Både 5A och 5B är inne på sina sjätte omgångar och så här gick det igår:

 

TORSDAG 9/5

5A

Utbynäs SK – Angered MBIK 2-4 (0-2)

Hemmalaget Utbynäs har inte haft någon rolig start på säsongen och hade en seger på fyra matcher inför mötet med topplaget Angered MBIK. Angered var obesegrade inför förra omgången men föll med hela 1-5 mot serieledarna Älvängen. I gårdagens match på Lemmingvallen såg gästernas Mattias Yildirim och Younes Raisi till att deras lag ledde med två bollar i paus. Ganska snabbt i andra kunde dock Kristoffer Kullander nicka in en reducering för USK. Yildirim gjorde sen sitt andra mål innan Robert Hedelin reducerade igen för hemmalaget. Med fem minuter kvar fick AMBIK en spelare utvisad men de kunde ändå få in 4-2 (Raisi igen) i matchens sista minut!

AMBIK:s Nedim Dzafic sa så här om segern:

”Vi spelade riktig bra, kontrollerade från första minuten och gjorde mål på våran chanser. Utbynäs spelade inte som de brukar spela. Vi har alltid tuffa matcher mot dem, men idag lyckade vi hitta deras svaga punkter. Hyllar Mattias som vågade skjuta och gjorde två mål. Younes hyllar jag också med tanken på att han fastade, lika väl brodern Nadim. Jag hyllar hela laget.” 

Angered är trea i 5A-tabellen och USK återfinns som åtta.

 

5B

Mossens BK – IF Warta 3-1 (1-0)

Förra säsongen höll på att sluta riktigt illa för Mossens BK men i år har laget startat starkt. Igår blev det seger igen när Warta besegrades hemma på Mossens IP med 3-1. Carl Gunnarsson gjorde 1-0 tidigt i matchen och i början av andra ökade Jonas Tornkvist på till 2-0. En reducering av Wartas Mikias Solomon några minuter senare gav nerv lite matchen. Mossens trogna målgörare Axel Sandquist lugnade dock hemmapubliken när han rullade in en straff till 3-1 i mitten av andra.

MBK:s Kasper Skarrie sa så här om segern:

”En kämpainsats på en blöt plan. Vi skapade mycket i första, men fick inte in mer än ett mål. Samtidigt öppnade vi upp oss lite bakåt, så Warta kunde mycket väl ha fått in en boll. I andra var vi lite tryggare och till sist blev det en relativt komfortabel seger.”

Wartas Erik Lukacs sa så här om förlusten:

”De var mer kliniska i sina avslut! Vi hade våra chanser men vi satte inte dem. De tog vara på sina chanser.”

MBK parkerar på en fjärdeplats i 5B-tabellen medan Warta är sjua.

 

Fässbergs IF – Hovås Billdal IF 1-1 (1-1)

På den nedre halvan av 5B möttes Fässberg och Hovås Billdal på Åbyvallen. Christoffer Hallström gav hemmalaget ledningen redan efter fem minuter men strax innan paus hade Hovås Billdals Ludvig Svedstam utjämnat. Den andra halvleken bjöd inte på några mål och matchen slutade alltså 1-1.

FIF:s Ricardo Nascimento sa så här till bloggen om matchen:

”Konstig match. Vi startar bra och gör mål tidigt. Vi kommer inte upp i nivå efter det. Kanske att vi slappnar av lite för vi känner att vi är ett bättre fotbollslag. 1-1 kommer innan pausvilan genom ett par bra anfall av Billdal. Andra halvlek bollas det fram och tillbaka och det ser faktiskt ganska tråkigt ut från våran sida. Vår målvakt Erik gör några svettiga räddningar och backlinjen spelar stabilt. Tyvärr spelar vi slarvigt och skapar inte direkt några superchanser. Vi blickar framåt och laddar om för nästa veckas tuffa match.”

Hovås Billdals Adam Kling sammanfattade matchen såhär:

”Vi startar i uppförsbacke igen med 1-0 på kontring efter fem minuter. Efter det tycker jag vi är klart bättre än Fässberg halvleken ut, skapar flera heta målchanser och får också in en boll i slutet av första. Vi fortsätter blåsa på i början av andra men Fässberg jobbar sig snabbt tillbaka och är väl snäppet bättre utan att skapa särskilt mycket. Vi har väl några halvchanser också men delad pott känns rättvist i efterhand.”

För Hovås Billdal var det säsongens första poäng och laget är sist i tabellen. Fässberg återfinns på en niondeplats.

 

/Rasta