Här kommer torsdagens division 7!

 

TORSDAG 2/5

7B

Johannebergs IF – Högaborg Kärralunds FC 2-1 (0-1)

Det var gästerna Högaborg Kärralund som klev av efter den första halvleken på Mossens IP med en 1-0 ledning i ryggen efter mål av Faysal Isaak Ahmad. Johanneberg lyckades dock vända på matchen sent i den andra halvleken efter att Rino Wiger först kvitterat och sedan vane målskytten Henrik Larsson satt segermålet!

JIF:s Rino Wiger sa så här om matchen:

”En märklig match där vi inleder riktigt dåligt första 15-20 och låter HKFC styra matchen. Kommer mer in i duellerna allt eftersom och när de gör sitt 0-1 mål (vi tappar markering på fast situation, bra avslut) är det i en bra period för oss. Andra halvlek känns vi betydligt mer taggade och är det klart bättre laget, tror HKFC blir lite tröttare än vad vi blev och därmed större ytor. Matchen vänds på 2 minuter när Henke kommer in efter att ha vilat lite på bänken och först spelar fram mig för kvitteringen och sedan själv gör 2-1. Ska också tilläggas att vi fick ett mål bortdömt, gudarna vet vart den offside var men dömt är dömt. Allt i allt en ganska medioker insats där vi har svårt att spela varandra bra. Tar trots det 3 förtjänta poäng och det är ett steg framåt att vinna på lite ”sämre” dagar. 3 raka vinster är första gången på många år så det är kul. ”

JIF:s matchrapport hittas HÄR

 

Elisedals IS – Göteborgs City FF 0-2 (0-0)

Göteborgs City FF fick med sig alla tre poängen från mötet med Elisedal på Överåsvallen i torsdags. Den första timmen var dock mållös innan Navid Fallah satte 1-0. I slutet av matchen kom även 2-0, genom Rickard Amidani.

Citys Anders Hultberg sa så här om matchen:

”Skoj att studsa tillbaka efter förra veckans förlust såklart. Vi inleder lite skakigt och jag tror att alla på Överås är inställda på att det tidigt blir 1-0 till Elisedal när det ser ut som en boll är inne i mål, men domaren tyckte annorlunda. Tur för oss, synd för Elisedal. Efter det jobbar vi oss in i matchen och tar över. Har flertalet frilägen men är inte effektiva och deras målvakt gör lite vassa räddningar. De har också en duell som är 50/50 straff, men även denna gång friar domaren och tar ett beslut i vår favör. I andra så tar vi över ännu mer och efter ytterligare ett par frilägen kommer ett förlösande 1-0. Vi kontrollerar matchen och Elisedal flyttar fram positionerna samtidigt som vi naturligt faller hemåt. Med cirka 10 kvar kontrar vi in 2-0 och Elisedal skapar inte direkt något jättefarligt i andra, även om de är tunga på hörnor. Överlag ett rättvist resultat där vi är det laget som skapar flest heta chanser. Skönt att vinna och nu fokuserar vi mot nästa match, tisdag mot ett obesegrat Knippla som även GP kommer att sända. Blir en rolig utmaning!”

EIS ena tränare, Sebastian Malmgren, sa så här om matchen:

”Först och främst en riktigt välspelad division 7 match. Vi gör vår bästa match hittills i år men de räddar två bollar på mållinjen och tyvärr får vi inte en solklar straff som vi ska ha heller. Vi är bättre än dom långa stunder men dom är också bra och tar lite snöpligt ledningen med 1-0 sen kontrar dom in 2-0 när vi trycker på. Nya tag helt enkelt !”

 

BK S:T Jakob – BK Björkåsen 8-0 (4-0)

BK S:T Jakob trummar på ordentligt i årets 7B och tog en ny storseger i torsdag. Målen trillade in i en jämn takt med 4-0 i paus och 8-0 totalt. Jacob Söderberg och Ludvig Björk satte två mål var och Emanuel Bergsand, Viktor StenerTim Haagensen Thornström och Gustav Brengesjö gjorde varsitt. 

S:T Jakobs Björk sa så här om matchen:

”En bra match där vi sätter fart på tempot från start och sätter några tidiga bollar som gör att matchen känns avgjord. Men vi får stundtals till ett riktigt bra spel vilket känns skönt! Cred till björkåsen som kämpar på bra hela matchen trots noll avbytare + en spelare som blir halvskadad en bit in i andra!”

S:T Jakob har nu fyra raka segrar och 27-4 i målskillnad. Söderberg toppar skytteligan på åtta mål med Björk strax bakom på sju. 

 

7C

Hjuviks AIK – Lundby IF 7-0 (2-0)

Det är tidigt på säsongen men den verkar som det är Hjuviks AIK som kanske blir den största utmanaren till topptippade Pushers BK i 7C. Hjuvik spände iallafall musklerna när de besegrades Lundby med hela 7-0 i torsdags. Det var 2-0 i paus efter mål av Calle Rendahl och Oscar Lösnitz. I andra höjdes måltakten och Andreas Wijk gjorde 3-0 innan Danny Höglund-Field satte fyran på frispark (!). 7-0 till slut där Lösnitz blev tvåmålskytt tillsammans med Mattias Bergfjord (som gjorde matchens sista två mål). 

Frisparkskungen Höglund-Field sa så här om segern:

”Det finns inte så mycket att säga egentligen, vi får ett friläge redan i minut 1 som vi visserligen missar, men så såg det ut de närmaste 90 minuterna, Lundby är idag helt nedtryckta i sitt straffområde förutom 2 stycken 5 minuters perioder i vardera halvlek där dom skapar några halvchanser. Men dessvärre speglar inte resultatet (7-0) matchen heller, för räknat på målchanser så borde vi kommit upp i åtminstånden 13-14 mål sett till de farliga chanser vi hade , men pga oskärpa så blir det bara 7-0. Därimot måste jag berömma Lundby som håller huvudet högt och fortsätter försöka spela boll, utan något vidare jättegnäll, och utan att spelare tappar humöret.”

LIF:s Nana Piesie sa så här om förlusten:

”Vi gör en massa misstag, dock har vi ett antal lägen där vi borde göra mål på och då hade matchen varit annorlunda. När de gör 3-0 går luften ur och då tar ingen jobbet. All heder till Hjuvik som kämpar på hela tiden, kanske inte så spelskickliga men bra inställning och det kommer man långt med i den här serien .”

 

/Rasta