Den femte omgången av division 3 Nordvästra Götaland är färdigspelad och här kommer bloggens Magnus ”Böjen” Carlssons tankar om resultaten:

 

Knappt 25% spelat av serien då vi kan lägga omgång 5 till handlingarna. En omgång där vi såg de 2 lag som klev in i omgången som obesegrade (Landveter, Angered) nu även dom har fått smaka på att inkassera en förlust…
3-2 samt 1-0 var omgångens mest frekventa resultat då 2 matcher vardera hade den utgången, noterbart är att det endast gjordes 17 mål denna omgång som gav ett snitt på 2.83 mål / match, i de 4 föregående omgångarna har det producerats: 20, 22, 19, 20 mål.
Efter att Landvetter dragit tåget de inledande 4 omgångarna har nu FRÖLUNDA klivit förbi om än bara på målskillnad men kommer kliva in i omgång 6 som serieledare.
För lagen i botten går det trögt men VIRGO med en extremt skadeskjuten matchtrupp bröt sin förlusttrend via en pinne i ”IKEA land” medans det för bottenlaget LERKIL och näst sist placerade JONSERED  går det för att uttrycka det milt blytungt! Sedan Jonsered vann i premiären mot just Lerkil har dessa lag i resterande matcher nu inkasserat 9 raka förluster ihop med den totala målskillnaden 4-30.
Även HBFC var tillbaka på vinnarspåret via en 3-2 seger och här antecknades Kebba Sanyang för sitt 4:e mål för säsongen.
I topp i skytteligan med 5 baljor vardera har vi just nu:
  • Fredrik Forsman (Landvetter)
  • Simon Chekrun (Frölunda)
  • Mohanad Mudhafar Burhan Al-Jarah (Angered)
Ett kort svep av omgångens matcher:
”11 gula + 2 röda”
Inför omgången ledde Landvetter serien och man visste på förhand att man skulle stöta på en ”Berlin mur” i form av ett lågt liggande Gårda och så blev fallet och man hade ej kvaliteten att bryta ner det Vinröda hemmalaget som lyckades via ett segermål av laget stjärna Philip Jonsson bärga 3 pinnar via en 1-0 seger. Rejält frustrerat hos framförallt LIS ju längre matchen led och domaren hade en tuff afton på jobbet då han fick plocka fram kortleken inte mindre än vid 13 tillfälle fördelat på 11 gula & 2 röda.
Förutom segerskytt P.H skall även Gårdas målvakt från Norrland Isac Lindberg hyllas som gjorde en kanonmatch mellan stolparna.
Saxat från Gårdas hemsida: Dagens guldstjärna: Isac Lindberg
Vår målvakt är planens gigant. Står för ett gäng parader som hör hemma på en annan nivå. Dessutom kung i luftspelet.
GÅRDA – LANDVETTER 1-0
”Vänt på 4 minuter”
Jonsered begav sig under fredagskvällen till Bollebygd i jakt på värdefulla poäng och man fick en kanonstart via halvtidsledning med 0-1 via mål av playmaker Galvan Ayoub.
Hurvida Jonsered blev kvar i omklädningsrummet efter kaffe pausen må vara osagt men man var ej på tårna utan hemmalaget vänder på steken via 2 snabba mål i min 47 + 51 till ledning 2-1
Ali Selim behövde endast 2 minuter på planen innan han skickade in kvitteringen till 2-2, men som så ofta när lag har det lite tufft skulle JIF åka på ett baklängesmål som innebar slutresultatet 3-2 i min 79 och matchvinnare för Hestra blev Linus Nordenskiöld. Som sagt jättetungt för JIF medans Hestrafors var vinnare igen efter 2 raka förluster.
HESTRAFORS – JONSRED 3-2
”Sviten bruten”
2 formtoppade lag drabbade samman på stans bästa gräsmatta och det var laget i sitt gröna reservställ som gick segrande ur striden via ett tidigt mål redan i min 6 som stod sig speltiden ut.
Kongahällas Kristoffer Frantzich matchvinnare och i och med segern klev IKK upp på 3: plats och passerade just Angered i tabellen. Poäng i 4 raka för Kongahälla medans detta var Angereds första poängtapp… kanske lite karma då det från Angereds håll jublades rejält när Gårda ”skrällde” mot Landvetter: Björn Ramstarke Grymt Gårda 💪 (saxat från division 3 sidan på FB)
ANGERED – KONGAHÄLLA 0-1
”Rotationsseger”
Frölunda hade lärt sig läxan från premiären och gjorde som förväntat inga misstag i hemmamatchen mot Lerkil utan kunde tämligen enkelt ta en 3-0 seger. Man kunde unna sig att rotera lite i sin XI där flera spelare som startat frekvent fick vila…lyxen med en stor bred trupp. Olof Englund, Simon Chekrun, Hampus Furublad hittade alla nätet för VF som i och med segern tog över serieledningen.
FRÖLUNDA – LERKIL 3-0
”Stort manfall, men ändå en pinne”
Kållered kom till match i god vigör och stärkta av en imponerande 5-0 seger borta mot HBFC i senaste matchen, tvärtom gällande gästande Virgo som hade STORA problem inför match där jag via info fått reda på att 6 spelare jobbade, 6 var bortresta och 6 skadade.. man fick gräva långt ned i truppen för att få ihop lag och jag noterade att Coach Nyström var uppsatt som avbytare…
Nåväl så var det gästerna som tog ledningen kvarten in i andra akten på en straff men kvittering skulle komma via en frispark i min 77 signerad Emil Hernborg. Kållereds spela hackade betänkligt men starkt av Virgo att trots problemen få med sig en pinne.
KÅLLERED – VIRGO 1-1
”Back on track”
Ny hemma match och chans för revansch för HBFC efter förra veckans hemska 0-5 och den tog man då man lyckades besegra Dalen med siffrorna 3-2, grunden lades i en stabil första halvlek där man gick fram till en 2-0 ledning. Smolk i bägaren för HBFC var en skada på sin målvakt och det blev debut för nytillskottet från Skåne Ferhat Soydan mellan stolparna sista kvarten.
Tvåmålskytt för bortalaget blev Bita Bångens.
HBFC – DALEN 3-2
– – – – – – – – – – – –  — – – – – –  — 
Knappt en 1/4 del av serien spelad och som jag förutspådde i mitt tips innan så har vi de 2 förhandsfavoriterna FRÖLUNDA & LANDVETTER i pole position i racet om en div 2 plats, tätt följda av Angered + Kongahälla där det senare laget överraskat positivt på mig så här långt då jag hade IKK längre ner i mitt tips.
De två Göteborgsnykomlingarna har hävdat sig väl så här långt där Gårda samlat ihop 7 pinnar och Dalen 6.
Nere i källaren och på nedflyttningsplats har vi både LERKIL + JONSERED som jag förutspådde medans det känns lite overkligt att se VIRGO på den 3:e och sista nedflyttningsplatsen.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – 
Kommande vecka är det full omgång men redan på onsdag kommer det spelas en match som skulle spelats i höst då Kongahälla tar emot Landvetter på Kongevi.
Onsdag:
KONGAHÄLLA – LANDVETTER
Torsdag:
VIRGO – HBFC
Fredag:
JONSERED – GÅRDA
LANDVETTER – ANGERED
LERKIL – KÅLLERED
DALEN – HESTRAFORS
Lördag
KONGAHÄLLA – FRÖLUNDA
/ Bendinho