Här kommer ett svep från helgens action i våra division 6-serier!

 

FREDAG 10/5

6A

Bergsjö IF – Tollereds IF 4-2 (2-1)

Bergsjö IF fortsätter att gå bra i 6A och i fredags blev det seger igen. Hemma på Bergsjövallen besegrades gästerna Tollereds IF i en jämn kamp. BIF öppnade med mål genom Valon Hetemi redan i matchminut 3 och en halvtimme senare satte Durim Bublica 2-0. Pontus Larsson gav gästerna lite hopp innan vilan med en reducering men Bublica gjorde 3-1 tidigt i andra. Tvåmålsskytten fick sen lämna efter sitt andra gula och TIF knappade in igen när Larsson reducerade igen. På övertid kunde sen Islam Miree stänga matchen med sitt 4-2 mål!

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om segern:

”Det var en seger som som satt långt inne och det blev onödigt spännande. Vi börjar på bästa möjliga sätt och gör 1-0 redan efter tre minuter. Istället för att fortsätt behålla det övertaget som känns att vi har så börjar vi slarva och bjuder in Tollered i matchen som växer ju mer matcher pågår. Tollered är tunga att möta och bra på det de gör, spelar rakt och effektivt. Matchen böljar fram och tillbaka utan att någon egentligen har något övertag. Vi har några perioder vi spelar bra och är alltid farliga när vi kommer upp på banan och anfaller. Vi lyckas även gör 2-0 på en snabb omställning. Men det dröjer inte mer än 5 minuter innan Tollered reducerar och första halvlek slutar 2-1. Andra halvlek startar och återigen börjar vi strakt och skapar z några chanser och strax efter gör vi 3-1. Bara minuten efter får vi ytterligare en chans där vi missar ett helt öppet mål. Istället för att göra 4-1 och punktera matchen så åker vi anfallet efter på en straff som vår målvakt räddar men Tollered är först på returen och reducerar till 2-3. Inte nog med set så åker vi på en utvisning och allt sker efter 10 minuter på andra halvleken. Med en man kort lyckas vi försvar oss på ett bra i mer än 30 minuter. Tollered sätter press men lyckas egentligen aldrig skapa några farliga chanser förutom några fasta situationer där de sätter lite tryck men vår målvakt tillsammans med försvaret löser det. Precis innan matchen är slut lyckas vi stället göra mål och vinner med 4-2.”

TIF:s Anders ”Lillis” Danielsson sa så här om förlusten:

”Förlust är aldrig roligt men idag tycker jag vi kämpar och sliter som ett lag! Min första start för i år och det var fantastiskt roligt trots resultatet. Fin riktigt-gräsplan, bra stämning på plan hårt men inte fult oftast som det ska var helt enkelt! Fortsätter vi i TIF så här kommer poängen det är jag övertygad om. Tycker att vi förtjänade nån poäng idag men Bergsjön är skickligare i de avgörande lägena och vinner trots en man mindre i ca 30 minuter.”

BIF leder 6A efter fem segrar på sina sex första matcher. Tollered är elva och letar fortfarande efter sin första trepoängare.

 

FC Bosona-Bosna IF – Syrianska/Arameiska FG 7-2 (3-0)

Det blev ett riktigt målkalas på Länsmansgårdens IP i fredags när Bosona-Bosna tog emot Syrianska/Arameiska. Hemmalaget avslutade den första halvleken riktigt starkt och kunde på den sista kvarten innan paus göra både 1-0 (Elvir Culum), 2-0 på straff (Benjamin Grozdanic) och även 3-0 (Ajdin Smajlovic). I andra hann det sen bli både 4-0 (Ajdin Saeed) och 5-0 (Smajlovic igen) innan gästerna vaknade till och reducerade genom Dali HirmizEmrah Zukovic ökade dock på till 6-1 innan Aleksander Yildirim satte 2-6 på straff. Matchens sista mål gjorde hemmalaget då Haris Dedic fastställde slutresultat 7-2!

Bosona-Bosnas Mensur Lagumdžija hade följande att säga om storsegern:

”Vi möter ett Syrianska med riktigt bra spelare, men vi pratar redan i omklädningsrummet att vi ska plocka tre poäng. Vi gör allt rätt i matchen och resultatet säger allt. Värt att nämna är att vår Haris Dedic gjorde ett riktigt fint mål där han skjuter från långt håll och målvakten är chanslös. Tror även att Syrianska inte hade en bra dag och att de kan bättre än så. Vi tackar Syrianska för en välspelad match och även publiken som kom hela vägen till Länsmansgården en fredag kväll.”

Syrianskas Dali Hirmiz sa så här om förlusten:

”Vi kommer in helt fel i matchen, första halvlek är slut och det står 0-3, vi är helt chockade och inget stämmer idag. Andra halvlek var Hawaii fotboll, vi trycker upp med 6-7 spelare och dom kommer minst 10 gånger 5-6 mot 3 personer, det rinner iväg till slut vilket var helt rättvist, bara att glömma den här matchen och tänka på nästa.”

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR.

Bosona-Bosna är fyra i tabellen medan Syrianska/Arameiska är sjua.

 

6B

Surte IS FK – BK Skottfint 1-3 (1-1)

Surte IS FK vann sin första match för säsongen i förra omgången mot Nödinge men kunde inte följa upp den segern i hemmamötet med BK Skottfint. Gästernas Jonas Taube gjorde matchens första mål redan i nionde minuten men Jonathan Pusterli kvitterar för hemmalaget fem minuter senare. 1-1 står sig hela vägen till sista kvarten där Idriz Sunja och Elias Lamptey Jonsson fixade en 3-1 seger för Skottfint.

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om segern:

”Vi gör det som krävs för att åka hem till Göteborg med tre poäng. Vi åker upp med en helt okej trupp för att vara fredag och matchstart 19:00. Vi är fortfarande obesegrade på gräs, men Skottfint har aldrig varit ett gräslag och det märks dessa matcher. Nu var iofs planen i Surte mycket bättre än åkern i Nödinge. Surte ligger extremt lågt och dunkar på rätt bra. De ger oss inte mycket till ytor alls för att vi skall komma igång med vårt spel. Sedan hjälper vi till rätt mycket själva genom att vara statiska och blir alldeles för bekväma så vi hamnar i deras bolltempo. Vi gör 1-0 efter 10 minuter genom Jonas Taube som kan lobba över målvakten. Förarbetet från Alexander Gällström som var hos oss som slog längst idag. Surte kvitterar till 1-1 fyra minuter senare. Tyvärr får vi inte iväg ett inlägg som målvakt Stephen tappar. Vi har halvchanser och lite skott efter det, men det är svårspelat mot ett extremt defensivt lag plus att vi inte är vana med spel på gräs. Vi kastar in samtliga fyra på bänken. Sista kvarten försöker jag ändra offensiva linjen och vi kan inom en minut avgöra matchen. 2-1 med 12 minuter kvar så kan Idriz Sunja lägga in en retur efter avslut från Jonas Taube. 3-1 efter 79 minuter då André Klint kunde avancera in från vänster och Elias Lamptey kunde skjuta in bollen i bortre gaveln. Vi gör ingen bra match spelmässigt. Vi lyckas knappt stå rätt på hörnorna. Surte IS spelar bra efter sina resurser. Vi åker hem med alla poängen och det är väl det viktigaste. Nya tag på borgen och hemma på Bravida Arena nästa vecka.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Surte är tia i tabellen och Skottfint är fyra.

 

LÖRDAG 11/5

6A

Fröjdens FK – Lekstorps IF 9-1 (4-0)

Nykomlingen Lekstorp hade inför matchen mot Fröjden släppt in sex mål på sina fyra första matcher. Efter lördagens möte med Fröjden hade laget släppt in 15! Det bjöds alltså på ett rejält målkalas på Härlanda Park i helgen. Efter en halvtimmes spel hade Erik Dahl gjort både 1-0 och 2-0 för hemmalaget och innan paus kom också trean (Jonathan Mattsson) och fyran (Magnus Svantesson). Svantesson fortsatte direkt efter paus med sitt 5-0 mål innan Robin Berndtzen gjorde 6-0. LIF fick sen äntligen in ett tröstmål (Patrik Tall). Matchen avslutade sen med ett hattrick av Fröjdens Naser Rahimi sista kvarten!

Fröjdens Jonathan Mattsson sa så här om storsegern:

”Idag spelade vi bra! Vi gör 1-0 tidigt. Efter målet faller vi ett tag in i Lekstorps tempo och spelstil där vi spelar för rakt och stressat framåt. Vi gör dock både 2-0 och 3-0 på dom och bestämmer oss inom laget att ta det lugnt, rulla bollen och låta motståndarna få jaga boll och trötta ut sig. När vi väl gör det har vi full kontroll på matchen och vinner rättvist! Alla spelarna i Fröjdens gör en riktigt bra insats idag! Vill även ge cred till motståndarna som efter match har ett gott humör och gratulerar till segern samt domaren som gjorde en bra match!”

LIF:s Johan Hedström sa så här om matchen:

”Vad ska man säga? 9-1 förlust går inte att snacka bort. Fröjden va ett väldigt bra lag, stora, snabba och skickliga med bollen. Vi gör en riktigt dålig match och blev straffade överallt. Det är bara att ta nya tag till nästa match! Tackar Fröjden för läxan och längtar tills vi får revansch i höst.”

Fröjden är trea i 6A-tabellen och LIF är tia.

 

6B

Västkurd BK – Bjurslätts IF 4-2 (1-0)

I toppen av 6B fortsätter Västkurd BK att vinna. Laget tog sin femte seger på fem matcher i lördags när Bjurslätts IF besegrades med 4-2. Mario Atanasovski såg till att VBK ledde i paus med 1-0 och gjorde även 2-0 i början av andra. När Hakan Celik sen satte trean kändes matchen avgjord men Bjurslätt kämpade sig tillbaka. Andrew Mugisha Marley Junior satte 1-3 och Tim Östman Samuelsson gjorde 2-3 med sju minuter kvar. Atanasovski stängde dock ner matchen med sitt tredje mål för dagen (verkar vara fel målskytt på förbundets sida).

VBK toppar serien på målskillnad före Hisingen FC då båda lagen har maximala 15 poäng på sina fem inledande matcher. Bjurslätt är elva och väntar fortfarande på första segern.

Bilden till inlägget är lånad från VBK:s Facebooksida.

 

6C

Hällesåker IF – Vrångö IF 1-0 (0-0)

Det var bottenmöte i lördags när Hällesåker IF tog emot Vrångö IF. Båda lagen hade inför matchen fortfarande inte vunnit i årets 6C. Det såg länge ut att bli mållöst men under matchens sista tio minuter hittar hemmalagets Mats Karlsson Eriksson rätt och kan avgöra!

HIF:s sportchef Jesper Lönn sa så här om matchen:

”Äntligen tre pinnar hemma! Vi har pratat mycket veckan som gått vad vi gör annorlunda nu versus matcherna vi vunnit mot t ex Dalen/KFF, första halvleken mot Lindome då vi lyckas hålla 0-0. Vi har en helt annan inställning idag än i förlustmatchen sist mot Argo/Hugget. Back to basic, alla kämpar för varandra och ligger på rätt sida. Vrångö försvarar sig fint, har lite lägen men vi har mkt boll matchen igenom. Det enda som saknas är mål, vi får inte in bollen i maskorna. Det som ger oss segern idag är att vår svacka är näst intill obefintlig, vi spelar så vi sagt och detta ger utdelning när vår Mats gör 1-0. Vi lyckas hålla ifrån genom magiska räddningar från Jesper Beijer i mål. När domarn blåser av ramlar eg alla spelarna ihop, antingen av utmattning eller av förtvivlan. Men äntligen tar vi tre välförtjänta pinnar hemma på gräset där vi ska vara starka.”

VIF:s Philip Steen sa så här om förlusten:

”Vi gör en väldigt bra första halvlek där vi hittar in bakom deras mittbackar vid flera tillfällen, men tyvärr saknar vi kylan i anvsluten. Vilket är det som har varit vårt problem hela säsongen. I andra halvlek faller vi bakåt något, mycket på grund av att vår duktiga innermitt Peter Nilsson tvingas gå av med en knäskada, och de får etablera mer anfallsspel. Dock utan att de skapar några hundraprocentiga chanser. I 85:e tappat vi dock våra positioner och de är, till skillnad från oss, effektiva och gör 1-0. Därefter har vi ett hundraprocentigt läga att kvittera, men deras duktiga målvakt gör ytterligare räddning. Det är dock som bekant inte i år vi ska vara som bäst utan det är fortfarande #2020projektet som gäller!”

VIF är kvar som jumbo och har alltså inlett med fem raka förluster. HIF är nu nia.

 

SÖNDAG 12/5

6C

Tynnered FC – Styrsö BK 0-6 (0-2)

Det var toppmöte i 6C på Åkeredsvallen i söndags när Styrsö BK gästade dittills obesegrade hemmalaget Tynnered FC. SBK hade inför matchen tre segrar och en förlust (0-1 mot Önnered). Efter att den första halvtimmen var mållös så slog sedan Niklas Tullock till två gånger om, båda gånger på frispark dessutom. Precis innan paus får även TFC:s sin duktige mittfältare Egzon Behrami utvisad. I andra kan Styrsö fortsätta göra mål där Mattias Janicijevic sätter 3-0 och Victor Johansson 4-0. Med kvarten kvar får även TFC en till spelare utvisad efter två gula och SBK kan avsluta matchen med två mål till. Janicijevic blev tvåmålsskytt när han gjorde 5-0 och Isak Carlund gjorde det sjätte och sista målet.

TFC:s ledare Ibbe Maruvge sa så här om matchen:

”Tycker vi början matchen piggt och har kontroll första kvarten. Skapar två bra möjligheter som vi borde gjort mål på. Istället vänder matchen via två fasta situationer där styrsö gör mål på båda frisparkarna. Sen blir det inte lättare då Egzon får ett ytterst tveksamt rött kort. Med en man mindre tar styrsö över matchen. Dom gör både 3-0 och 4-0 innan Tynnered får en ytterligare utvisningen på Kemal, efter en liten våldsam satsning. Matchen slutar till slut 6-0 till styrsö. Vi får ta nya tag nästa match.”

SBK:s Balder Fors sa så här om matchen:

”Toppmatch mot Tynnered, de har vunnit alla sina matcher och vi vet att det blir en tuff match. Matchen börjat jämnt, ingen skapar något sådär superfarligt läge, tills vi får en frispark och Niklas Tullock drämmer in den i målvaktens främre hörn. Där tar vi över matchen lite och han får ett frisparksläge till, denna gången seglade bollen bort i det andra krysset. Sedan avgjordes väl matchen när Tynnered fick en billig utvisning då en spelare kom sent in i en duell. Matchen förstördes väl lite där och det blev lite för mycket fokus på fel grejer från Tynnered. Vi fortsatte trumma på. Vi gjorde mål efter mål och Tynnered fick en till utvisning. Mattias fick in två baljor och är nu uppe på 9 mål, han och Niklas är ju stekheta nu så det är gött. Annars var det inget snack. Vi var vassare än Tynnered, men domaren gjorde det mycket enklare för oss.”

Både tvåan SBK och trean TFC har nu fyra segrar och en förlust. Styrsö har dock betydligt bättre målskillnad.

 

/Rasta