Vi kastar oss vidare till helgens 5B där följande matcher spelades:

 

FREDAG 3/5

Hovås Billdal IF – IF Väster 2-3 (0-3)

Det såg ut som serieledarna Väster hade avgjort bortamötet med Hovås Billdal tidigt då laget hade 3-0 redan efter 36 minuter. Robert Eckerman satte 1-0 redan efter åtta minuter och runt halvtimmen spelad kom både 2-0 (David Simonsson) och 3-0 (Casper Fogh Ljungberg). Efter paus närmare sig dock Hovås genom dubbla mål av Per-Erik Bondesson men närmare kom inte hemmalaget.

Hovås Billdals tränare Henrik Fryklund sa så här om matchen:

”En fruktansvärt sur förlust då jag tycker att vi under 90 minuter är det bättre laget. Väster har 3 anfall i första halvlek och gör 3 mål. Effektivt från deras sida och dåliga markeringar från vår sida. Vi har ett par chanser där vi skall göra mål men bollen vill inte in. I paus säger vi till varandra att matchen definitivt inte är kört trots 0-3 med tanke på spelet vi hade i första. Killarna kommer ut med bra inställningar och kör på riktigt bra. Vi dominerar andra halvlek men lyckas inte komma närmare än 2-3. Väster har ett par bra chanser i andra där vår målvakt Fredrik gör en riktigt fin räddning på en bra slagen frispark. Vi är absolut värda en poäng denna matchen. Tycker faktiskt vi skulle vunnit. Nu är det tungt rent poängmässigt. Skall bli spännande att se hur vi kan ta oss an Fässberg i nästa vecka. Så dåliga som tabellplaceringen säger är vi inte.”

Västers Nozad Kurdali sa så här om matchen:

”Första halvlek börjar lite slarvigt och är svårspelad efter första matchen på gräs samt att vädret inte gjorde det lättare. Alla fyra årstider på 45 minuter. Vi är ändå effektiva och har 3-0 i paus. Andra är Hovås mycket bättre än oss och lyckas göra 2-3 som även blir slutresultatet. Alltid gött med tre poäng även fast kryss kanske borde vart rättvist!”

Västers matchrapport hittas HÄR.

 

IF Warta – FC Heden 2-2 (0-2)

FC Heden fick en riktigt fin start mot Warta på Sälöfjordsvallen i fredags. Toni Ceesay satte 1-0 redan efter nio minuter och efter en halvtimme gjorde Daniel Reitz 2-0. Direkt i andra reducerade dock Warta genom Adis Hamidovic men det såg länge ut som Heden ändå skulle få med sig alla tre poängen. I den 91:a minuten kom dock kvitteringen genom Philip Mattsson!

Hedens Kim Nordström sa så här om matchen:

”En fantastisk gräsplan bjuder upp till fint spel första 30, främst av oss som hinner med att göra 0-1 genom Toni och 0-2 genom Danne. Därefter präglas matchen av slask, snö och hagel denna tregradiga majkväll. Domaren sa att han aldrig kommer glömma matchen men det gör helst vi för detta underlag hanterar Warta klart bättre. De gör 1-2 tidigt i andra och har sedan bud på fler mål som Ralle avstyr. I matchens sista spark gör de 2-2 på en frispark från mittplan som rullar igenom hela 20 gubbar i straffområdet inklusive deras uppflyttade keeper. Där står en Wartaspelare som kan trycka in kvitteringen. Surt där och då men vi får medge att det nog var ett rättvist resultat. Synd med vädret för det kändes som att vi var klart vassare så länge mattan var spelbar.”

Wartas Martin Trifunov hade följande att säga om matchen:

”Äntligen var det dags för premiär på Sälöfjordsvallens gräsplan, men den lyckan försvann fort. Matchen drar igång och efter kort tid lyckas Heden använda sina längd och styrka genom att trycka dit två mål på oss. Vi lyckas ändå kontrollera spelet och bryter igenom på mitten flertalet gånger. Tyvärr drog ett oväder in som en blixt från klar himmel…eller som snö i maj månad. Planen blir is-och snötäckt och sätter stopp för alla försök att spela vacker fotboll. Domarna har svårt att linjerna och vi har svårt att slå en två-meterspass. Tidigt i andra halvlek reducerar vi på en frisparksretur. Resten av matchen går åt att försöka överlista deras målvakt men han gör en riktigt bra match och räddar allt. I allra sista sekund blir vädret till vår fördel. En frispark från mittplan slås hårt och lågt, och bollen åker skridskor förbi alla spelare. Den hamnar till slut hos en Warta-spelare som trycker dit i första stolpen. Med det slutade matchen 2-2!”

 

LÖRDAG 4/5

Näsets SK – Mossens BK 3-3 (1-0)

Det var gräs som var underlaget även när Näset tog emot Mossen i lördags och det var hemmalaget som inledde bäst. Mattias Tuncay satte 1-0 på straff för NSK efter dryga halvtimmen och tidigt i andra gjorde Anton Örth 2-0. Isac Olsson reducerade dock för Mossen strax efter men Näset utökade till 3-1 (Casper Jonasson). Gästerna avslutade sen matchen starkt, Abraham Kjellberg satte 2-3 med tjugo kvar och i 86:e kvitterade Karl-Johan Holm!

Mossens tränare Axel Bergström sa så här om matchen:

”Konstig match. Vi kommer inte upp i nivå men samtidigt gör vi tre mål och har bud på många fler. Hämtar upp 0-2 och 1-3 och kniper en poäng. Får två mål bortdömda och båda lagen har varsin straffsituation där de får sin medan vi inte får den. Huruvida vi är glada med resultatet eller inte vet jag inte men att vi kan spela klart bättre än så här vet jag. Samtidigt är en poäng en dag som denna mot ett offensivt starkt Näset kanske något man kan vara nöjd med.”

NSK:s Anton Örth hade följande att säga om matchen:

”Kul att få spela på Åkeredsvallen 1 och äntligen gräspremiär! Också roligt att få möta Rau! Matchen i sig var rätt jämn i det stora hela, bra match med många fina kamper, dueller och mål. Tråkigt att tappa en 3-1 ledning och släppa in 3-3 i 87’ . Vi får trots allt se positivt på det hela, fortfarande obesegrade och nästa helg väntar derby mot KBK! Ska bli väldigt kul!”

 

SÖNDAG 5/5

Donsö IS – Härryda IF 6-4 (2-3)

Det blev hela tio målDonsövallen i söndags när Härryda tog ut till Södra Skärgården. Hemmalagets målkung Albert Hansson öppnade målskyttet redan efter två minuter då han snyggt klackade fram bollen till sig själv och skickade in den via ribban! Gästerna nyförvärv, David Garrett, kvitterade dock omgående när han petade in ett friläge. Målen fortsatte att avlösa varandra och Hansson nickade in 2-1 strax efter och då hade han även kostat på sig att dra en straff i stolpen. Innan paus hade dock gästerna vänt matchen efter att David Johansson först grötat in en hörna till 2-2 och sedan satte Garrett 3-2! Även den andra halvleken skulle bli målrik och Hansson fullbordade sitt hattrick direkt i andra när han satte ett friläge. Härryda återtog dock ledningen när Bako Löfgren skickade in 4-3 efter fint förarbete av Xavier Alexander Lopez. Det var dock hemmalaget som skulle visa sig vara starkast och laget avslutade med tre raka mål. Olof Lagerqvist gjorde 4-4 från nära håll och Ludwig Magnusson stötte in 5-4 efter att Hansson träffat stolpen efter en frispark. Hansson avslutade sen målskyttet med sitt fjärde mål för matchen när han lobbade in 6-4!

Fyramålsskytten Hansson sa så här om målkalaset:

”GP match, mycket publik, gott väder och bra en match trupp, förutsättningarna var goda helt enkelt. Vi börjar starkt med intensiv press och tar ledningen tidigt i matchen det känns då som om matchen är våran och kommer bli lätt spelad. Men Härryda gör det bra och tar vara på varje chans de får. En del försvarsmissar och misskommunikation resulterar i att Härryda plötsligt tar ledningen i matchen med halvtidsresultatet 3-2 som står sig i paus. Under vilan diskuterar vi våra misstag och pekar på det vi gör bra. Går ut i andra med bättre fokus för att ta tillbaka matchen och bevisa att Donsövallen är vår plan, och ”Borg”. Under andra halvlek levererar vi riktigt bra fotboll och visar upp vår kvalité där vi lyckas vända på steken och spela av matchen utan några större besvär. Jag summerar det till en trevlig och sevärd fotbollsmatch där vi, rättvist inkasserar tre goa poäng.”

HIF:s Bako Löfgren sa så här om förlusten:

”Ja verkligen målfest! Känslomässig berg och dalbana. Tuff match mot Donsö som är sylvassa framåt med Albert i täten, i dagens match är vi inte alls synkade försvarsmässigt utan låter Donsö komma genom alldeles för enkelt samtidigt som vi också är riktigt farliga framåt! Fyra mål brukar oftast räcka men vi släppte genom dom för mycket och de tar vara på sina lägen. Säkert en härlig match för Donsö och dom som var där och tittade på men väldigt tufft för oss!”

Bilder från matchen hittas som vanligt på Skärgårdsfotboll. Även bilden till inlägget är lånad därifrån. 

DIS matchrapport hittas HÄR

 

/Rasta