Serierna börjar så sakta att sätta sig och så här gick det i gårdagens matcher:

 

ONSDAG 8/5

5B

FC Heden – Härryda IF 4-2 (1-1)

Härryda försökte hitta tillbaka till vinnarspåret efter två raka förluster, senast med 4-6 mot Donsö, men får leta vidare då hemmalaget FC Heden blev för svåra. Det började dock bra för gästerna på ÖveråsvallenXavier Lopez satte 1-0 redan efter fyra minuter. Strax innan paus kunde Toni Ceesay kvittera från straffpunkten för Heden. I början av andra fick även HIF en straff och den förvaltade Bako Löfgren på bästa sätt. Det skulle dock visa sig att Heden var det starkare laget och det blev tre raka mål sista 25. Daniel Reitz satte 2-2Benny Lieberth 3-2 och med tio kvar kom även 4-2 (Kim Nordström). Båda lagen fick dock avsluta med 10 man efter två sena röda

FCH:s Robert Vöks sa så här om segern:

”Gött med vinst igen! Vi hamnar i underläge två gånger om men lyckas kriga oss tillbaka och tar till slut en ganska komfortabel seger tycker jag. 0-1 kommer på ett fint anfall från Härryda där vi inte riktigt är på tå. 1-1 på straff av Toni sedan Danne rivits ner. Känslan i halvtid är att vi kommer ta det men olykligtvis sätter Härryda en straff till 1-2 runt minut 55. Efter det tycker jag att vi tar över matchen helt.två2-2 av Danne på nick. Benny premiärmålar för Heden med 3-2 från nära håll och även Kim får göra sitt första mål för säsongen när han stänger matchen med sitt 4-2 mål. Två utvisningar och två straffar men absolut ingen ful eller grinig match. Många bra insatser i Heden och vi tar med oss tre poäng samt att vi lyckades komma tillbaka från 2 underlägen. Matchens prestation står Ron Bergkvist för med sitt Rabona-inlägg som mycket väl kunnat resultera. Sällan man ser sådana delikatesser i 5B!”

Härrydas assisterande tränare Johan Jidegren hade följande att säga om förlusten:

”Ja vad ska man säga, förlust igen, tappad ledning igen och rasar igenom i slutet av matchen igen.. Vi har varit bedrövliga i egen box dem senaste tre matcherna. Men vi har tyvärr bara oss själva att skylla, även om vi inte fick det lättare av herren som blåste i pipan idag. Vi får börja om från noll och vända på denna negativa trend!”

Heden är sexa i tabellen medan Härryda återfinns på en tiondeplats. 

 

FC Linné – Kungsladugårds BK 1-2 (0-2)

Nykomlingen FC Linné har haft det tufft i inledningen av årets 5B och det blev en ny förlust igår hemma på Gröna Vallen. Gästernas Fredrik Hermann satte både 1-0 och 2-0 i den första halvleken och även om Olle Johnels reducerade i mitten av andra kom hemmalaget inte närmare än så. 

Linnés tränare Olle Johnels sa så här om förlusten:

”Ja, det går tungt nu. Omställningen till femman har varit större än förväntat och vi hade nog hoppats på lite fler poäng. Dock var dagens match förhoppningsvis ett steg i rätt riktning. Jag missade första halvlek då jag var iväg på match med en av mina pojkar men hörde att vi lirade helt ok. I andra gjorde jag en ”Vialli” och bytte in mig själv. Jag lyckas stöta in bollen i mål efter lite trassel och sedan jagar vi kvitteringen. Men KBK håller undan och vi får gratulera dem och domarna till en väl utförd match. Vi får skrapa ihop resterna och bege oss ut till Donsö på lördag. Blir säkert spännande.”

Linné har bara en seger på sex matcher och är elva i tabellen. KBK är femma.

 

IF Väster – Balltorps FF 1-2 (0-1)

Inför matchen var Väster obesegrade då de inlett säsongen rikligt fint med fyra vinster och ett kryss. Första förlust skulle dock komma mot topptippade Balltorp som dock inför matchen hade lite osäker form. BFF hade nämligen bara fem inspelade poäng på sina första fem matcher. I gårdagens match var det BFF:s Anton Nordbye som inledde målskyttet i 27 minuten och en bit in i andra kom även 2-0 (Niclas Sandell). Hemmalaget fick in en reducering med inte förrän i 81:a minuten (målskytt Arjan Stovrag) och den första förlusten var et faktum.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om matchen:

”Vi kom inte upp i den nivån som krävs för att slå Balltorp. De är lite hetare och vi sätter egentligen bara trycka efter vårt 1-2. Och då gör vi det bra och krigar fram 1-2 riktigt fina lägen men Balltorp vinner välförtjänt. Bra domarinsats.”

BFF:s Mustafa ”Shirren” Shirwani hade följande att säga om segern:

”Fantastiskt go seger! Vi gör en kanonmatch där vi trycker ner Väster väldigt lågt ner och tvingar dom slå långt. De hade inte ens en halv chans i första halvlek. Vi gör 1-0 genom att Diyar gör en fin löpning på vänsterkanten och slår in den snett inåt till Anton som äntligen hittar nätet. Kul att se. Vi fortsätter trycka ned Väster i andra halvlek och gör även 2-0 genom att Niklas ”Huvud” Sandell gör mål med sitt fina huvud på en fast situation. Väster gör en reducering och har ett par fina lägen till i andra halvlek när vi börjar bli lite för trötta men vi är trygga och kammar hem tre otroligt viktiga poäng. Nu fortsätter vi på det här spåret. Fantastisk eloge till samtliga spelare på plan idag som jobbar för varandra och vill inget annat än att vinna. Vill även tillägga att Västers nr 22, Mojje, är en guldklimp.”

Väster leder fortfarande 5B och Balltorp är åtta.

 

6A

Öjersjö IF – Bergums IF 5-1

Förra året spelade båda lagen i division 5 och nu möttes de i ett bottenmöte i sexan. Det svänger snabbt i lokalfotbollen. Det var Öjersjö som kunde ta sin andra seger för säsongen medan Bergum fortfarande står poänglösa efter fem matcher. 

ÖIF:s tränare Johnny Gillberg sa så här om segern:

”En svårspelad match på gräs. Vi för matchen i 90 minuter, men dom skapar farligheter genom Zakarian som är en grym spelare. Kul att få utdelning på våra chanser. Killarna är helt klart värda detta, då vi kämpar på varje vecka. En grym laginsats i kväll.”

Bergums Ola Klevenås sa så här om förlusten:

”Jämn match där vi inte gör mål på våra chanser. Släpper man in några då så förlorar man. Finns ändå saker att bygga på, vi har inte gett upp.”

 

6C

SK Argo/Masthuggets BK – Solängens BK 1-0 (0-0)

Det var två lag med gott självförtroende som kom till Majvallen igår för match i 6C. Hemmalaget Argo/Masthugget tog sin första seger (5-2 mot Hällesåker) i förra omgången och Solängen hade kört över Slottsskogen/Godhem med hela 7-2. Det skulle dock bli betydligt målsnålare i den här matchen även om chanserna fanns! Den första halvleken blev mållös där hemmalaget var spelförande men de riktigt heta chanserna saknades. Love Svanqvist var närmast för hemmalaget med en nick som tippades till hörna. SBK stack upp emellanåt och skapade några halvchanser. I den andra halvleken öppnade matchen upp sig rejält där Argo/Hugget träffade stolpen och brände ett friläge direkt! Solängen spelade dock upp sig rejält och hade en trippelchans en stund senare med en egen stolpträff och ett skott som tvingade Argo/Huggets målvakt Robin Staaf till en fin räddning. Spelet böljade fram och tillbaka med chanser åt båda hållen. Men mindre än tio kvar kom så segermålet för Argo/Hugget när Svanqvist nickade in ett fint inlägg från Kristofer ”Jalle” Larsson. Solängen flyttade upp och satte hemmalaget under press i slutet och var ytterst nära att kvittera men missade ett friläge precis i slutet! 

Argo/Masthuggets matchrapport hittas HÄR

Argo/Hugget klev upp till en åttondeplats, en poäng bakom femman Solängen

 

7A

Real Maskin BK – Gunnared KIF 6-1 (2-1)

Real Maskin fortsätter sin fina start på säsongen och vann med hela 6-1 mot Gunnared igår hemma på gräset på Bergsjövallen. Johan Magnusson var på riktigt målhumör och gjorde inte mindre än fyra av lagets mål. Det var dock bortalagets Hiwa Gholamzadi som inledde målskyttet efter dryga kvarten. Anders Iversen Ringås kvitterade dock för Maskinen och sedan satte Magnusson först ett mål precis innan paus och sedan även ett precis efter. Med kvarten kvar kom 4-1 (Magnusson) innan Andres Monar smet emellan innan Magnusson satte mål nummer fyra.

Reals Monar sa så här om segern:

”Ja det var riktigt skönt. Får börja med att ge Gunnared cred som gör så gott dom kan hela matchen med bara en avbytare. Det är även dom som tar ledningen, men förutom målet och någon halvchans så är det spel mot ett mål. Vi är dock lite ofokuserade men får i alla fall in två bollar innan paus. I andra borde vi gjort ett par mål till men man ska väl inte klaga när vi vinner med 6-1. Kul att supersub Johan ”Farsan” Magnusson hoppar in och stänker in fyra mål. Annars var matchens behållning när Casimiro stegar fram och ska slå en frispark, men det slutar med att han passar Gunnareds målvakt. Nu ska vi kriga resten av säsongen för att behålla serieledningen!”

Gunnareds Khabat Aslani sa så här om matchen:

”Vi orkar inte hela matchen genom men vi spelade bra första 30 minuterna och ledde. Men tyvärr så kunde inte fem av de nya spelarna inte vara med idag. Så vi hade ingen avbytare och vi hade tidigt två skadade på plan som kunde ej spela men var tvungna att hålla ihop o köra klart matchen. Nästa match är de andra med och då tror vi kommer kunna klara matcherna bättre.”

Reals matchreferat hittas HÄR

 

7B

BK Björkåsen – Elisedals IS 3-3 (0-2)

Björkåsen kommer från några rikligt tunga säsonger och en tuff start på årets 7B. Det blev dock en fin pinne mot Elisedal igår även om nog Björkåsen grämer sig då det kunde vart tre. Det började dock inte så bra för hemmalaget på Ruddalen 2Tobias Andersson och Per Funegård såg till att EIS ledde med 2-0 efter en dryg kvart. Fem minuter in i andra reducerade dock Mohammad Noor Alsheikh Ali och trots att målskytten själv får rött lite senare kan BKB både sätta 2-2 (Markus Hedram) och 3-2 (Samir Lundberg Ben Sassi). På övertid (92:a) kommer sen gästernas kvittering (målskytt Andersson)!

EIS ena tränare, Johan Andersson, sa så här om matchen:

”En svängig match där vi leder med 2-0 redan i mitten av andra. Trots detta spelar vi väldigt dåligt och tempot är väldigt lågt. Vi gör några byten för att få fart, men det får motsatt effekt och vi spelar ännu sämre. De gör 2-1 och de får en utvisning och ändå tar de över matchen och går upp till 3-2. Som tur kvitterar när det är ett par minuter kvar. Vi skall vara mycket bättre än dem. Nu hoppas vi att vi gjort årets sämsta match och kan bara spela bättre.”

 

/Rasta