Det spelades bara två matcher i 6A i helgen och så här gick det!

 

FREDAG 3/5

Bergums IF – Syrianska/Arameiska FG 2-8 (1-3)

Fortsatt jobbigt för Bergum som åkte på sin fjärde raka förlust. Det var dock Bergum som tog ledningen hemma på Bergumsvallen via ett självmål i mitten av första. Innan paus hade dock Louay Halabi (två mål) och Manar Alobaidi sett till att Syrianska ledde med 3-1. Syrianska gick sedan ifrån i början av andra när Halabi gjorde sitt tredje innan hemmalaget bjöd tillbaka med ett självmål. BIF:s kapten Alexander Zakarian hyfsade till siffrorna lite med sitt 2-5 mål men Syrianska avslutade matchen med tre raka mål av Elias AbdallaDerrick Daffour och Raili Oraha

Tremålsskytten Halabi sa så här om matchen:

”Vi rullar mycket boll så som planerat. Bergum får ledningen i början av första halvlek sen tar vi över matchen. Trots hagel och regn så gav vi aldrig upp vi ville göra så många mål som möjligt. Alla i Syrianska presterade väldigt bra. Skönt att göra tre mål för min del också.”

 

SÖNDAG 5/5

Gamlestaden FF – Götaholm BK 2-3 (1-1)

Riktigt hett derby på Gamlestadsvallens gräsmatta i söndags när Gamlestaden och Götaholm drabbade samma. Götaholms kapten Fenan Zemui inledde målskyttet fem minuter innan paus men GaFF hann kvittera paus genom sin kapten Richard Björnander och det var 1-1 inför den andra halvleken. Nästan direkt i andra återtog GBK ledningen efter mål av Kristofer Jansson men Gamlestaden gav sig inte och Mattias Thalén kvitterade i mitten av andra. Derbyt skulle dock få en vinnare och det var Götaholm som skulle få med sig alla tre poängen. Christopher Goncalves Melo (som förra säsongen spelade med just GaFF) gjorde matchens sista mål när han satte 3-2 för Götaholm i matchminut 70! 

GBK:s tränare Behar Tahiri sa så här om derbysegern:

”Ett derby som ingen av lagen bör vara nöjda med. Till GBKs försvar så kan vi tyvärr inte spela det spelet vi vill, när gräset är två meter högt. Vi är det bättre laget i första halvlek medan vi i andra faller tillbaka för att skydda 3-2 ledningen. Sett till chanserna, bland annat två frilägen och en ribbträff så förtjänar vi att vinna. Alltid gott att vinna även om spelet inte är tipp-topp.”

GaFF:s kapten Björnander sa så här om förlusten:

”Alltid surt med förluster men det svider ju lite extra när det är ett derby. Väldigt skönt med gräspremiär dock även om inte planen bjöd upp till något skönspel. Känslan var att det laget som gjorde minst misstag skulle vinna matchen och tyvärr var det inte våran afton. Tycker vi dominerar sista 30 minuterna fullständigt och förtjänar en kvittering men tyvärr har vi inte skärpan som krävs i sista tredjedelen för att få in bollen! Vi får ta nya tag på torsdag.”

GBK:s matchrapport hittas HÄR. Bloggen har också lånat bilden till inlägget från hemsidan.

 

/Rasta