Den sjätte omgången i både 4A och 4B är nu färdigspelade och så här gick det:

 

FREDAG 10/5

4A

FC Komarken – Lunden Överås BK 2-2 (0-1)

Lunden Överås begav sig till Kungälv i fredags på jakt efter sin första seger i årets 4A. Det började också bra mot FC Komarken och Eric Alvhede nickade in 1-0 efter tio minuter. Den ledningen stod sig en bra bit in i andra men slutet skulle bli dramatiskt. Med tjugo minuter kvar kvitterade Jafet Menghestab till 1-1 men bara minuter senare åker FCK:s Dilan Hassan ut efter att han fått sitt andra gula. Trots detta kan Menghestab göra 2-1 till FCK med bara sju minuter kvar! Alvhede räddar dock en poäng för gästerna då han kvitterar till 2-2 i 86:e!

LÖBK:s kapten Mattias Alfredsson sa så här om matchen:

”Stort bollinnehav för Komarken ikväll. Inte så mycket heta chanser åt något håll förutom målen. Om jag räknade rätt hade vi sex killar födda på 00-talet i spel ikväll och trettio år mellan äldst och yngst. Stor eloge till de unga som gör det bra och vi får vara nöjda med ett kryss!”

FCK:s Mattias Thornberg sa så här om matchen:

”Vi spelade fruktansvärt men känns ändå som en förlust med ett kryss mot det laget när de kvitterar med bara nån minut kvar.”

Komarken är sjua medan Lunden Överås är tia.

 

Guldhedens IK – United Africa FC 1-0 (1-0)

Guldhedens IK har verkligen fått ordning på formen. Efter tre raka inledande förluster kom nu fjärde raka vinsten, dessutom den tredje raka uddamålssegern! Det blev bara ett mål hemma på Guldheden Södra mot United Africa FC i fredags. Adrian Elmenmyr blev matchhjälte för hemmalaget redan i den nionde minuten på en vacker frispark. Matchen bjuder sen på tre röda och en straffmiss men alltså inga fler mål!

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”En härlig seger när inte spelet var speciellt bra. Att analysera denna match då behöver man nog vara professor i beteendevetenskap. Vi gör matchens enda mål tidigt via en fantastisk frispark i krysset av Adrian Elmenmyr. Sen får Africa rött kort efter spark på vår spelare. Straffen missar vi dock. Trots en man mer får vi inte till något spel. Vi har lägen att avgöra i andra men är obeslutsamma i avgörande lägen. Sen får vår målis rött och en utespelare gör en grym räddning på frisparken som följer. Africa tar sen ett rött till och vi spelar av matchen som var ca 110 minuter lång. Ännu en härlig fredag och vi har varvat upp.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Guldheden är nu uppe på en femteplats. UAFC är fortfarande sist och har inlett med sex raka förluster.

 

Lerums IF – FK Kozara 2-0 (1-0)

Nedflyttade Lerum är bra med i toppen av 4A och i fredags blev det 2-0 hemma på Aspevallen mot bottenlaget FK Kozara. LIS tog ledningen redan efter tio minuter tack vare ett självmål. I början av andra kom även 2-0, denna gången genom Rasmus Vikberg.

Kozaras tränare Christos Sakalakis sa så här om förlusten:

”Först och främst, väldigt bra domare. Vi fortsätter tyvärr att bjuda på mål, vet inte vilken i följden av självmål det är vi gör. Men 1-0 kom genom ett inspel som vi tyvärr lägger in i egen kasse opressade. Tycker att Lerum började bäst men vi jobbiga oss in i det och skapade två farliga chanser och för Lerums del så spelade man helt ok tills sista passningen som antigen var för lång eller så bröt vi. Så en ganska jämn halvlek och chansfattig. Vi försöker göra några ändringar inför andra halvlek men det inte riktigt vår dag, Lerum vann mycket dueller och gör 2-0 genom ett inspel bakom backlinjen och så lägger de den iskallt i bortre stolpen. Vi chansar att gå upp ännu högre upp i banan men tyvärr så skapar vi en riktigt farlig chans bara och Lerum skapade lite fler ju mer vi flyttade upp. Tycker Lerums nr 8 och nr 6 var riktigt bra. Annars en ganska tråkig match där vi som bottenlag får verkligen kämpa med stolpe ut mot om man hade legat i toppen. Säger inte att resultatet var orättvist men det var såpass chansfattigt att det hade lika gärna slutat på ett helt annat sätt om in självmålet hade kommit i första halvlek. Vill återigen lyfta fram domarna, huvuddomaren framförallt som kanske gör 2-3 misstag som egentligen inte påverkar matchen så stor eloge till dem.”

Tuff för Kozara som har en inspelad poäng efter sex matcher och det gör att de ligger näst sist. Roligare då för Lerum som är tvåa i tabellen.

 

Kode IF – IK Zenith 4-2 (2-0)

Sin vana trogens så har Kode varit lite upp och ner. Säsongen började med två fina segrar som sedan följdes upp av två torsk med tio insläppta. Det blev dock seger i förra omgången och nu även en trepoängare i fredags! Hemma på Lunnevi tog Kode kommandot direkt mot nykomlingarna Zenith när Markus Anderberg, efter ett mönsteranfall, kunde sätta in 1-0 från nära håll (fint framspelad av Rasmus Haraldsson). Haraldsson spelade även fram till Robin Bäckmans 2-0 mål strax innan paus. Zenith fick lite kontakt i början av andra när Emil Pettersson håller sig framme och placerar in reduceringen. Med tio minuter kvar av matchen kommer också 2-2 när Jim Nielsen sätter en straff efter att bollen studsat upp på handen på en hemmaspelare. Även Kode skulle få en straff men Anderberg missar den man kan slå in sin egna retur till 3-2! På övertid fullbordar sedan Anderberg sitt hattrick när han gör 4-2 på en omställning.

Hattrickhjälten Anderberg sa själv så här om matchen:

”Jag tycker vi gör en ganska svag match. Första halvlek är upp och ner och inte mycket ordning på nåt. Vi slarvar och kan inte vara nöjda med särskilt många punkter. Jag själv har äckligt svårt att behandla bollen och det mesta misslyckas. Så är min känsla. Vi blixtrar till stundtals och förtjänade väl också att hänga någon balja. Vi ledde i halvtid, men det fanns inte anledning att vara belåten. I andra blir vi bedrövligt nog inte bättre. Zenith krigar sig upp till 2-2 och jag gissar att matchen mestadels bedrevs i enlighet med Zeniths önskningar. Det blev mycket kamp och trist nog lite tråkiga toner och situationer. Jag vill ge all heder till de killar på plan som håller god stil och snackar bra snack. Så ska det vara. Till slut lyckas hur som helst vi dra det längsta strået. Vi gör 3:an och 4:an och matchen är över. Vi är såklart nöjda med våra intjänade poäng, men i övrigt finns mängder kvar att önska av dagens, lagets och min prestation. Tremålsskyttar har också rätt att vara missnöjda. Men om jag låter överdrivet gnällig så är det i alla fall inte min avsikt att såga hela laget. Många spelare i laget kan kvittera ut ett godkänt betyg. Men vi behöver sammantaget steppa upp. Gubbe för gubbe. Jag tror inte sådana här prestationer kommer räcka långt framöver.”

Zeniths kapten Jim Nielsen var fåordig efter förlusten:

”Alltid tråkigt med förlust, mer än så har jag inte att tillägga.”

Kodes matchreferat hittas HÄR.

Zeniths motsvarighet hittas HÄR.

Kode är nu fyra i 4A-tabellen medan Zenith är nia.

Bilden till inlägget är lånad från Kodes sida (fotograf Jessica Lundin).

 

4B

Sandarna BK – Eriksbergs IF 0-0 (0-0)

Efter fyra inledande segrar föll nykomlingen Sandarna i förra omgången mot KF Velebit (0-3). Det blev poängförlust även i helgen när Eriksbergs IF besökte Majorna och Gröna Vallen. Efter 90 minuters spel slutade matchen mållös. 

SBK:s Edvin Moenza sa så här om matchen:

”Det var en tuff match där Eriksberg börjar klart bäst och vi inte alls kommer upp i nivå, mycket slarv och enkla bolltapp. 0-0 i halvlek efter dåliga 45 från oss. Andra halvlek börjar lite på samma sätt mycket kamp och dueller, men desto längre andra halvlek går desto mer tar vi över. Sista 25 så ligger vi på för ett segermål och har några rejäla chanser att avgöra men det ville säg inte riktigt idag. Tycker ändå om man kollar på dom hela 90 minuterna att vi kanske förtjänar de tre poängen. Men bara att ladda om och ta nya tag nästa lördag när vi möter GFF i det stora Majornaderbyt.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR

Sandarna är fortfarande bra med i toppen och är fyra. Betydligt tuffare för EIF som fortfarande inte har vunnit i årets 4B. Laget har tre kryss och tre förluster på sina första sex matcher och ligger 11:a.

 

IF Mölndal Fotboll – KF Velebit 0-2 (0-0)

Tippade topplaget Velebit börjar att närma sig toppen. Fina 3-0 mot Sandarna i förra omgången följdes upp av 2-0 mot jumbon Mölndal i fredags. Det satt dock riktigt långt inne för Velebit och matchen var utan mål fram till matchminut 83! Då satte Emilio Rossi 1-0 på straff för gästerna och bara minuter senare kom även 2-0 (Roberto Dos Santos Goncalves). 

Mölndals Niclas Högfeldt sa så här om förlusten:

”Vi har verkligen ingen tur med oss än så länge. Dagens motstånd är ett av seriens kanske bästa, hela vårt innermitt från tidigare matcher saknades och jag själv fick problem med framsidan på uppvärmning och tvingades stå över dagens match. Vi krigar på i 80+ minuter, men som vanligt så tappar vi det i sista minuterna. Visst var Velebit värda segern men med fullt manskap hade vi definitivt haft en chans. Finns inte mycket mer att säga än grattis Velebit till tre poäng.”

Velebits ledare Daniel Skokic sa så här om segern:

”Vi startade matchen väldigt bra med hög press och med flertal chanser tidigt i matchen. Vi träffade virket tre gånger i första varav en var en solklar nick i ribban av Aron. Mölndal som består av tekniska och snabba spelare skapade inget riktigt varken i första eller andra, men deras mittbackar gjorde det riktigt bra idag och vann nästintill varje kamp mot Aron och Kassim. Vi fortsatte vår press och våra lägen i andra också och vid minut 75 skulle vi äntligen få in ett mål av Hamodi med en nick, men som linjedomaren tveksamt viftade bort. Vi valde att lyfta in fler och fler spelare på deras planhalva och tillslut lyckas vi få med oss en straff när bollen träffar handen hos en försvar i Mölndal. Emilio ”Sulan” Rossi går elegant fram och placerar in 0-1 och detta innebär även att han gör sitt första och även efterlängtade poäng i seriespelet 2019. Nu hoppas vi att det lossnar för honom! Mölndal väljer därefter att bryta sitt mittbackslås och flyttar upp en av dem. Detta blir direkt som en smörpassning till Dejan ”Inzaghi” som tar tillfället i akt och drar igång en kontring och spelar sedan enkelt fram Roberto som stänker in 0-2 och även slutresultatet. Stort sett är vi nöjda med att vi vann och höll nollan. Om man skall välja en spelare som matchens lirare så var det Paolo Rossi, som sprang säkerligen 10 mil. Ny vecka, nya tag och hemmamatch mot Älvsborg FF. Välkomna på grill och vår välkända ”ciabatta” på Vippen på fredag!”

Velebits matchrapport hittas HÄR

Velebit är nu femma och Mölndal är sist i 4B-tabellen. 

 

LÖRDAG 11/5

4B

IFK Björkö – Mölnlycke IF 1-3 (1-1)

Mölnlycke IF har haft det tungt hittills och inför den svåra bortamatchen mot Björkö hade laget bara vunnit en av sina fem första matcher. MIF fick dock en bra start när Oscar Nilsson gjorde 1-0 redan efter nio minuter. Hemmalagets Andreas Odersjö kvitterade dock på straff innan halvleken var slut. I mitten av andra återtog dock gästerna ledningen genom Carl Borg och med ca tio kvar satte Nilsson 3-1!

MIF:s Isak Gerth sa så här om segern:

”För min egen del var det kul att vara tillbaka i spel igen efter ha missat två matcher pågrund av skada. Vi har haft en tuff inledning men idag hittade vi tillbaka till vårt försvarspel som vi hade i höstas. Första halvlek är jämn, vi börjar med att göra första målet och vi känner oss starka. Björkö kvitterar på straff och det står 1-1 i halvtid. I andra halvlek är det Björkö som har mer boll men skapar ingenting, vi kommer till avslut på våra anfall istället och vi har en ramträff och klara lägen att göra mål på, tillslut så gör vi 2-1 och sen kom 3-1. I sista 10 min så fanns det chanser att utöka ännu mer. Nu laddar vi för fredag mot MIS!”

MIF:s matchrapport hittas HÄR.

Mölnlycke klev bland annat förbi just Björkö och är nu sexa med Björkö som åtta.

 

Älvsborg FF – Kärra KIF 0-4 (0-1)

Kärra KIF är helt klart en av de stora överraskningarna hittills. Laget tog sin femte seger på sex försök i lördags och är trea med samma poäng som ettan Öckerö och tvåan GFF. Marcus Andersson såg till att Kärra ledde med 1-0 i paus och Jesper Skog ökade på till 2-0 på straff en bit in i andra. Det skulle även bli både 3-0 (Abdiraxman Mukhtar) och 4-0 (Jesper Konkell) innan matchen på Påvelund var slut. 

Kärra KIF:s tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

”I första halvlek startar vi ganska bra första 20 minuterna och skapar några chanser men utan mål. Resten av halvleken är ganska jämn spelmässigt och utan några större målchanser, tills vi på ett inlägg lyckas nicka in 1-0. Andra halvlek är vi det bättre laget och får också möjligheten att göra ytterligare tre mål. Tycker att vi kommer upp i en hyfsad nivå i dagens match, men måste jobba bort väldigt mycket naivt spel på egen planhalva om det här skall hålla framöver. Kul att Abdi, en av våra juniorer, får göra sitt första seniormål.”

ÄFF:s kapten Harald Oresjö hade följande att säga om förlusten:

”Rättvis seger för Kärra. Vi är för tillfället alldeles för dåliga och har vårat första avslut på mål i minut 80. Många återbud innan matchstart gör att vi plockar in U16-killar som kommer in och gör det bra. Vi behöver kontinuitet i elvan så vi kan spela ihop ett lag, förhoppningsvis är alla friska till Velebit nästa fredag.”

Kärra alltså trea i tabellen medan ÄFF är nia.

 

/Rasta