Dags att börja beta av helgens matcher i 4A! Omgång 5 tjuvstartade redan i torsdags och spelades klart i helgen.

 

FREDAG 3/5

Lunden Överås BK – Guldhedens IK 1-2 (1-1)

Efter att ha inlett med tre raka förluster har Guldheden börjat hitta rätt igen. Förra omgångens 4-1 seger mot Zenith följdes upp av 2-1 på Överåsvallen mot Lunden Överås. Jobbigare får hemmalaget som står på två poäng efter fem matcher. I fredags började det dock bra för LÖBK när kaptenen Mattias Alfredsson satte 1-0 efter 18 spelade minuter. Fyra minuter senare var det dock 1-1 efter mål av Anton AnderssonPierre Olsson blev sen GIK:s matchvinnare med sitt 2-1 mål i mitten av andra. 

GIK:s kapten Simon Möller sa så här om segern:

”En ganska jämn match tycker jag. Det är en okej insats från vår sida och väldigt skönt att få med sig tre poäng från den. Det började snöa en bit in i första halvlek vilket gjorde planen lite svårspelad. Vi kvitterar direkt efter att Lunden tagit ledningen i första halvlek, båda målen via frisparkar. I andra halvlek är det mestadels ett ställningskrig, men tack vare ett riktigt fint anfall lyckas vi sätta 2-1. Skönt att kunna komma tillbaka från underläge och vända till seger!”

Lunden Överås Erik Alvhede sa så här om matchen:

”Matchen med de fyra årstiderna. Det började med vår för att sen bli höst och tillslut vinter. Någonstans däremellan var de även en svensk regning sommar. Själva matchen då? Guldheden börjar med att sätta hög press på oss men får ingen egentlig utdelning på det. Matchen böljar lite fram och tillbaka men inga jättechanser bjuds det på. I minut 30 får vi en frispark som vår kapten Affe ”nickar” in med axeln/huvudet. Ett konstigt mål på alla sätt då domaren också har blåst igång frisparken lite väl sent vilket resulterat i att många slutar spela. Sluta aldrig spela innan domaren blåser har fått sig en ny innebörd. Bara tre minuter senare gör Guldheden 1-1. En bra frispark med studs framför vår målvakt kombinerat med ett underlag som påminner om försäsongsträningar gör att vår målvakt har svårt att hålla bollen och Guldheden kan peta in returen. Undertecknad har sedan ett jätteläge att göra 2-1 men får inte med sig bollen och skyller givetvis på underlaget. Andra halvlek är kall och sämre från oss. Guldheden gör 2-1 på ett inspel från kanten. Jag har återigen ett jätteläge att göra mål men tar alldeles för god tid på mig. Skyller denna gången på ett bristfälligt målsinne. Grattis till Guldheden. Vi får ta nya tag mot Komarken nästa vecka. Vilket känns som en tidig måstematch…”

GIK:s matchrapport hittas HÄR

 

Nol IK – Kode IF 1-4 (0-2)

Hemmalaget Nol kom stärka efter en fin 2-0 seger mot Stenkullen senast medan gästerna Kode föll med 3-5 i en riktigt svängig tillställning mot Komarken. I fredagens match var det Kode som tog ett klart grepp om matchen med två mål i mitten av första. 1-0 gjorde Robin Bäckman och strax efter satte Markus Anderberg 2-0 på straff. 2-0 står sig till paus och det är även gästerna som gör matchens tredje mål en bit in i andra genom Jonathan Hartwig. Nol får in en reducering (Aran Bajazidi) men precis efter sätter Hartwig punkt med sitt 4-1 mål. 

Kodes ena tränare Jimmy Karlsson sa så här om segern:

”Vi åkte till Nol med en liten negativ trend efter två raka förluster, därför kändes det viktigt att bryta mönstret och komma tillbaka på vinnarspåret. Innan matchen pratade vi mycket om vikten av att vara närvarande och ha rätt attityd matchen igenom. I början av första halvlek står matchen och väger, Nol har mest boll men vi skapar de hetaste målchanserna. Vi får sedan utdelning genom Robin Bäckman efter ett bra anfall. Sent in i halvleken blir vi tilldelade en straff efter ett av många fina samarbeten mellan Mackan och Rasmus, straffen förvaltar Mackan på bästa sätt och vi går till halvlek med ett 2-0 överläge. I halvlek gör vi ett par små justeringar i vårat spel men konstaterar även att vi är mycket nöjda med prestationen under första halvlek. Inför andra ville vi komma ut påkopplade från start och visa närvaro under hela halvleken. Under andra halvlek fortsätter matchbilden vara att Nol har mycket boll men vi skapar chanserna. Efter ett fint förarbete av Mackan skickar Hartwig in 3-0. Nol reducerar men det blir aldrig nerv i matchen då vi kände oss väldigt stabila i försvarsspelet under gårdagen. Hartwig avslutar målskyttet efter en fantastisk nick på ett fint inlägg från Jesper. Totalt sett är vi mycket nöjda med matchen igår, både ur ett resultats- samt ett prestationsperspektiv. Vi visar inställning och attityd under 90 minuter och killarna följer matchplanen på ett väldigt bra sätt. Skönt med tre poäng in på kontot och nu blickar vi fram emot en ny träningsvecka samt hemmamatch mot Zenith nästa fredag.”

Nols Boban Ilic sa så här om förlusten:

”Vi kommer fel in i matchen, Kode gör två mål på våra misstag och vi skapar väldigt lite i första halvlek. I börja av andra halvlek har vi friläge till reducering men lyckas ej sätta dit den. Vi har inte flyt med oss och Kode gör 0-3, men vi ger inte upp utan reducerar men vi har aldrig någon riktigt kontakt. Första förlusten för iår så vi får bita ihop och se fram emot nästa match mot serieledarna.”

Kodes matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från Kodes sida (fotograf Jessica Lundin). 

 

Stenkullen GoIK – Kortedala IF 1-1 (0-1)

Inför bortamötet med Stenkullen hade Kortedala fyra raka segrar och toppade tabellen. Laget tog också ledningen genom Idiris Ahmed på ett fint långskott en kvart in i matchen. Ledningen stod sig en bit in i andra innan Tobias Hansson kvitterade på straff och matchen slutade 1-1.

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

 

LÖRDAG 4/5

United Africa FC – Lerums IS 1-2 (0-1)

Nedflyttade Lerum inledde säsongen fint med två segrar men sen blev bara två poäng på de följande tre matcherna. I lördags var dock laget tillbaka som vinnare då jumbon United Africa besegrades på Bergsjövallen med 2-1. UAFC väntar fortfarande på sin första seger men det började bra då Ansumana Camara satte 1-0 redan efter nio minuter. Den ledningen stod dig till mitten av den andra halvleken innan Pelle Jakobsson kvitterade och med bara fem minuter kvar kom segermålet (målskytt Filip Sjöling). 

LIS Philip Säyläs sa så här om segern:

”En underbar seger! Vi startade knackigt i första halvlek med mycket felpass vilket ledde till att motståndarna kunde göra mål via retur på en hörna. Efter en rättfärdigad utskällning av tränare Dragan var vi riktigt taggade när vi kom ut i andra halvlek. Spelet blev betydligt bättre och hela laget bekände verkligen färg när vi började sätta presspelet och kämpade för varandra. 1-1 kom ungefär i mitten av andra genom en tap-in av ingen mindre än Pelle P. Vi kämpade på och emot slutet av matchen så kommer även 2-1 efter en fin pass från kanten av Pelle P till Filip Sjöling som enkelt kunde rulla in slutresultat. En stor eloge till motståndet som spelade riktigt bra och var minst sagt en värdig motståndare!”

LIS är tvåa i en lite haltande tabell och UAFC är sist efter fem raka förluster.

 

/Rasta