Våra division 4-serier drog igång sina sjätte omgångar igår med följande resultat:

 

TORSDAG 8/5

4A

Kortedala IF – Not IK 3-0 (3-0)

Kortedala IF fortsätter att gå som tåget i 4A och toppar tabellen. Igår blev det ny seger när Nol besegrades hemma på Kortedalavallen med 3-0. Alla målen kom i den första halvleken där Mouhammed Omeirat skarvade in en hörna redan efter tre minuter. 2-0 kom också tidigt och var även det en fast situation (frispark från kanten) som Omeirat också fick huvudet på! Precis innan paus kom även 3-0 när Zekariye Ahmed säkert satte ett friläge.

Tvåmålsskytten Omeirat sa så här om segern:

”Vi startade matchen väldigt bra och fick in två mål efter 10 minuter tror jag. Så fortsatte vi pressa en kvart till sen blev vi trötta och backade hem! Kunde stängt matchen tidigt i andra halvlek men vi missade mycket och bjöd in dom i matchen! Men stort sett är jag jävligt nöjd och vi släppte inte in nåt mål.”

Nols Niclas Elfving sa så här om förlusten:

”Ja det var dåligt! Vi var inte vakna i början och släppta in två fasta situationer som blir lite lotteri när man inte är med. Sedan blev vi fega och för få ville ha boll så vi skapade för lite. Kortedala har också en del skickliga gubbar och i år verkar de ha lite bättre ork dessutom. Vi skulle gett dem en bättre match om vi vågat lite mer offensivt och varit med defensivt från början. Men rättvist att de vann!”

KIF toppar 4A medan Nol är åtta.

 

SKIF Semberija – Stenkullen GoIK 2-1 (1-0)

Bakom Kortedala i tabellen jagar lokalkonkurrenten Semberija och de tog en fin seger igår när Stenkullen gästade Bergsjövallen. Efter en fin start med tre raka segrar har nu Stenkullen bara en poäng på sina tre senaste.

Semberijas Suleyman Traore sa så här om matchen:

”Vi gör en bra match och är det bättre laget i 90 minuter. Släpper in de i matchens sista tio minuter. Då slår de in många långbollar, vilket de är duktiga på. Men vi håller undan och vinner med 2-1. Stark jobbat av grabbarna. Nya tag nästa vecka i strävan efter tre nya poäng . Vill också nämna att årets fint gjorde vår unga spelare Mazen, Stenkullenspelaren är nog fortfarande kvar på Bergsjövallen!”

Stenkullens Tobias Hansson sa så här om matchen:

”Bra inledning av hemmalaget, de är både tunga och kreativa. Vi kommer in i matchen men sedan gör de mål på ett välriktat långskott. Paus och nya möjligheter. Ok start på andra men får inte igång det spel vi önskar. Semberija är samlat defensivt och har både giftiga kontringar och under långa perioder mycket boll och längre anfall. Tillfälligheter gör att de utökar till 2-0. Vår slutforcering räcker inte till mer än ett mål tyvärr. Semberija vinner matchen och det kan vi inte klandra varken dem eller domaren för. Vi startar matchen med Filip på kanten som gör en bra insats, samt att vi har ytterligare en ung spelare (Alex) som kommer in i andra halvlek som visar att de vill vara med och bidra. Bra domare och skönt för kroppen att spela på gräs! Vi får ladda om batterierna inför nästa veckas derby och hoppas på fint väder och en stor publik!”

Semberija är tvåa i tabellen medan Stenkullen är fyra, tre poäng bakom.

 

4B

Öckerö IF – Askims IK 4-3 (3-2)

Öckerö fortsätter att bita sig fast i toppen av 4B och tog igår sin femte seger på sex försök. Motståndarna Askim var dock riktigt bra med på Prästängen och hemmalaget seger kom först i slutet. Det såg dock ut att vara avgjort tidigt då ÖIF hade 3-0 redan efter 12 minuters spel! Fredrik Hanssons 1-0 kom i minut 3, 2-0 (Daniel ”DD” Larsson) strax efter och trean (Simon Olsson) strax efter det. Askim reducerade dock direkt efter 3-0 målet genom Patrick Abrahamsson och innan paus hann även Andreas Bengtsson sätta 2-3. I mitten av andra slog Abrahamsson till igen och det var kvitterat! Det skulle dock bli hemmalaget som fick alla tre poängen och Erik Gustafsson blev matchvinnare med sitt 4-3 mål i 77:e minuten! Hemmalaget passade även på att bränna en straff i slutet där även AIK:s målvakt blev utvisad i situationen innan.

AIK:s tvåmålsskytt Patrick Abrahamsson sa så här om matchen:

”Det börjar med att vi kom tight till matchtid och fick stressa igenom uppvärmningen, dessutom med flera spelare borta som helt enkelt inte hann till matchen. Att lägga matchen ute på Öckerö kl. 19.00 en vardag är i min mening inte schysst. Bortsett från ovannämnda tror jag publiken fick se en spännande och rolig match. Vi låg under med 3-0 efter redan 10 minuter där det kändes som att vi fortfarande var kvar på färjan. Vi hade stora problem med luftspelet samtidigt som det märktes att Öckerö lagt en del vikt på detta och därför blev farligt varje gång. Väl efter ca. 10 hörnor i början av matchen var det nog inte heller någon slump att det då stod 0-3, speciellt med deras nr. 6 och 19 som var väldigt dominanta i luftrummet. Vi gav dock inte upp utan jobbade på och visade stark moral, även fast det stod 0-3. Vi gjorde ganska snabbt efter detta 1-3 (lite från ingenstans) där Haime får en boll i boxen där han blir fälld/nerdragen. Domaren missar detta, men ändå tur då bollen går fram till mig och jag får en bra träff på halvvolley. Detta gav oss mersmak och efter att Öckerö varit dominanta första kvarten tar vi över matchbilden och skapar läge på läge med målet hängande i luften. 2-3 kommer då rättvist genom ett inlägg från vår vänsterback Andreas och självmål från deras nr. 6. Vi fortsätter skapa lägen och avslutar halvleken starkt och tror att Öckerö var ganska glada när domaren blåste av. Andra halvlek börjar Öckerö bäst och vi får infinna oss med att ligga på kontring, där vi ändå skapar en del bra lägen. 3-3 kommer genom en omställning och fin boll från Vilmer där jag klackar med mig på djupet och lyckas avsluta vid stolproten. Efter detta blir det mycket ”Hawaiifotboll” och båda lagen har lägen att göra 4-3. Efter några riktigt fina räddningar fick Wille i målet tillslut släppa förbi avgörande målet till fördel Öckerö. Tackar Öckerö för en rolig och underhållande match och önskar lycka till i fortsättningen av serien!”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

Öckerö toppar 4B med 15 inspelade poäng på sex matcher. Askim är nia.

 

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Göteborgs FF 0-4 (0-2)

Även seriens andra topplag, GFF, vann igår och det är bara målskillnad som gör att Öckerö leder 4B. På Djupedalsplan kunde GFF vinna med 4-0 mot Mölnlycke-Sjövalla. GFF chocköppnade med 1-0 (Charles Palmborg) efter två minuter och 2-0 (Christoffer Hallberg Sevholt) efter fyra minuter! Resten av halvleken bjöd dock inte på några fler mål. Under matchen sista fjärdedel kom sen både 3-0 (Jesper Olofsson) och 4-0 (Johan Persson) för gästerna.

GFF:s kapten Carl Aldebert hade följande att säga om matchen:

”Får en kanonstart på matchen med 2-0 redan efter ett par minuter. Spelar väldigt rapp och fin fotboll i första halvlek och ledningen borde varit ett par bollar till. Andra halvlek går ner i tempo något men vi är fortsatt spelförande. Med runt 15-20 kvar lyckas vi slutligen döda matchen med 3-0 och 4-0 kommer kort därefter. Mölnlycke krigar på riktigt bra till och med efter 4-0 vilket de ska ha beröm för. De är riktigt starka på hörnor och långa inkast där det blir farligt vid ett par tillfällen. Tre sköna poäng och en match vi spelmässigt är riktigt nöjda med. Vilket inte riktigt varit fallet de senaste matcherna innan trots att det blivit vinster. Nu ser vi fram emot ett skoj Majornaderby mot Sandarna nästa lördag!”

Mölnlycke-Sjövallas tränare Christian Bevenäs sa så här om matchen:

”Vi bjuder på två mål direkt på slarv. GFF är bättre på allt idag och spelar bra och fin fotboll med struktur och resultatet är helt rättvist. Själva får vi se till och träna på inför derbyt.”

GFF är tvåa i 4B men bara på grund av sämre målskillnad än ettan Öckerö. Mölnlycke-Sjövalla är sexa.

 

/Rasta