Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson tittar till senaste omgången i division 3 Nordvästra Götaland!

 

Måndag igen och dax att summera matcherna som spelats den gångna veckan.

Fullt medveten om att det förvisso bara spelats 4 matcher men jag tycker så här inledningsvis att man redan nu kan skönja vissa mönster / tendenser och i min bok just nu så är känslan att 3 lag: LANDVETTER, FRÖLUNDA, ANGERED är lite bättre än dom övriga, därefter kommer (just nu) KÅLLERED, KONGAHÄLLA som ändå visar upp lite stabilitet medans de övriga 7 lagen får inrikta sig på att inte åka ut… visst långt kvar men ge det ett par omgångar till så får vi se
En liten indikation gällande KONGAHÄLLA får vi kommande veckan om man är så stabila som jag tror eller om man är indragna i bottenstriden efter 7 omgångar då deras 3 närmaste matcher stavas:
  • ANGERED (borta) 11/5
  • LANDVETTER (hemma) 15/5
  • FRÖLUNDA (hemma) 18/5
Man har alltså lagen 1-3 i tabellen kommande 3 matcherna, bra utfall poängmässigt och man hakar på lagen ovanför, minimal poäng utdelning och man får börja titta sig bakom ryggen.
– – – – – – – – – – – – – – – – –
# Killen med seriens längsta namn Mohanad Mudhafar Burhan Al-Jarah stod för ett hattrick i Angereds segermatch mot Lerkil, ytterlige att hattrick noterades Kållered´s Niklas de Broen för mot HBFC.
# Landvetters Fredrik Forsman hade återigen laddat bössan och trots att snön yrde på IP var hans krut torrt nog att näta återigen.
# VIRGO som fick göra hemmapremiär på Mossens IP har nu 2 raka torsk och 2-9 i senaste 2 matcherna, har det ens hänt sedan man tog klivet upp i trean ?
# 2 lag med oroväckande trend är JONSERED som inkasserade sin 3:e raka torsk senast, 0-13 i målskillnad och man har ej sedan ”Tobbe” Wahlgren gjorde 4-1 mot Lerkil i premiären målat, i minuter räknat 4 timmar & 58 minuter
HBFC som alltid levt på ”vi mot resten” eller ”en för alla alla för en” tycker jag har vikt ner sig i de 2 senaste omgångarna som inbringat 2 torsk och 0-8 bakåt, Okey det är inte hela världen att torska borta mot FRÖLUNDA med en man mindre men att hemma mot Kållered ligga under med 0-3 efter 24 minuter för att sedemera förlora med 0-5 känns inte ok.
# LERKIL fortsätter att gå kräftgång då man inkasserade sin 4:e raka förlust, känslan är tyvärr att ”Halläningarna” inte räcker till i denna serien.
– – – – – – – – – – – – – – – – –
”Storpublik fick jubla”
Först ut i omgången var DALEN – JONSERED som spelades 1/5 och glädjande nog var det många som skippade att demonstrera och istället valde fotboll för det talas om publikrekord uppe på Krokslättsvallen, KUL.
Och hemmalaget gjorde ej den stora publiken besviken då man redan i paus hade gått iväg till 2-0 som även blev slutresultatet.
DALEN studsade tillbaka efter 2 raka torsk medans JONSERED nu måste kliva ur sin svacka snabbare än Lucky Luke drar sin puffra för att komma på rätt köl igen.
DALEN – JONSERED 2-0
”Hattrick”
Angered begav sig till Lerkil med gott självförtoende efter 7 inspelade pinnar inledningsvis och man vände hem med ytterligare 3 då man bekvämt slog hemmalaget med 0-3, samtliga mål inprickade av lagets mittfältsdynamo Mohanad Mudhafar Burhan Al-Jarah, 2 mål i första akten och en straff på stopptid fullbordade hans hattrick.
Angered gör det bra och skuggar Landvetter och man har även den senaste tiden fått 2 nytillskott då Birk Zachrisson kommit tillbaka och från HBFC har Yafet Lemessa anslutit.
Fortsatt tungt för Lerkil som dock i nästa match har allt att vinna borta mot Frölunda.
LERKIL – ANGERED 0-3
”Galet bra”
Ett lågt liggande Gårda mot ett hemmalag i flytet i Kongahälla var förutsättningarna på Kongevi under fredagskvällen.
Gästerna lät IKK ha mycket boll på ”rätt ställe” på planen och jobbade själva med mycket omställningsspel när tillfälle gavs.
Man får utdelning efter knappa 30 minuter spelat då Linus Skålberg Lindström gör 0-1
Perfekt matchbild för GÅRDA i andra halvlek då IKK trycker på för kvittering och man får fina kontringslägen, man har bland annat en boll i trävirket.
Men på stopptid efter hörna räddar Michael Konge en poäng till sitt IKK till stor besvikelse för Gårda.
En spelare stack ut ganska markant denna fight och det var gästernas Philip Jonsson som enligt rapporter gjorde lite vad han ville på planen…
Citat Andreas Nilsson Ass tränare IKK:  Phillip Jonsson va helt sjuk, helt galet bra !!
KONGAHÄLLA – GÅRDA 1-1
”Snön faller MEN inte vi med den”
Det kunde vart en go låt med Uffe Lundell men det handlade om LANDVETTER. IS som på ett svårspelat underlag, snö… till slut under andra halvlek fick ordning på grejorna och kunde göra 3 mål och inkassera den perfekta starten med 12 pinnar på kontot efter 4 matcher.
Rycket gjorde inom en 2 minuters period (52,54) då Johannes Nordström, Fredrik Forsman fixade 1-0 och 2-0
”Ludde” Torkelsson fastställde siffrorna i minut 89.
Lite tråkigt att vädret ställde till det då LANDVETTER valt att kalla matchen ”Krilles Match” för att hedra den bortgångne supportern Kristoffer Schutz , han hade varit värd en större publikmassa.
Gällande Hestrafors börjar man bli lite fundersam… överpresterade man förra året eller är man kanske inte lika starka i år, svar lär ges inom de närmsta omgångarna.
LANDVETTER – HESTRAFORS 3-0
”Jämnare än siffrorna antyder”
Äntligen dax för Virgo att premiärspela på Mossens gräs och för motståndet stod Frölunda.
Om man bara ser slutresultatet kan man ana en total överkörning men så var ej fallet utan det var ganska jämnt men där bortalagets spelare hade lite mer spets i avgörande situationer
Skyttekungen Simon Chekrun har växlat upp och via 2 mål i första halvlek hade han satt VF i ett guldläge inför andra.
Felix Kasper satte 0-3 innan Nima Kadivar klev fram med en tjusig frispark från 25 meter in i mål till 0-4, hemmalaget reducerade sent till slutresultatet 1-4.
Virgos Johan Sundh: Det var  lite för stora siffror. De fick två enkla men vi dominerade första tycker jag.
Klart de kanske lirar lite på just siffrorna, men tycker vi var bättre. Samma i andra, men när vi har tryck gör de 3-0 på kontring och då var det ju ridå.
Ingen fara på taket ännu tycker jag, vi är dock rätt obalanserade i laget. Lite för olika spelartyper på plan mot vad som kanske är bra, men vi kommer garanterat igen.
VIRGO – FRÖLUNDA 1-4
”Nollan igen”
Ett revanschsuget hemmalag mot ett KSK stärkta av sin första seger var förutsättningarna innan match.
Det visade sig att gästernas aggresiva försvarsspel tog hemmalaget på sängen och KÅLLERED sköljde under en 10 minuters period mellan minut 14 till 24 över HBFC och hängde in inte mindre än 3 mål fram till 0-3 och förmodligen till stor chock för åskådarna runt Gratts Arena.
Bortalaget fortsatte på den inslagna linjen i andra och utökade siffrorna till 5-0 som ochså stod sig tiden ut.
IMPONERANDE bortamatch av Kållered där återigen lagets 17 årige målvakt Alfons Karlsson kunde inkassera en ny ”nolla”, grabben vet ej hur det känns att släppa in mål i div 3….
I ett starkt kollektiv måste man ändå lyfta fram 3 målsskytten Niklas de Broen hos Kållered.
För HBFC gäller det per omgående studs tillbaka och hitta tillbaka och nästa chans ges i nästa omgång då Dalen kommer på besök.
HBFC – KÅLLERED 0-5
– – – – – – – – – – – – – —  – –
Omgång 5 enligt följande:
  • GÅRDA – LANDVETTER
  • HESTRAFORS – JONSERED
  • ANGERED – KONGAHÄLLA
  • FRÖLUNDA – LERKIL
  • KÅLLERED – VIRGO
  • HBFC – DALEN
/ Bendinho