Vi trummar vidare med 6B:

 

FREDAG 3/5

Surte IS FK – Nödinge SK 5-2 (4-1)

Surte kom till derbyt mot Nödinge med tre raka förluster men kunde ta en riktigt fin derbyseger. Ömer Yapisan satte 1-0 för hemmalaget redan efter nio minuter. Jonathan Ahlberg hann göra 2-0 innan Bijan Ghaderi reducerade för NSK. Precis innan paus kom dock både 3-1 och 4-1 för Surte och båda gångerna var det Rade Radovic som nätade! I andra kunde även Ahlberg göra sitt andra innan NSK fick in en sen reducering (Wares Rezai). 

Surtes Radovic sa så här om säsongens första seger:

”Vi kom taggade till matchen efter tre bortaförluster. Sen att det var ett lokalderby tror jag gjorde oss ännu mer taggade. Matchbilden var att Nödinge försökte hålla i bollen medans vi spelade mer direkt fotboll och skapade chanser. Vilket ledde till att vi hade 3-1 i halvlek. Andra halvlek är det Nödinge som jagar resultat men är aldrig riktigt nära. Vi kontrollerar matchen och gör ytterligare två mål. Sammanfattningsvis är det en bra och spännande match med med många mål. Ska också tillägga att under 90 minuter fick vi uppleva alla fyra årstiderna. Vi tackar Nödinge och domaren för en bra och schysst fotbollsmatch.”

NSK:s tränare Joseph Elturk sa så här om förlusten:

”Samtliga behöver rannsaka sig själva och verkligen ta sig en funderare varför man sysslar med fotboll. Om man inte ens kan tagga till för ett derby och vara totalt likgiltig vid baklängesmål så är det något som är fel. Så kommande vecka kommer handla om vad som är fel och så får vi se om/hur vi löser det.”

 

LÖRDAG 4/5

Hälsö BK – Diseröd SK 2-1 (1-1)

Hälsö kom med tre jobbiga förluster i bagaget inför matchen mot Diseröd och det började tungt när Thomas Hult satte 1-0 för gästerna. Jacob Lidström såg dock till att det var 1-1 i paus på Prästängen. Det såg ut som det oavgjorda resultatet skulle såt sig matchen ut men Rasmus Kolenda dök upp och gav HBK alla tre poängen med bara åtta minuter kvar!

DSK:s Eskil Nordenborg sa så här om matchen:

”Tuff match då vi reser ut till Prästängen med endast 12 man. Vi låter Hälsö har mycket boll och vi gör det bra. Får med oss 1-1 i halvlek. En första halvlek där jag tycker vi kanske skulle gjort mer än ett. Andra halvlek tar orken ut sin rätt och vi kommer steget efter. Hälsö utnyttjar medvinden och kan tillslut ta ledningen. Surt, men säsongen har bara börjat!” 

 

Backatorp IF – Västkurd BK 2-7 (2-3)

Västkurd fortsätter att ösa på i årets 6B och tog sin fjärde raka seger i helgen. VBK:s Hakan Celik inledde målskytten direkt i matchöppningen men BIF hängde med bra i första och Achraf El Messaoudi kvitterade strax efter. Mario Atanasovski och Roni Kurdali såg sen till att VBK ryckte upp till 3-1. Innan paus hade dock El Messaoudi gjort mål igen. I andra kunde dock VBK trycka ifrån och Celik och Atanasovski satte två mål var och matchen slutade hela 7-2 till Västkurd

Bilden till inlägget är lånat från VBK:s Facebooksida

 

Bjurslätts IF – Hisingen FC 0-3 (0-0)

Ett lag som också har börjat säsongen riktigt bra är Hisingen FC. Laget tog sin fjärde raka seger på fyra försök i lördags mot Bjurslätt. Det var dock mållöst på Bravida i paus och det dröjde till matchminut 70 innan Hisingen satte 1-0 genom Rebin Rada. Rada gjorde även 2-0 fem minuter senare och Ibrahim Abdi Salah avslutade målskyttet med sitt 3-0 mål.

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om segern:

”Idag ställs vi mot ett Bjurslätt som vi vet kan spela fotboll vilket jag tycker de bevisar. Första 45 minuterna får dom oss in i sin fälla och jag tycker de har kontroll på matchbilden även om vi har lite mer boll. Vi skapar inget direkt och kommer inte in på sista tredjedelen. Dom har ett läge som i de flestas ögon ska vara mål men Hama står för en otrolig räddning och 0-0 står kvar halvleken ut. I andra så gör vi lite ändringar och tillslut får vi in 1-0 målet med lite flyt. Då tycker jag det släpper för oss och vi tar över mer och mer vilket resulterar i både 2-0 och 3-0. Tycker Bjurslätts spelare gör det bra matchen igenom och ett stort plus för deras ledare med ett trevligt bemötande. Vi tackar även domaren Ahmed Kalassina som genomför matchen bra trots känningar och en kort ”kylsprayspaus”! 4 av 4 och vi blickar hungrigt framåt mot 5:e matchen!”

Bjurslätts Almin Demir sa så här om förlusten:

”Jämn första halvlek spelmässigt men vi har en riktig bra målchans som borde bli mål. Andra halvlek är fortsatt jämn tills Hisingen gör 0-1. Vi jagar en kvittering och tappar fokus på våran spelide. Pga det bjuder vi på två mål och det blir en förlust med 0-3.”

 

/Rasta