Det spelades även division 7-boll igår! Så här gick det:

 

TORSDAG 9/5

7B

Käringöns FC – Johannebergs IF 1-4 (1-1)

Johannebergs IF har verkligen fått en drömstart på årets 7B. Laget tog sin fjärde raka seger igår när Käringöns FC besegrades på Heden 4 med 4-1. Det var dock KFC som tog ledningen redan efter fem minuter genom Robin Oliver MillsSjouke Beemsterboer såg dock till att det var utjämnat lite senare och det var 1-1 i paus. Jakob Högberg gav sedan JIF ledningen nästan direkt i andra och den släppte aldrig Johanneberg. 3-1 svarade Max Skärberg och med tio kvar gjorde Adam Dahlqvist Ehn 4-1. 

JIF:s Jakob Högberg sa så här om segern:

”Matchen började lite trevande från båda lagen, vi var inte alls heta första 10 minuterna! Käringön kommer i 1 mot 3 läge och lyckas ta sig förbi på något vis, sätter ett fint inlägg till deras forward som avslutar distinkt. Efter målet jobbar vi oss in i matchen och lyckas få en frispark i bra läge. Vår holländare Sjouke trycker in frisparken med ett snyggt skott i gaveln, otagbart. Andra halvlek är mer intensiv från båda lagen, undertecknad gör ett inhopp och gör mål på en kontring. Efter det känns det som att vi har kontroll på resten av matchen med undantag för en 5-10 minuter mitt i halvleken där Käringön pumpar på bra och skapar problem. Yttern Max får en bra passning ut till sin högerkant, får en kanonträff och bollen sitter i nättaket. Med 6-7 minuter kvar kommer vår mittfältsmaskin Adam bra på en retur från hörna och trycker in 4-1 och matchen är död. Båda lagen försökte matchen igenom spela sitt spel och det var aldrig något stök eller tjafs. Allt som allt en match där vi tar med oss mycket positivt och säsongens 4:e raka 3-poängare!”

JIF:s matchrapport hittas HÄR

Johanneberg är tvåa i tabellen efter BK S:T Jakob (som har bättre målskillnad). KFC är åtta.

 

Menisken IF – Rambergets SK 6-3 (3-1)

Heden 4 bjöds det också på 7B-fotboll igår och där kunde Menisken ta en skön 6-3 seger mot Ramberget. Anders Augustsson inledde målskyttet för MIF men Emil Munkholm Nyberg kvitterade för RSK. Innan pausvilan hade dock Johan ”Bolivia” Anäng nickat in 2-1 och Maoda Soltani Dash Balagh gjort 3-1. I början av andra trampade sedan Menisken ifrån med tre raka mål! Eric Kollberg Johansson satte 4-1, Jakob Lorentzson 5-1 och livsnjutaren Calle Petersson 6-1! RSK hyfsar sedan siffrorna lite genom mål av Tébin Nakam och Darin Bahmani

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om segern:

”Härligt att studsa tillbaka med en go seger. Vår höga press gav utdelning i den här matchen och del blev en del snygga mål. I slutet faller vi hem men bara med halva laget och släpper in två onödiga mål. Tyvärr en hel del tjafs mellan lagen i en annars shysst match. FairPlay efter matchen där alla tog i hand och la stridsyxan bakom sig. Stabilt försvarspel så länge vi gör det vi ska och många fina kombinationer längre fram i banan.”

MIF är sexa med RSK en placering bakom. 

 

7C

Rödbo IF – Hjuviks AIK 1-3 (1-1)

Hjuvik fortsätter att imponera i årets 7C och igår kom femte segern på lika många matcher när Rödbo IF besegrades på Rödbovallen. Det var dock hemmalaget som tog ledningen redan efter två minuter genom Henrik Sundberg. Tim Sterner fick sen in en kvittering halvvägs in i första. I den andra halvleken satte Karl Weeks 2-1 för Hjuvik ganska omgående och med ca en kvart kvar gjorde Sterner sitt andra mål fram till 3-1. Då även precis Hjuvik fått en spelare utvisad. 

RIF:s kapten Fredrik Strömberg sa så här om förlusten:

”Vi visste att det skulle bli tufft mot ett Hjuvik med full pott och stort självförtroende, men de fick kämpa hårt för sina tre pinnar idag efter att Henkes skalle gett oss drömöppningen. Rolig match, och trots förlust tycker jag vi gör en bra insats och kan se oss själva i spegeln. Kanske slutar det annorlunda i ett parallellt universum, men ibland får man stryk i fotboll. Får gratulera Hjuvik till segern och rikta ett tack till domaren som hade bra koll matchen igenom.”

Hjuvik toppar en lite haltande 7C-tabellen och RIF är sjua.

 

Ösets BK – Hermansby IF 3-1 (1-0)

Ösets BK tog en skön hemmaseger på Gröna Vallen när Hermansby kom på besök. Sena Zuta gjorde den första halvlekens enda mål och såg till att hemmalaget ledde i paus. I andra kunde sedan Anton Sjölund Jurado utöka till 2-0. Bara minuter efter kom dock en reducering (Andreas Averby). HIF kom dock inte närmare och istället gjorde Florian Zuta 3-1. 

HIF:s tränare Jonnie Pettersson sa så här om matchen:

”Finns väl inte så mycket mer att tillägga från matchen mot Rödbo. Mer än att Ösets BK var bättre på omställningarna och vi var tydligen offside ca 10 ggr denna matchen. Även om vi var på egen planhalva när bollen slogs.”

ÖBK är fyra i 7C-tabellen och HIF är nia. 

 

Brämaregårdens FC – Kareby IS 1-4 (1-0)

Kareby IS stod för en fin vändning på Bravida Arena igår. Hemmalaget BFC ledde med 1-0 i paus efter mål av Alagie Sillah. I början av andra började dock upphämtningen när Elias Johansson gjorde 1-1. Det skulle dock dröja till sista kvarten innan målen börjad trilla in igen. 2-1 kom i 74:e (målskytt Emil Johansson) och 3-1 i 83:e (Emil Johansson igen). Precis i slutet hann även Theodore Rintel hamna i målprotokollet. 

För BFC var det fjärde raka förlusten och laget är sist i tabellen. För KIS var det första segern och laget klättrade upp till en åttondeplats. 

 

/Rasta