Lokalfotbollsveckan kickade igång igår med två matcher:

 

TISDAG 7/5

4A

IK Zenith – Guldhedens IK 1-2 (1-1)

Det svänger snabbt i lokalfotbollen. Förra årets tvåa i 4A, Guldheden, inledde säsongen med tre raka förluster men igår tog laget sin tredje raka seger på bortaplan mot Zenith! GIK:s Isac Boukachabia blev matchens första målskytt en kvart in i matchen men hemmalagets Jim Nielsen kvitterade på straff och det var oavgjort i paus. Det skulle bjudas på ett mål till på Hovgårdsvallen och det var gästernas Anton Andersson som var sist på bollen i mitten av andra. 

Zeniths ena tränare, Walid Dahir, hade följande att säga om förlusten:

”Idag gör vi en bra match dock har de tre anfall som de gör mål på där vi inte hänger med. igen grattis till Guldheden.”

GIK:s tränare Nicklas Sernevall sa så här om segern:

”Våra första minuter på naturgräs i år, så det tog cirka en halvlek att komma in i underlaget. Första halvlek är ett ställningskrig, men i andra halvlek tar vi över och lirar en helt ok fotboll och skapar flertalet bra möjligheter. Spelarna förtjänar beröm för att de löser uppgiften på ett bra sätt. En go lagseger.”

Guldheden är nu sjua medan Zenith är nia och lagen har nu faktiskt redan betat av båda sina möten i årets 4A. 

Zeniths matchreferat hittas HÄR

GIK:s motsvarighet hittas HÄR och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån. 

 

7B

Göteborgs City FF – Knippla IK 5-1 (3-0)

Intressant möte i GP-matchen på Överåsvallen mellan två lag som inlett säsongen stabilt. Hemmalaget City kunde ta ledningen efter en kvart när Navid Fallah rullade in ett friläge till 1-0. Strax efter kunde Anders Hultberg stöta in 2-0 från nära håll och innan paus kommer även trean. Isak Hedram spelar osjälviskt fram Fallah till öppet mål. City dödade sin match kvarten in i andra när Haydar Bamarni hittar rätt utanför straffområdet. KIK:s kapten Peter Arvidsson nickskarvade sedan in ett tröstmål med kvarten kvar men det var City som skulle avsluta målskyttet denna afton. Isak Hedram kunde slå in sin egen straffretur efter en fin förstaräddning av KIK:s Joel Carlryd

Citys tränare Navid Fard sa så här om segern:

”Vi kommer från en förlust som jag anser är orättvis mot hela vårens speluppbyggnad. Därav ifrågasätter vi oss själva per automatik inför matchen och gör ganska viktiga ändringar i formationen som visar sig bli en framgångsfaktor i dagens match. Vi styr spelet från första sekunden och avgör matchen ganska tidigt samt enkelt. Finns inte så mycket mer att säga än att vi kommer bjuda på mycket denna säsongen!”

KIK: tränare Bosse Carlryd hade följande att säga om matchen:

”Göteborgs City avgjorde matchen i första halvlek där de gång på gång utmanade vårt försvar. Vi lyckades inte sätta försvarsspelet och segern var odiskutabel . Vi kommer tillbaka betydligt bättre i andra halvlek och jämnar ut spelet och börjar skapa lägen vilket ofta sker när ledande lag slår av på takten. Nu gäller träning och förberedelse för kommande matcher på naturgräset hemma på Knippla.”

Både City och KIK är bra med i tabellen med tre segrar och en förlust på sina fyra inledande matcher.

 

/Rasta