Den femte omgången i 4B är färdigspelad och så här gick det!

 

FREDAG 3/5

Göteborgs FF – IFK Björkö 2-1 (1-1)

GFF hakar på toppen i 4B då de tog sin fjärde seger på fem matcher i fredags hemma på MajvallenCharles Palmborg öppnade målskyttet i slutet av första men innan paus hann Isak Larsve kvittera för Björkö. På en svårspelad plan i andra halvlek kan Patrik Andersson avgöra matchen bland allt hagel med kvarten kvar. 

Björkös Andreas Odersjö hade följande att säga om matchen:

”Sjukt besviket med förslut idag. Jag tycker att vi börjar bra, första 15-20. Jämn match men vi rullar bra och spelar vårat spel som vi försöker utveckla på träningarna. GFF gör 1-0 men vi svarar snabbt efter ett par minuter med 1-1 genom vårat guldkorn Isak ”Futsallandslaget” Larsve. När vi sedan kommer ut i andra halvlek är hela planen vit, täckt av snö/hagel. Förjävligt. Inget av lagen spelar någon vidare finfotboll och andra halvlek liknar som en sån där show på ett all inclusive-hotel nere på Kanarieöarna. Alltså inget man imponeras av. Cred till GFF som gör en bra match och visar att man kommer vara ett topplag även iår. Björkö kommer tillbaka! Ciao”

Bilden till inlägget kommer från matchen och bloggen tackar GFF:s assisterande Rickard Schöndell för den. 

 

KF Velebit – Sandarna BK 3-0 (1-0)

Bloggens seriefavoriter Velebit har inte gått riktigt lika bra som väntat inledningsvis med två förluster redan. Några som dock gått riktigt bra är nykomlingarna Sandarna som inför matchen hade fyra raka trepoängare. I lagens möte i fredags visade dock Velebit sin klass. Andreas Kakic Bergstrand fick in 1-0 precis innan paus och Berahman Gholamreza ökade på till 2-0 en bit in i andra. Franjo Ladan avslutade sen målskyttet när han satte 3-0 för hemmalaget med 15 kvar att spela. 

Velebits Paolo Rossi sa så här om segern:

”Årets första match hemma på gräset skulle bli mot serieledarna och obesegrade Sandarna. Vi visste att det skulle bli en tuff match med tanke på att vi skulle möta ett lag med stort självförtroende. Matchen börjar för vår del väldigt bra. Vi springer, hittar ytor och även målchanser, som tyvärr missas. Ju längre matchen går så äter sig Sandarna in i den och skapar även dom en del strölägen, men mest på omställningar där det går väldigt snabbt på Hyséns sida. Men 1-0 kommer i första halvlek efter hörna där Andy krigar in bollen. Väldigt skönt. När vi kommer ut till andra halvlek möts vi av snö& hagel…i maj?! Kan ju nog bara hända i detta fantastiska land! Hur som helst, matchen fortsätter i liket med första, med känslan att Sandarna har lite mer boll. Det skapas också lägen åt bägge håll där båda målvakterna för dagen ska ha beröm med tanke på underlaget. Vi får dock in extremt viktiga 2-0 genom Berra som snyggt skruvar in bollen i bortre och inte långt efter det kommer också 3-0 efter fint väggspel som avslutas med att Franjo lägger in bollen i mål. En underbar trepoängare som gör att vi är med igen. Vi tackar Sandarna för en bra match och de är många lag som kommer då problem med dom.”

SBK:s Martin Bergvall hade följande att säga om säsongens första förlust:

”En mindre välspelad match från båda lagen där vi hanterade underlaget och hagelkaoset lite sämre än Velebit. En relativt jämn första halvlek där motståndarna dock har flest och bäst chanser. Erik räddade oss vid ett par till fällen men nollan spräcktes precis innan halvtid. I pausen började det hagla något kopiöst och andra halvlek bestod mest av grisspel. Långt ifrån show. När de sedan en bit in i andra får 2-0 tappar vi moralen lite, det var svårt att få till ett ordnat anfallsspel och det mesta och bästa kom av slumpen. Velebit väl värda segern men jag tror det blir en helt annan matchbild på Gröna Vallen när serien vänt.”

 

Eriksbergs IF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 1-1 (1-0)

Eriksberg jagade första segern hemma på Rosenhill och det såg bra ut efter första 45 mot gästande Mölnlycke-Sjövalla. Anton Efraimsson hade nämligen gjort den första halvlekens enda mål. I mitten av andra kunde dock Niklas Blomgren kvittera för Mölnlycke-Sjövalla och matchen slutade 1-1 och EIF får jaga vidare efter första trean. 

EIF:s Peter Johansson sa så här om det oavgjorda resultatet:

”En jämn tillställning där vi där alla på Rosenhill chockades av vädret och det blev svårspelat. Mycket kamp och inte alltid de skönlir man vill försöka bjuda upp till. Sett över 90 minuter tycker jag nånstans att de är rättvist. Vi har svårt att skapa dom där riktigt heta målchanserna och släpper inte heller till så mycket.”

 

 

Askims IK – Älvsborg FF 4-2 (2-2)

Nedflyttade Askim har haft det jobbigt inledningsvis men i fredags kom iallafall årets första seger när Älvsborg besegrades med 4-2. AIK tog ledningen i början av matchen då Andreas Bengtsson gjorde 1-0 och Serdar Kaymaz satte tvåan. ÄFF kämpade sig dock tillbaka och reducerade på straff (genom Harald Oresjö) och innan paus kom också 2-2 (John Nestenborg). Matchen såg ut att sluta 2-2 med Askim kunde göra 3-2 (Jaime Jansson) i 83:e och även 4-2 (Jansson på straff) i 90:e!

AIK:s assisterande tränare Daniel Pereira sa så här om matchen:

”Vi gör en väldig bra laginsats. Kanske inte något skönspel från någon utav lagen. Mycket kamp, mycket fasta situationer. Vi är det bättre laget under dem första 25 minuterna, vi gör också två mål väldigt rättvist enligt mig. Älvsborg gör sedan 2-1 på straff vilket ger dem ny kraft. Sista 20 minuterna av första halvlek så är det Älvsborg som trycker på och sätter väldigt mycket långt, skarv och gå i djupet vilket gav oss lite problem. Älvsborg lyckas ockå få in 2-2 innan halvtidsvilan på en hörna. I andra halvleken så böljar spelet fram och tillbaka inget riktig ordnat spel från något utav lagen. Vi skapar målchanser, Älvsborg skapar chanser. Tillslut så är vi det laget som sätter två utav våra chanser och vinner matchen. Vi vinner matchen för att spelarna verkligen jobbade som ett lag ute på plan.”

 

LÖRDAG 4/5

Mölnlycke IF – Öckerö IF 2-5 (1-3)

Öckerö IF fortsätter att vinna och göra mycket mål och laget har nu gjort 17 mål på sina fem första matcher. I lördags blev det hela 5-2 mot Mölnlycke IF. ÖIF fick en riktigt fin start och hade 3-0 efter en halvtimme efter två mål av Daniel ”DD” Larsson och ett av Carl Wiklander. Marcus Vogel reducerade för MIF innan halvlek men 4-1 (Simon Olsson) kom tidigt i andra. Hampus Nilsson satte sedan 5-1 innan MIF fick in ett sent tröstmål (Filip Frankfelt). 

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om lagets fjärde seger på fem matcher:

”Skön seger, helst efter att MIF:s taktiska drag att byta plan till usla Djupedalsplan A istället för B två dagar innan match inte lönade sig😀. Själva matchen börjar vi bra och får lite mer ytor framåt än vi hade räknat med och med bra effektivitet framför mål leder vi med 3-0 redan efter 30 minuter. Efter tredje målet verkar vi tro att det är klart och går ner oss sista 10-15 på första där MIF trycker tillbaka oss med en hel del fasta situationer och får också en reducering efter ett bra anfall. Pausen kommer lägligt för oss och vi kan prata igenom hur vi ska komma tillbaka till så vi spelade första 30. Vi inleder andra halvlek bra och gör två mål första kvarten till 1-5 och matchen är avgjord. Vi har bud på mer innan båda lagen byter och ändrar ganska mkt i slutet och det blir svängigt där MIF får avsluta målskyttet med en reducering i slutminuterna på hörna. Sammantaget en gedigen insats från vår sida undantaget slutet på båda halvlekarna.”

MIF:s tränare Jonatan Gerth sa så här om förlusten:

”Över 90 minuter var Öckerö stabilare och mer effektiva med fem mål på fem avslut. Trots många mål bakåt var detta ett steg framåt spelmässigt jämfört med senast, men mot topplag som Öckerö räcker det inte att vara bra i perioder. Nu är det hem och träna som gäller. Finns inga genvägar till sportsliga framgångar.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

Öckerö toppar 4B på målskillnad före GFF, Sandarna och Kärra. Alla fyra lagen har inlett med fyra segrar och en förlust på sina fem första matcher. 

 

/Rasta