Här kommer det sista från helgen från våra fina division 7-serier!

 

FREDAG 3/5

7A

Partille IF SC – Gothenburg Celtic FC 1-3 (0-0)

Celtic fortsätter att gå bra i 7A och laget är fortsatt obesegrade. I fredags blev det 3-1 borta mot Partille på Lexby. Efter en mållös första halvlek satte Florent Sylvain Schildknecht 1-0 och Naief Jobsen 2-0 nästan direkt i andra. Jobsen gjorde även 3-0 med tio kvar innan Robin Jillesjö fick in ett tröstmål. 

Celtics tränare Jonatan Niva Rytiniemi hade följande att säga om matchen:

”Vi följer matchplanen och skapar ett gäng lägen under första, utan att hitta nät dessvärre. Efter ett gott snack och lite justeringar börjar målen trilla in i princip direkt efter paus. Gör 0-1 efter ett fint instick, och 0-2 på kontring. Kontrollerar sedan matchen och får in 0-3 på hörna innan Partille lyckas reducera med ca 5 minuter kvar. Solid laginsats där vi kontrollerar matchen helt fram till 0-3, slappnar sedan av och släpper till några lägen på slutet. Obesegrade och i topp efter 4 seriematcher, känns gött!”

PIFSC:s Joakim Säyläs sa så här om matchen:

”Vi kommer in helt fel från första början, Celtic går in med 100% från första början och sätter nivån direkt (och gör det bra). Vi vaknar till först sista 10 när vi får in en reducering men för sent. En rättvis seger för Celtic men vi vet att vi kan bättre!”

 

7C

Kareby IS – Bergsjön SK 0-3

Hemmalaget Kareby jagar fortfarande sin första seger i årets 7C och de får vänta ett tag till. Gästerna Bergsjön SK blev för svåra på Kareby Hed i fredags och kunde vinna med 3-0. Yusuf Mohamed satte 1-0 precis innan paus och i andra ökade Bishar Ali Yousuf och Nur Qorane Abdisharif på med varsitt mål. 

Kareby har en poäng på sina fyra första matcher medan BSK har spelar in sju pinnar.

 

Solväders FC – Brämaregårdens FC AVBRUTEN

Enligt de rapporter som bloggen fått så bröts matchen inför andra halvlek så det både var problem med ljuset på planen och det kraftiga haglandet hade gjort det svårt att fortsätta spela. Enligt matchrapporten ledde hemmalaget Solväder med 3-0

 

LÖRDAG 4/5

7A

Fotö GoIF – Real Maskin BK 0-2 (0-2)

Gräspremiär ute på Fotö där hemmalaget kom från en fin 3-1 seger mot Vatra och gästerna Real hade spelat in fyra poäng på sina två första matcher. Sebastian Engström hittade rätt nästan direkt för Real Maskin och efter en halvtimme satte Johan Magnusson 2-0! Det blev inga fler mål och Real är fortsatt obesegrade!

Reals kapten Kalle Jarnebrink sa så här om segern:

”En tuff men trevlig match på en svårspelad gräsplan och där vinden verkligen gjorde sig till känna. Vi är väl snäppet vassare och tar ledningen genom Sebastian Engström efter en urläcker assist, utöver det så har vi ytterligare 2-3 målchanser i 1a halvlek varav 1 mål på hörna. I andra halvlek går tempot ner och vinden gör att vi blir lite nertryckta första 10 minuterna, efter det kontrollerar vi matchen utan att egentligen släppa till någonting och vinner rättvist.”

Fotös tränare John Zälter sa så här till bloggen om förlusten:

”Vi gör tyvärr en riktigt dålig match med alldeles för lite vilja på vår egen hemmaplan. Men Real står upp bra och gör de svårt för oss att få till några bra läge och vi får tyvärr en krock med två egna spelare som spräcker ögonbrynen och får åka in te sjukhuset och sys som gör att vi tappar lite spelare och därmed lite mod. Sån är fotbollen bara att bryta ihop och köra igen nästa vecka!”

Reals matchrapport hittas HÄR

 

Gunnared KIF – Vatra KIF 1-7 (0-4)

Vatra presenterade i veckan ett kanonnyförvärv i form av Flamur Tahiri från division 3-laget Frölunda och han presenterade sig ordentligt i lördagens möte med Gunnared! Vatra gjorde 1-0 tidigt genom Tariq Khalaili innan Tahiri satte både 2-0 och 3-0. Ett självmål precis innan paus gjorde att Vatra hade säkra 4-0 inför den andra halvleken. Då hade också Gunnared fått en spelare utvisad. Trots tio man kunde Gunnared reducera tidigt i andra (Hiwa Gholamzadi) men tog Vatra över igen. Tahiri fullbordade sitt hattrick och Valdrin Mekaj satte både 6-1 och 7-1 i slutet. 

Succényförvärvet Tahiri sa själv så här om debuten:

”Vi kommer med rätt inställning till matchen där alla ger 110%. Vi springer för varandra, vi hjälper varandra och det gör att vi styr matchen i 90min. Sen så får dom rött kort och där slappnar vi av lite och dom för reducera. Efter de målet Gunnared gör så vaknar vi till, rullar runt, skapar chanser och gör fler mål. Sen all respekt till Gunnared som gör det bra oavsett va det blev.”

Bilden till inlägget är lånad från Vatras Facebooksida och förställer tremålsskytten.

 

7C

Pushers BK – AIF Göteborg 4-0 (2-0)

Topptippade hemmalaget Pushers har som väntat öppnat starkt i årets 7C och tog i lördags sin fjärde raka seger när det blev derbyvinst på Gröna Vallen mot Arbetarnas IFEric Ahlberg och Marcus Lindberg såg till att PBK ledde i paus med 2-0 och Sunny Johansson Wong satte trean i mitten av andra. Då hade AIF blivit reducerad till tio man efter ett rött strax efter vilan. Med bara tre minuter kvar av ordinarie speltid kom även 4-0 (målskytt Joakim Jonsson). 

PBK:s ena tränare Kristofer ”KL” Landahl sa så här om segern:

”Vi gick in till med matchen med stor respekt för motståndet då vi visste att det är ett tungt och duktigt lag. Vi gjorde några justeringar för att stå upp mot AIF:s fysiska spel. Vi inleder matchen bra och efter några minuter känns det som att vi skall kunna plocka hem detta. Vi vinner till slut med 4-0 väldigt rättvist och sanningen är att vi borde gjort några fler. AIF är det bästa laget vi mött Hitills och jag skulle bli överraskad om dom inte återfinns i toppskiktet när säsongen skall summeras. Skönt att hålla serieledningen iaf fram till nästa omgång. Hjuvik går ju fram som en ångvält.” 

AIF:s referat hittas HÄR

PBK:s hittas HÄR

 

SÖNDAG 5/5

7C

Rödbo IF – Hermansby IF 1-1 (1-0)

I söndags var det derbydags på fina Rödbovallen när RIF tog emot Hermansby IFAndreas Hall såg till att hemmalaget ledde i paus men i mitten av andra slog HIF:s Daniel Skånberg till och satte 1-1. Matchen bjöd inte på några fler mål och det blev alltså ett derbykryss.

RIF:s Magnus Hall sa så här om matchen:

”För egen del tråkig början på året, efter 8 månaders rehab av en knäskada så får jag en smäll idag på knät som gör jag nog att jag är borta ett tag. Men till matchen, så är vi starka första 30 minuterna och skapar en del chanser bl.a. har Shivan ett kanon läge att göra 1-0. Tillslut kommer målet av lillebror Andreas Hall (den talangfulla av oss två bröder). Sista kvarten tar Hermansby över, men 1-0 i halvlek känns rättvist. I andra halvlek känns det som vi bevakar 1-0 och hoppas kunna kontra in ett mål, vilket gör att vi blir passiva och Hermansby kan ligga på och med sina fasta situationer där dom har ett par tunga gubbar. Dom gör 1-1 just på en fast situation. Slutkommentar: Vi är fortsatt extremt starka bakåt, vi släpper in 1 mål per match i snitt vilket är bra i div 7. Men vi gör för lite mål framåt och har en hel del att jobba med där. Men det känns riktigt skönt att Hermansby fortfarande inte klarar av att slå oss.”

HIF:s tränare Jonnie Pettersson hade följande kommentar till matchen:

”Vi kommer med ett starkt lag till matchen trots att det saknas en del gubbar. Dom börjar bäst, med lite bollinnehav första 10, sedan börjar vi vänja oss vid den åker vi idag spelar på och äter oss in i matchen. Dock går första målet till dom på en hörna (ska dock inte vara hörna då våran målvakt rensar bollen på deras spelare) men det är bara att gilla läget. Vi lyfter oss ännu mer efter vilan och det är mer eller mindre spel mot ett mål men vi har ytterst svårt att få in bolljäv… Men på en hörna av av typ 12 så lyckas vi trycka in bollen 1-1. Vi har en del kvalificerade chanser till, speciellt en frispark från avstånd i slutet, men matchen blåses av lika. Nu väntar Öset på torsdag och jakten på nästa 3 poängare!”

 

Ösets BK – Proletären FF 3-2 (2-0)

Öset kom från en jobbig derbyförlust mot AIF (3-6) senast men PFF kom från sin första seger (1-0 mot Rödbo). Hemmalaget tog kommandot och Pontus Åberg och Anton Sjölund Jurado såg till att ÖBK ledde med 2-0 ganska tidigt i matchen, ett resultat som stod sig till pausen. Direkt i andra kom även 3-0 (Viktor Bengtsson) men PFF reducerade ganska omgående och med kvarten kvar fick ÖBK:s målskytt Åberg lämna efter sin andra ostskiva. Med åtta minuter kvar kom 2-3 (Ahmed Noor Mahmoud) men närmare än så kom inte gästerna.

ÖBK:s Blertim Zuta sa så här om matchen:

”En match som borde ha vunnits med större siffror, är väl en lätt sammanfattning av dagens match. Ledning i halvlek med 2-0 och ett tidigt 3-0 mål direkt i början av andra halvlek och inte många som nu trodde att det skulle bli så jämt som det ändå blev till slut. Om man kollar på chanserna vi hade idag så borde vi kanske slagit Proletären med 5 eller 6-0 men som vanligt när man inte stänger matchen så börjas det slarvas och vi bjuder in Proletären helt i onödan! Men gött med vinst ändå och kul att spela match igen!”

 

/Rasta