Dags för 5A och en titt på helgens action:

 

FREDAG 3/5

IF Vardar/Makedonija – Partille IF FK 2-5 (1-2)

Partille var revanschsugna efter en knapp förlust mot Angered senast (0-1) och det blev till sist en 5-2 seger på Backavallen mot nykomlingen Vardar. Christian Gustavsson var stor segerorganisatör med sina tre mål! Det var dock Pontus Jonasson som satte 1-0 för Partille men bara minuter senare gjorde Gustavsson 2-0 och då stod matchuret på 8 minuter! Vardar fick lite kontakt innan paus genom Isaac Darko och direkt i andra kom även 2-2 (Vinko Duric). Sista halvtimmen var dock Partille starkast och Marcus Månsson gjorde 3-2 innan Gustavsson satte både 4-2 och 5-2

Partilles tränare Torsten Kymmer sa så här om segern:

”Väldigt konstig match. Vi leder med 2-0 efter cirka 15 minuter, utan att spela bra. Men några individuella prestationer gör oss effektiva. Vardar kämpar dock på bra med ett aggressivt försvarsspel och snabbt omställningsspel. Mitt i första halvlek börjar det också snöa (!!!) vilket gör att förutsättningarna inte finns för skönspel. Vardar reducerar och missar sedan en straff under slutet av första halvlek. Det första som händer i andra halvlek är att de kvitterar. Men vi är jävligt starka som rycker upp oss, killarna ska ha all kredd för det. Marcus sätter 3-2 på straff efter att Kalle blivit nerdragen i straffområdet. Crille gör både 4:an och 5:an och Vardar drar på sig ett rött så matchen är avgjord med 15-20 minuter kvar. Sammanfattningsvis en match som vi avgör genom lika delar inställning och offensiv spets. Men resultatet speglar inte riktigt matchbilden. Vardar är ett jobbigt lag att möta som definitivt hade momentum i slutet av första och början av andra halvlek.”

Vardars Martin Trpkovski hade följande att säga om förlusten:

”Partille sätter hög press direkt efter avspark och det resulterar i att vi bjuder på två mål väldigt tidigt i matchen. Matchen fortsätter i det härliga vädret med hagel, sol och regnbåge. Vi börjar komma in i matchen och får genom en bjudning in 1-2. Strax efter avspark får vi in 2-2 och känner att vi har övertaget i matchen. Sen får vi straff emot oss och vi byter formation för att jaga kvittering men istället läcker vi in två bollar till.”

Partilles blogg har skrivit om matchen HÄR

 

Hönö IS – Finlandia/Pallo AIF 2-2 (1-0)

Det blev en högdramatisk avslutning när Finlandia begav sig till Hönö för att möta just HönöAhmad Alkhashman satte den första halvlekens enda mål och såg till att HIS ledde i paus. Med kvarten kvar av matchen kvitterar sen Patrik Freter för Finlandia/Pallo AIF och strax efter blir HIS reducerade till tio man efter ett rött. I matchminut 90 hänger sedan André Kapella in en frispark för gästerna och det ser ut att bli bortaseger. In på övertid kommer dock 2-2 efter att Alkhashman hittar rätt med en cykelspark

Finlandia/Pallo AIF:s ena tränare Kenneth Lindfors sa så här om matchen:

”En match med två ansikten. I första så är det en ganska jämn match där Hönö har lite mer bollinnehav än oss. Formationen som vi valde för dagen lyckades vi inte alls med och Hönö är det lag som får styra händelserna. Vi skapar våra lägen mest på omställningsspel och har fyra lägen som vi bränner. Hönö skapar ett jätteläge att göra mål men Mahit i mål räddar skottet med ansiktet! Vid ett läge när vi inte sätter bollen i mål så kontrar Hönö genom deras duktiga anfallare som sätter 1-0 till Hönö. Halvleken slutar med 1-0 till Hönö. Inför andra så ändrar vi formation och får direkt bättre kontroll på händelserna. Det blev en halvlek som vi dominerar totalt och Hönö har problem att både freda sig och även komma över halva plan. Vi fortsätter med att bränna det ena läget efter det andra. Tror jag räknade till 6 bra lägen som vi inte sätter. Freter hoppar in en bit in i andra med bra energi och med ca kvarten kvar drar han sig in i banan och stänker in bollen i mål. Vi fortsätter att trycka på men fortsätter även att inte vara tillräckligt kyliga i avsluten. I den 91 minuten får vi en frispark i ett bra läge och Kapella stegar fram och sätter bollen säkert i mål. Nu kan man tro att 3 poäng var bärgade med i den 93 får Hönö frispark runt mittplan och lyfter upp allt dom har och lyckas med att trycka in bollen i mål med en cykelspark som går in via stolpen. Otroligt tungt att tappa tre poäng men samtidigt är det charmen med fotbollen! Vi har tillräckligt med lägen för att vinna den här matchen men är helt iskalla idag. Sen så ska jag ta på mig att välja en formation som jag trodde på men som inte alls funkade vilket sätter oss i en onödig uppförsbacke. Killarna visar ändå en otroligt bra moral och vänder på matchen till vår fördel. Vill även tacka Hönö för ett trevligt bemötande och önskar dom lycka till framöver.”

HIS Marcus Wiseman sa så här om matchen:

”En väldigt bra första halvlek av Hönö där motståndarna kom till 0 chanser, men totalkollaps i andra halvlek där det bara var försvarspel från Hönös sida. Två otroligt vackra mål från Finlandia, men som tur är avgjorde Hönös tvåmålskytt med en bissa i 93:e minuten.”

Finpas matchrapport hittas HÄR

 

Ytterby IS – Romelanda UF 6-0 (3-0)

Ytterby har inlett årets 5A strålande och är enda laget som inte tappat poäng ännu. Fjärde raka segern kom i derbyt mot Romelanda där det blev klara 6-0! YIS hade en fin period i mitten av första där Martin Sjöberg satte 1-0 och Steffen Hjort Sörensen gjorde 2-0 på straff strax efter. Även 3-0 kom på straff men denna gången var det Tobias Sanne som gjorde målet. Det blev även tre mål efter paus där Hjort Sörensen nickade in sitt andra mål innan även Joakim Thornberg och Johan Jusslia hamnade i målprotokollet. 

Ytterbys tränare Robert Tartagni sa så här om storsegern:

”Det är vår match från början till slut mot ett otroligt blekt Romelanda som spelar igelkottförsvar i princip på egen tredjedel matchen igenom. När vi så får hål på nollan genom vår kapten så rinner det på i en jämn takt. Vi skapar situationer där de behöver ta oss fysiskt vilket leder till två solklara straffar som borde varit ytterliggare en när tåget kör rakt igenom ryggraden på en av våra mittfältare. Inte en av våra bättre matcher rent prestationsmässigt, även om vi får bättre fart i andra halvlek. Summerat plockar vi med oss fem olika målskyttar, tre poäng och en bibehållen nolla. Härnäst en tur ut till öarna.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR

 

Floda BoIF – Björndammens BK 2-6 (0-4)

Det var nog väldigt få personer som innan säsongen skulle gissat att Björndammen skulle stå på noll poäng efter fyra matcher. Nu kom dock äntligen första segern när Floda besegrades med hela 6-2 på bortaplan. Segern grundlades i mitten av den första halvleken där BBK gör tre raka mål på åtta minuter! Pontus Börjesson sätter både ettan och tvåan innan Adam Andersson gör 3-0. Precis innan paus hinner Börjesson även göra sitt tredje mål. Floda höjer sig dock i början av andra med två snabba reduceringar. Först sätter Joel Davies 1-4 och strax efter gör Mio Hopkins 2-4. Rutinerade Jonas Wassman lugnar sen ner bortapubliken med sitt 5-2 mål innan Börjesson gör sitt fjärde mål fram till slutresultatet 6-2!

BBK:s kapten Anton Linde sa så här om första segern:

”Ja, det va på tiden! Fortfarande flera skadade på viktiga positioner men igår var vi bättre och hetare än Floda. De kämpar på så bra de kan och får ett par lägen från ingenstans egentligen när underlaget och vädret var som det var. Men vi har ett högre tempo och våra offensiva spelare gör sina gubbar och skapar massvis med lägen hela matchen igenom. Vi missar fortfarande en del klara målchanser men vi har marginalerna med oss vid flera av målen vi gör så det känns som ett rättvist resultat. Och får inte glömma att Börje var stekhet!”

Flodas tränare Fredrik Persson sa så här om matchen:

”Vi gör en betydligt bättre insats än i våra tidigare matcher. Blir lite passiva i närkamperna och straffade när vi tappar enkla bollar. Vi gör lite förändringar i paus vilket gör att vi gör två snabba mål i början av andra och känner att vi får lite vind i seglet. Men vi orkar inte riktigt hålla ihop det. Och Björndamnen vinner rättvist. Samt att deras nr 10 gör förmodligen årets mål på Flodala. Men våra spelare gör det bra och vi bygger vidare och får erfarenhet för varje match. Vilket är viktigt för våra unga spelare. Nu ser vi fram emot fredagens match emot Romelanda.”

Första segern för Björndammen alltså men Floda får jaga vidare efter sina första poäng.

 

/Rasta