5A och 5B rullar vidare och så här gick det i helgen:

 

FREDAG 10/5

5A

Romelanda UF – Floda BoIF 4-0 (0-0)

Romelanda har haft det tufft inledningsvis i årets 5A men i fredags blev det seger i bottenmötet med Floda BoIF. Efter en mållös första halvleken kunde RUF trampa ifrån. Daniel Hertz satte 1-0 efter en kvart och sista tjugo kom både 2-0 (Max Harris), 3-0 (Linus Åvall) och 4-0 (Andreas Wennberg Olsson). 

RUF:s Henrik Björnrud sa så här om segern:

”Jävligt gött med vinst. Första halvlek har vi för hela slanten, vi får många lägen men bollen ville inte in. Men vi tuggade på bra och i andra halvlek resulterade det i mål, vi spräckte nollan och så trillade de in några bollar. Känns riktigt skönt med en vinst nu efter den tuffa starten. Nu får vi bara ånga på och ta så många poäng som möjligt.”

RUF:s matchreferat hittas HÄR.

Det var alltså Romelandas första seger för säsongen men laget är kvar som 11:a. Jumbon Floda får jaga vidare efter sina första poäng. 

 

Hönö IS – Ytterby IS 0-4 (0-1)

Ytterby fortsätter att gå bra i 5A och i fredags kom femte segern på fem försök! Laget tog färjan till Norra Skärgården och där blev det 4-0 mot Hönö ISSteffen Hjort Sörensen satte 1-0 på straff lagom innan halvtidsvilan och Fabian Andersson utökade till 2-0 precis efter vilan. YIS fick sedan ännu en straff där hemmalagets målvakt även fick lämna. Straffen förvaltade Joakim Thornberg på bästa sätt och i slutet kom även 4-0 (Johan Jussila). 

YIS Martin Sjöberg sa så här om segern:

”En första halvlek som är sådär från vår sida men vi leder ändå med 1-0 efter straffmål av steffen. I paus snackar vi om vad vi ska göra annorlunda och startar halvleken riktgt bra och gör två mål inom 15 och deras målvakt blir utvisad. Sen efter det tycker jag att vi har full kontroll resten av matchen.”

Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om förlusten:

”Återigen några tunga individuella misstag som är avgörande. Två straffar emot sig, utvisning igen. Denna gång på två gula på vår målvakt. Ytterby vinner givetvis rättvist men vi måste börja höja skärpan individuellt. Domarna var riktigt bra.”

YIS toppar 5A och HIS är sjua.

 

LÖRDAG 11/5

5A

Älvängens IK – IF Vardar/Makedonija 2-2 (2-1)

Det blev en händelserik match på Älvevi när Älvängen tog emot nykomlingen Vardar/Makedonija. Alexander Trpcevski gav Vardar ledningen efter en kvart men mål av Jesper Knaving och Niklas Tidstrand gör att ÄIK leder i paus. Hemmalaget får dock Marius Evensen utvisad tidigt i andra och Kristian Trajanovski kvitterar sen med ett långskott med kvarten kvar. ÄIK får sen sitt andra röda men det blir inga fler mål. 

ÄIK:s Johan Parinder sa så här om matchen:

”Vi kändes starka på uppvärmningen och laddade, tyvärr fortsätter inte den känslan när vi kommer ut på gräset och första 25 är vi direkt svaga och Vardar vinner alla dueller och gör också mål då vi inte rensar bort på hörna. Sen kommer vi in i matchen då Knaving lobbar in 1-1 och senare gör vi även 2-1 på straff fem minuter innan halvlek vilket var psykologiskt viktigt. Tyvärr får vi en tidig utvisning på Marre (pga könsord) och tvingas spela med en man mindre men har ändå kontroll på matchen, men då skjuter de ett långskott som går in i mål till 2-2. Det kändes onödigt när vi strax innan haft en insida stolpe och kunnat ha 3-1. Sen blir det en grinig avslutning. Ahlbom får ett friläge men blir avblåst för offside, något vi tyckte var helt fel då han startade bakom sin back och sprang förbi! Då tappar Steen humöret och drar på sig två gula kort och vi spelar med två man mindre sista tio och då är Vardar nära att få hem alla tre poängen men vi lyckas hålla undan. Tråkigt med tappade poäng men samtidigt får vi vara glada över en poäng med tanke på avslutningen.”

Vardar/Makedonijas tränare Marjan Trajanovski sa så här om matchen:

”Bra genomförd match av killarna synd att vi inte tog med oss tre poäng. Hade många vassa chanser i slutet av matchen.”

ÄIK är tvåa i tabellen och är fortfarande obesegrade. Vardar är sexa.

 

Partille IF FK – Finlandia/Pallo AIF 0-1 (0-0)

Finlandia/Pallo AIF smyger med riktig fint i toppen av 5A. I lördags blev det 1-0 borta mot Partille efter att Linus Forslund gjort matchens enda mål en bit in i andra. 

Finlandias Richard Olsson sa så här om segern:

”Grymt skön seger, absolut inget skönlir från våran sida men vi jobbar stenhårt när spelet inte riktigt sitter och kasserar in tre poäng. Partille äger bollen mestadels under matchen utan att egentligen skapa så många giftiga chanser, vi jobbar hårt och ligger bra i positionerna. Vi skapar inte så mycket chanser heller men på en fin frispark som lyfts in på mål så nickar Linus in bollen. Vi är mer effektiva än våra motståndare idag och nu lägger vi fokus på nästa match!”    

Partilles Johan Dermark sa så här om matchen:

”Första gräsmatchen och allt vad det innebär. Det bjöd inte in till skönspel direkt då mattan är vad den är just nu. Jämn match, förmodligen urtrist för åskådarna. Inget av lagen skapar någonting i princip. Vårt anfallsspel är i det närmaste obefintligt. Bortalaget får en frispark i andra som de förvaltar väl och nickas in av deras spelare. En typisk 0-0 match men grattis till dom som lyckades pricka in en boll.”

Finlandia/Pallo AIF:s matchrapport hittas HÄR.

Partilles blogg-rapport hittas HÄR.

Finlandia år trea i tabellen och fortfarande obesegrade. Partille är femma.

 

5B

Kungsladugårds BK – Näsets SK 3-3 (3-2)

Det blev en riktigt händelserik tillställning på Apelsinplan i lördags när Kungsladugårds BK tog emot Näsets SKAnjan Nilsson satte 1-0 för hemmalaget direkt och efter 33 minuter var det 2-0 (målskytt Jakob Bergström). Direkt efter 2-0 målet så både reducerar (Casper Jonasson) och kvitterar (Victor Kalasho) Näset! Innan paus hinner dock August Jörnvik göra 3-2 på straff för hemmalaget. Direk i andra kommer sen 3-3 genom Mattias Tuncay men där var det slut på målfesten och matchen slutar oavgjort. 

KBK:s Christopher Ulvdalen sa så här om matchen:

”En tuff period med mycket skador, trots de får vi en drömstart med 1-0 efter fem minuter av hemvändaren Anjan. Riktigt skön gräspremiär! Vi skapar en hel del lägen och inläggssituationer hela matchen igenom egentligen. Efter ca halvtimman gör vi 2-0 när vi kommer runt på kanten och hittar ett inspel i mitten. Känns som Näset inte hinner starta igång bollen innan de har gjort både 2-1 och 2-2. Alldeles för dåligt men vi lyckas få en solklar straff med oss precis innan halvtid som förvaltas väl, skönt med ledning innan paus men det varade inte länge dessvärre efter halvtid. Näset rullar boll och har bollinnehav utan att skapa nått jättefarligt direkt och det blir väldigt gnälligt. Vi har flera lägen att avgöra matchen men lyckas inte tyvärr, hade varit skönt med en trea i första matchen hemma på gräset och det hade känts rättvist sett till chanser!”

NSK:s Mattias Tuncay sa så här om matchen:

”Jag tycker KBK börjar matchen bäst, de springer mer och vinner mer närkamper än oss, de har 2-0 efter en halvtimme ungefär. Efter det vaknar vi och är det bättre laget halvleken ut. Tror vi gör två mål på två minuter men precis innan halvtid får dom en straff där dom gör 3-2, ganska solklart. Andra halvlek är vi det klart bättre laget, vi får igång passningsspelet och KBK får jaga mycket boll. Vi kvitterar direkt i andra och sedan har vi chanserna att göra ett eller två mål till men bollen ville inte in. Fortfarande obesegrade och på torsdag är det en het match mot Väster.”

Både KBK och NSK har tolv inspelade poäng med Näset som trea och KBK som fyra. 

 

Donsö IS – FC Linné 3-0 (WO)

Tyvärr fick inte FC Linné ihop tillräckligt med folk och fick kasta in handduken.

 

/Rasta