Vi öser vidare med helgens matcher i 6C!

 

FREDAG 3/5

SK Argo/Masthuggets BK – Hällesåker IF 5-2 (1-1)

Det var två lag i stort behov av poäng som möttes på Gröna Vallen i fredags. Hemmalaget Argo/Masthugget kom från tre raka förluster och gästerna HIF hade spelat in en pinne på sina tre första. Det var hemmalaget som öppnade starkast och det var även det blåklädda hemmalaget som tog ledningen när Love Svanqvist satte 1-0. HIF skapade inte så mycket chanser men tog tillvara på de som kom och Mattias Svensson kunde nicka in en hörna till 1-1 i mitten av första. Resten av halvleken var spelmässigt jämn och det var oavgjort i paus. Argo/Hugget fick sen en tidigt straff som Svanqvist förvaltade men i mitten av andra var det kvitterat igen efter att hemmalaget tappat boll utanför eget straffområde och Marcus Svensson kan chippa in 2-2! Argo/Hugget är dock starkast i hagelstormen och Marcus Lindqvist trycker in 3-2 från nära håll innan inhopparen Marcus Gran stöter in 4-2. Svanqvist får sen fullborda sitt hattrick med en känslig nick.

Argo/Masthuggets matchrapport hittas HÄR

 

Solängens BK – Slottsskogen/Godhem IF 7-2 (5-2)

Solängens BK bjöd på ett riktigt målkalas i fredags när de körde över Slottskogen/Godhem med hela 7-2. Segern grundlades redan i den första halvleken även om det var SG som ledde med både 1-0 (George Boulos) och 2-1 (Patrik Salomonsson). Däremellan hade Anton Johansson kvitterat för hemmalaget. Solängen avslutade sedan den första halvleken med att göra fyra raka mål! Daniel Ohlson kvitterade till 2-2 innan Rasmus Nordenberg gjorde 3-2. Precis innan paus kom också 4-2 (Johansson igen) och 5-2 (Kristoffer Petric). Petric inledde även den andra halvleken med att göra 6-2 och Johansson blev lite senare hattrickskytt! 

SBK:s William Samuelsson sa så här om segern:

”Ja, så många mål har vi nog aldrig gjort i samma match sen jag kom till klubben iaf! Slaskigt underlag, men det gjorde att det gick att spela ganska snabb fotboll och vi lyckades spela ut hela anfallsregistret. Två galna mål från Kristoffer Petric som jag önskar att fler fick se!”

SG:s George Boulos sa så här om matchen:

”Just nu vill de sig inte för oss. Solängen var de bättre laget i 75 minuter av matchen och då ser man vad resultatet blir också hela 7-2 , inte oki enligt mitt tyckte. Vi sätter 1-0 via Patrik som vi gjort i princip alla andra matcher och har kontroll första 20 men Solängen tuggar sig in och tar över det mesta. De kvitterar några min efter våra mål och gör de jobbigt för oss,sen blir slutresultatet vad de blir. Solängen är klart de bättre laget,de spelande enkelt och hjälpte varandra på plan. Det var de fasta situationerna som det va tuffa på och utnyttjade sin styrka där, all creed till Solängen. förlusten känns extra sur, då vi inte alls kommer upp i nivå med vad vi kan och följer inte matchplanen. Vi får ta nya tag och hoppas på att spelet snart sätter sig. Detta lag är bättre än så! Forza SG97.”

 

LÖRDAG 4/5

Styrsö BK – Järnbrotts IF 4-2 (3-1)

I lördags begav sig Järnbrott ut i skärgården för att möta Styrsö på idylliska Amneviksvallen. Hemmalaget hade greppet efter två tidiga mål av Mattias Janicijevic under första kvarten. JIF:s giftiga anfallare Henrik Lundh fick in en reducering men innan paus kom även 3-1 (Niklas Tullock). I slutet av andra kom JIF lite närmare när Peter Rhodén satte en straff i 86:e men Tullock svarade med att sätta dit 4-2 och fixa tre pinnar till ö-laget!

SBK:s kapten Christoffer Janicijevic hade följande att säga om segern:

”Premiär på hemmagräset idag, underbart, dessutom tre poäng. En match där vi är klart mycket bättre i princip hela matchen. Järnbrotts spelidé går till stor del ut på att lyfta långt på sin forward, vilket inte är helt ofarligt, då det är en av dom snabbaste jag sett i dessa serierna. Vi hade kunnat göra ett par bollar till men allt som allt gör vi en bra match. Fint rull och bra anfallsspel. Två mål vardera för våra poängspelare Mattias Janicijevic och Niklas Tullock.”

JIF:s Henrik Lundh sa så här om förlusten:

”Vi kom till Styrsö med förhoppningar om en till vinst. Planen var riktigt härlig att spela boll på, mycket folk i publiken, atmosfären för en härlig fotbollsmatch låg i luften. Tyvärr drabbades matchen av att domarn helt missat matchtiden så vi fick valet att antingen spela på nytt datum eller förskjuta matchen 1h. Det blev det sistnämnda. Vi var förberedda på att Styrsö skulle vara spelskickliga och föra spelet så vi körde på en 4-5-1 uppställning. De sätter hög press från första stund och trycker upp bra på kanterna. Tyvärr åker vi på en straff i början av matchen, rättvist bedömt. Tycker vi låser det bra defensivt men tyvärr får de in en boll pga av att vi slarvar när bollen bara skall iväg och de är duktiga på att ”fiska” upp bollarna och är på hugget. Kändes tungt när de gör 2-0 och hemmapubliken jublar. Efter det börjar vi etablerat ett mer offensivt spel och kommer närmare Styrsö’s mål. Vi lyckas få en frispark några meter utanför straffområdet som vi äntligen får göra mål på, 2-1 och hoppet finns än kvar. Tar några minuter så får de in ytterligare 3-1 när bollen bara måste iväg, speciellt när de trycket på med hela laget. Inför andra halvlek väljer vi att gå tillbaka på vårt klassiska 4-4-2. Vi har lättare att spela runt bollen och börjar hitta tillbaka i det spelet vi känner oss bekväma i. Med ca 20 minuter kvar så lyckas Robert snyggt finta sig in i straffområdet och spela sig förbi 3-4 man innan han blir fälld, straff! Peter går fram och känner sig säker och pangar in 3-2, hoppet finns kvar på minst en pinne. Styrsö trycker på och lyckas få ett läge vid straffpunkten när Hasse råkat hamna vid stolpen och Ludvig räddar ett hårt skott i bröstet på mållinjen. Några anfall senare av Styrsö så lyckas de få in ett ytterligare mål som spikar igen matchen och det blir 4-2. Hatten av för Styrsö och deras fina spel. Stor eloge till våra mittfältare Oscar, Robert och Martin som går in i närkampen och kämpar från start till slut.”

 

SÖNDAG 5/5

Tynnered FC – Vrångö IF 3-2 (1-0)

Tynnered har öppnat årets 6C lysande och tog i söndags sin fjärde raka seger. Ahmed Hamad såg till att TFC ledde i paus med 1-0 och tidigt i andra kom både 2-0 (Bassam Youssef) och 3-0 (Hamad igen). Matchen var dock inte avgjord då Vrångö kämpar sig tillbaka och gör både 1-3 (Carl-Fredrik Renner) och 2-3 (Philip Steen). VIF kommer dock inte närmare utan får vänta på första segern.

VIF:s Karl-Johan Levin sa så här om matchen:

”Svår match att analysera. Vi ligger på defensiven i första halvlek och ger Tynnered initiativet. Vi visar kanske lite för stor respekt till deras tekniska färdigheter. Tynnereds backar får tid till att slå upp bollar i djupet men dom lyckas inte träffa rätt. Tynnered tar rättvist ledningen och utökar till 3-0. En bit in i andra halvlek trycker sig vår Renner-Kung förbi och dunkar upp bollen på halvvolley i första krysset. Det ger oss energi och vi tar över spelet. Vi skapar många fina lägen som leder till att vi sedan reducerar genom en snygg nick av Phillip Sten. Vi pressar på för en kvittering men lyckas inte. Vi tar med oss den positiva inställningen och kämparglöden vi visar i andra halvlek mot det 2020 projekt som börjar ta sin form. Oliver Seiberlich står i fronten för projektet och visar vägen när han ryter ifrån och eldar på mannarna.”  

TFC:s Haris Hadzic sa så så här om fjärde raka segern:

”Vi börjar matchen bra och spelar för de mesta på deras planhalva. Vi får 2? Bortdömda mål för offside. Vi rullar boll och har övertaget medans Vrångö jagar boll. Vi kommer till flertal lägen men bränner alldeles för mycket, men Vi tar ledningen och första halvlek slutar 1-0 till oss efter mål av Ahmed Hamad. Andra halvleken är igång och spelet fortsätter det samma Ahmed stänker dit ett fantastiskt skott och bassam blir frispelad och placerar in bollen. Det står 3-0 till oss men Vrångö fortsätter att kriga och reducerar två gånger sista 15 min? De gör två mål sista kvarten och fortsätter att lyfta bra krigat i det sista och väldigt dåligt från våran sida.”

 

/Rasta