. Spelmässigt gör vi kanske vår bästa halvlek i år, men det spelar ju tyvärr ingen roll om man inte också har övertaget i målprotokollet. I paus snackar vi egentligen mest om att fortsätta och ”tro på det”. I andra kommer vi tyvärr inte upp i samma nivå spelmässigt samtidigt som Taco-Anders och company höjer sig rejält och de straffar oss på en omställning. 4-2 och rejälare uppförsbacke. Även om spelet låser sig i andra så tycker jag ändå att vi kan hålla huvudena högt efter att ha krigat på i 90 minuter. Tack till Öjersjö för en trevlig match och grattis till segern. Vill också passa på att tacka domaren. En riktigt skön lirare som inte delade ut några kort i matchen utan delade istället ut några fantastiska repliker. Fröjdens kommer igen!”

Fröjdens matchrapport hittas HÄR

 

6B

BK Skottfint – FTU 6-2 (1-1)

BK Skottfint tog en riktigt fin seger på Bravida i torsdags då FTU besegrades med hela 6-2! Det var dock inte förrän i slutet av matchen som bollarna började trilla in. Elias Lamptey Jonsson satte 1-0 i mitten av första och FTU:s Serhat Yilmaz kvitterade precis innan halvtid. 1-1 stod sig sedan till mitten av den andra halvleken då hemmalagets Gustav Nilsson satte både 2-1 och 3-1! Lamptey Jonsson ökade på till 4-1 och lite senare fullbordade Nilsson sitt hattrick. Då hade förvisso Exequiel Cortes reducerat till 2-4 strax innan. Det blev till slut 6-2 till Skottfint efter att Ismail Souayah avslutat målskyttet. 

Skottfints André Klint sa så här om den fina segern:

”Jo, men det var en skön seger. Det var en första halvlek med rätt jämnt spel där FTU har mest boll men ett bra försvarspel från oss gör att det bara blir ett bakåt. Andra halvlek ballar ur lite och det blir mycket snack och lite verkstad på plan, väldigt många avbrott gör att det blir en konstig matchrytm. Genom vassa spelvändningar kan vi trycka in ett antal bollar medans FTU trycker upp laget i ett försök att komma ikapp. Matchens lirare idag är Elias Lamptey Jonsson som trycker dit 2 mål och en assist.”

Skottfints matchreferat hittas HÄR

 

Chalmers Studentkårs IS – Neutrala IF 3-3

Det var inte bara på Bravida det blev mycket mål. Även Heden 4 bjöd på massor med fullträffar, närmare bestämt sex stycken broderligt fördelade mellan Chalmers och Neutrala. Det var Chalmers som hade grepp om matchen efter att Joel Lidin stått för ett hattrick under matchens första 45 minuter. Även Abdinaasir Abuukar hade målat innan paus vilket betydde att den andra halvleken började med en 3-1 ledning för Chalmers. Bile Diiriye reducerade efter halva andra och med bara fem minuter kvar kom också kvitteringen, genom Mahamed Abdirezak Hassan. Då var även Chalmers nere på tio man efter en utvisning. 

Chalmers Victor Engdahl sa så här om matchen:

”Såg bra ut defensivt för oss under första 60 minuterna av matchen. Vi skapar inte supermycket chanser men är väldigt effektiva och lyckas ta ledning med 3-1. Efter det börjar vi tyvärr spela för passivt och de får anfalla fritt i 30 minuter. Vi tar ett rött kort men det förändrar inte matchbilden så mycket förutom att vi tappar den lilla spets till anfall vi hade. Släpper in två mål och får med oss en jävligt go pinne till tabellen.”

 

6C

Landala IF – Önnereds IK 1-2 (1-1)

Önnered fortsätter att gå starkt i 6C och laget tog sin fjärde seger på fyra försök i torsdags. Det var dock en jämn drabbning på Guldheden Södra mot LandalaHamid Reza Amini öppnade målskyttet för gästerna efter dryga kvarten med LIF svarade genom Mathias Åkerman och 1-1 stod sig till paus. Reza Amini blev sen matchhjälte och tvåmålsskytt när han satte 2-1 i minut 60. 

ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström sa så här om matchen:

”Jämn match där vi inte kommer upp i samma nivå som mot Styrsö men det kan också bero på att Landala gör det väldigt svårt för oss. Vi är väldigt nöjda att få med oss tre poäng. Det var inte långt borta från att Landala kvitterade i slutet.”

LIF:s Theo Widmark sa så här om matchen:

”Vi går in i matchen med stort hjärta och en stor vilja och lyckas hålla Önnered där vi vill ha dem. Dock smiter deras tekniska och bästa spelare igenom då markering missas. Han lossar ett skott som smiter in bakom vår målvakt. Det ser mörkt ut och Önnered tar kommandot dock utan att hota något mer. Med kvarten kvar på första halvlek lyckas vi kvittera och har då växt in i matchen och vinner varje duell och äger mycket boll. Kvitteringen kommer genom ett fint inspel från kant till straffområde där ett klassiskt arkadspelsmoment utspelar sig och slutar i att bollen smiter in bakom mål. Andra halvlek stormar Landala på men missar alldeles för många målchanser. Och vi blir istället straffade återigen av den eminenta nr 11 i Önnered som smiter emellan en obeslutsam landalatrupp. Efter detta tar Önnered över matchen men egentligen utan att hota mer. Dock blir matchen nu som en sista minuten resa till Hawaii där vi får våra sista chanser där två felaktiga offside döms mot oss, dock missar vi ändå dessa, plus en nick mot öppet mål som missas då nerverna tar över. Väl mött mot ett starkt Önnered som straffar varje misstag med mål.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

LIF:s motsvarighet hittas HÄR

 

/Rasta