Sexorna var aktiva igår med matcher i alla tre serierna. Så här gick det!

 

TORSDAG 9/5

6A

Götaholm BK – FC Härlanda 3-1 (2-1)

Götaholm är fortfarande 6A:s enda obesegrade lag och igår blev det fina 3-1 hemma på Gamlestadsvallen mot FC Härlanda efter mål av Martin Stojanovski, Tobias Bui och Fenan Zemui. FCH:s mål gjordes av Joel Enerås.

GBK:s Tobias Bui sa så här om segern:

”Ny match på vår gräsmatta! Vi börjar första 15 riktigt bra och skapar en hel del chanser och leder rättvist med 1-0. Tyvärr ställer vi till det för oss själva och Härlanda gör 1-1. Sista kvarten är ett ställningskrig och det passar Härlanda bättre som pressar på. Vi gör 2-1 på hörna och det känns riktigt gött. Andra halvlek är inget finlir från något lag, utan mycket långbollar, och när vi gör 3-1 så känns det ganska klart. Härlanda åker även på två röda kort för tjafs, vilket alltid är tråkigt. Sammanfattningsvis så vinner vi rättvist, men tror Härlanda kommer störa många lag i denna serien!”

”Fångarnas” Joel Enerås sa så här om förlusten:

”Tungt med torsk som alltid men kul med riktig gräsmatta under fötterna även om kvalitén kunnat vara strået vassare. Götaholm vinner välförtjänt och jag vill passa på att ge en eloge till dagens domare som gör det bra efter förutsättningarna.”

Härlandas matchrapport hittas HÄR.

GBK är tvåa i 6A-tabellen men har en match tillgodo på ettan Bergsjö IF. Härlanda är sexa.

 

Inter Linné IF – Gamlestaden FF 0-4 (0-2)

Gamlestaden FF kom från en tung derbyförlust mot Götaholm och begav sig till Heden 2 för match mot nykomlingarna Inter Linné. Inter Linné i sin tur kom från en 3-3 på Spinnarvallen mot Tollered. I mitten av den första halvleken kunde GaFF.s senaste nyförvärv David Böcherer göra 1-0 och innan paus kom tvåan, signerad Mattias Thalén på straff. Ungefär i mitten av den andra stängde sedan GaFF butiken med två snabba mål. Joao Mabiala gjorde 1-0 och minuten efter satte Robin Forsberg fyran.

Gamlestadens tränare Christian Brile sa så här om segern:

”Vi tar tag i den sk taktpinnen omgående och dominerar rätt så kraftigt första 20 och tar också ledningen efter ett fint skott i bortre krysset av våran tysk. Linné vaknar till efter detta och spelet jämnas ut, men vi får en straff som sätts i mål säkert. Vi släpper knappt till några chanser bakåt fram till att vi avgör i med ca 20 kvar, då är det lite som att Linné ger upp och spelet öppnas upp och vi får många lägen och även Linné har ett par bra lägen. En måstematch där vi går ut och gör det sk jobbet. Bra insats av gubbarna och gött med en trea!”

Linnés Guillermo Moreno hade följande att säga om matchen:

”Ja, lite segt De började med hög press vilket påverkade oss när vi försökte bygga upp vårt spel. Första halvlek slutade 0-2 men vi hade rätt inställning inför andra halvlek dvs att vi trodde på oss att det går att vända om matchen. Tyvärr fick vi ett mål till bakåt vid en indirekt frispark och efter fem minuter fick vi ytterligare en mål. Vi sprang och spelade hela matchen, men de var helt enkelt bättre än oss i den här matchen.”

GaFF:s referat hittas HÄR.

Gamlestaden är fyra i tabellen och Inter Linné är tia.

 

6B

Nödinge SK – Backatorp IF 5-1 (2-1)

Bottenmöte i 6B där lagen inför matchen tillsammans hade spelat ihop en enda poäng! Det var gästerna som öppnade målskyttet genom Achraf El Messaoudi men där någonstans tog det roliga slut för gästerna. Innan paus hade nämligen Bijan Ghaderi både kvitterat och gett NSK ledningen på Vimmervi. I början av andra kom också 3-1 (Hanad Yusuf) och innan matchen var slut hade även Arnes Blazevic och Ahmed Osman gjort mål för hemmalaget.

NSK:s kapten Ermin Aganovic sa så här om matchen:

”En match men två ansikten. Backatorp tar taktpinnen inledningsvis och radar upp kvalificerade målchanser på löpande band. Nästan som att de spelade tv-spel på lägsta svårighetsgraden. Men de fick bara nätet att rassla vid ett tillfälle. Vi kommer successivt in i matchen. Vi kvitterar efter fint spel och tar även ledningen kort innan paus. Backatorp har bud på kvittering men en storspelande Modin i mål och virket ville annat. Till andra halvlek gör coach några taktiska förändringar som gör att vi får bättre press. Vi rinner igenom i djupled och på kanterna och trycker in en trio mål med bud på fler även vid ställningen 5-1. Vi ska dock skatta oss lyckliga att Backatorp var så ineffektivt i första halvlek då de hade bud på minst en handfull mål. Vill passa på att lyfta fram ynglingen Arnes idag som dominerade på sin kant med 1 mål ich 2 delikata assist. Samt skicka en eloge till Backatorp som bjöd på gött snack och härlig kamp.”

BIF:s tränare Johan Solinger sa så här om matchen:

”Finns inte mycket att tillägga. Siffrorna säger det mesta. Vi är inte tillräckligt bra just nu på något håll av planen. Det måste till en förändring. Vad det är ska jag fundera på, men förändring är nödvändigt.”

Segern, som alltså var Nödinges första, skickade upp laget till en åttondeplats. Backatorp är sist i 6B-tabellen utan poäng efter sex matcher.

 

Hisingen FC – Chalmers Studentkårs IS 2-1 (1-1)

Ett lag som däremot går som tåget är Hisingen FC som tog sin femte seger fem matcher igår. Chalmers bjöd dock på bra motstånd och det var oavgjort i paus efter att Arin Tawfik gett HFC ledningen och Joel Lidin kvitterat. Den andra halvleken bjöd på ett mål och det var Amir Reza Khateri som satte dit det med dryga kvarten kvar av matchen.

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om seger:

”Återigen tre nya poäng! Detta var nog tuffaste matchen för oss hittills. Ett otroligt starkt Chalmers gav oss en ordentlig match i 93 minuter. Vi har mycket boll och skapar mycket chanser men får inte in bollen på de lägen vi skapar. Vi får en straff och tycker vi borde haft en till innan det. Men vi tackar Chalmers och domaren för en fin match med riktigt krigar mentalitet. 5 av 5 och återigen blickar vi hungrigt framåt mot nästa match.”

Chalmers Hugo Månsson sa så här om förlusten:

”Bra fotbollsmatch med mycket chanser åt båda håll. Jag tycker vi förtjänar mer än en förlust då vi gör en fantastisk bra kämparinsats och har stundtals mycket fint spel. Kul att lira! Tråkigt att förlora.”

Hisingen toppar 6B och är tillsammans med Västkurd enda laget utan poängförlust. Chalmers är på en fin tredjeplats.

 

6C

Önnereds IK – Azalea BK 1-1 (0-0)

Det blev ett jämnt möte på gräset på Apelsinplan när Önnered tog emot Azalea. Matchens första mål kom med kvarten kvar och det var ABK:s som tog ledningen genom Omar Mahjoub. Bara någon minut senare var det kvitterat då Andreas Säfström, som var tillbaka efter skada, satte dit 1-1.

ÖIK:s kapten Andreas Tenggren sa så här om matchen:

”En jämn match där Azalea var det bättre laget spelmässigt men skapade inte så värst mycket. Medans vi inte alls kom in i matchen. Men ändå hade vi flertalet farliga lägen där vi borde gjort mål. Sett över hela matchen var ett kryss rättvist.”

Azaleas kapten Felix Bellak hade följande att säga om matchen:

”Vi kommer ju från en relativt tuff period resultatmässigt, men stämningen i gruppen är fortsatt bra och alla är övertygade om att vändningen kommer. Vändningen kom tyvärr inte idag, resultatmässigt, men spelmässigt höjde vi oss om man jämför med tidigare matcher. Tycker vi spelar ut dom stundtals och man märkte att vår press skapade mycket irritation hos deras spelare, vilket är ett gott betyg. Sett till rena lägen är dom dock i favör och vi har Calle i målet att tacka väldigt mycket för som gör en otrolig match! Men en tuff och jämn match som slutar lika, vilket vi givetvis är besvikna över, men prestationsmässigt finns det mycket positivt att ta med härifrån! Kul dessutom att Johannes är tillbaka och fick näta. Klass!”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

Önnered toppar en lite haltande tabell och är fortsatt obesegrade. ABK är nia i tabellen.

 

Göteborgs SIF – Slottsskogen/Godhem IF 3-2 (2-1)

Två lag med olika starter på säsongen. GSIF kom till matchen med tre segrar på sina fyra första medan SG inlett med bara en seger och dessutom hela 2-7 mot Solängen i senaste matchen. Det var också GSIF som inledde bäst och gjorde både 1-0 (Joost Algera) och 2-0 (Fredrik Mile på straff). Det sista som hände i den första halvleken är dock att även SG får en straff och den förvaltar Amir Naser på bästa sätt. Nästan direkt i andra kommer även 2-2 genom Albin Westerlund. Trenderna skulle dock hålla i sig för de både lagen då Mile avgör för GSIF med en kvart kvar!

GSIF:s Victor Jansson sa så här om segern:

”Vi gör en helt ok första halvlek och tar också ledningen med 2-0, varav ett på straff. Känslan just då är att vi har hyfsad kontroll på matchen, tyvärr får även SG en straff med bara sekunder kvar av första halvlek och istället går vi in i paus med en 2-1 ledning och det märks sedan i början av andra att detta gav SG energi. Vi är inte riktigt påslagna medan SG maler på och det dröjer bara ca 10 minuter innan 2-2 målet kommer. Efter det jämnar matchen ut sig och det böljar lite fram och tillbaka men med ca 15 kvar gör Fredrik Mile sitt andra för kvällen efter ett svettigt stolpe-in-mål. SG trycker självklart på igen och vi blir rätt låga men vi reder ut det och inkasserar tredje raka segern. Vårt offensiva spel hackar fortfarande en del men såklart ändå starkt att kunna ta tre pinnar återigen. Vi tuggar på så ska vi förhoppningsvis få lite snurr på liret också.”

SG:s Oscar Lindmark Häggström sa så här om förlusten:

”Matchen var ganska jämn, de ledde med 2-0. Men precis innan halvlek reducerade vi. I andra halvlek skapade vi lite mer målchanser och lyckades kvittera till 2-2. Tyvärr drar dom det längsta strået idag och får in 3-2 när matchen står och väger. Vi skapar tillräckligt med målchanser för att få minst ett oavgjort resultat, men men.”

GSIF är på en fin tredjeplats i tabellen medan SG är tia.

 

Järnbrotts IF – Landala IF 0-3 (0-2)

Nykomlingen Järnbrott har öppnat 6C-säsongen bra men igår fick de ge sig hemma på Ruddalen 2 när Landala lämnade centrum för ett besök i västra GöteborgDavid Fhager gjorde LIF:s båda mål i den första halvleken och en kvart in i andra kom också 3-0 (Simon Gemborg).

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om segern:

”Vi gör en riktigt bra match från start till slut. För spelet och får ett par heta lägen tidigt som inte vill in. Blir lite ängsliga just på grund av detta men får in ett förlösande ledningsmål. Trummar på, 2-0 i halvtid blir 3-0 tio in i andra. En hel del byten och en ledning som känns säker (borde veta bättre efter Barca/Ajax öden…). Har ytterligare en handfull riktigt bra lägen men resultatet står sig. Gött att vara tillbaka i vinnarsitsen!”

JIF:s spelande tränare Carl Johan Svensson hade följande att säga om förlusten:

”Järnbrott gör ingen bra match denna maj-afton. Landala tar tagit taktpinnen och äger spelat första 10-15 minuterna. Inget konstigt mot hur vi brukar inleda. Sedan hittar vi positionerna och tvingar dem börja spela längre bak i plan. De lyckas dock göra 1-0 när vi väl hittade positionerna och sedan även 2-0 och 3-0. Vi slarvar mycket och har inga som helst marginaler på vår sida. Så fort vi vinner bollen passar vi antingen bakom våra spelare eller får långt framför. Landala vinner enkelt till aka bollen högt i banan och ges alltid chanser att anfalla på nytt. Andra halvlek är bättre, men vi missar att skapa de riktigt farliga chanserna. (Christoffers nick som räddas av utespelare på mållinjen undantaget). Vi får slipa en del på kortpassningsspelat och inställningen till nästa veckas match mot Azalea.”

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Både LIF och JIF har nu sju inspelade poäng på fem matcher och det räcker till en sjätte- (LIF) och en sjundeplats (JIF).

 

/Rasta