Vi tittar till helgen division 7-matcher!

 

FREDAG 10/5

7A

Angered SK – Fotö GoIF 3-5 (2-2)

Fotö begav sig till Lövgärdesplan i fredags för att möta Angered SK och kunde återvända till skärgården med tre fina poäng. Det var hemmalaget ASK som inledde bäst och som kunde ta ledningen med både 1-0 (Siciid Abdiqadir) och 2-0 (Hamse Mohamed). Fotö höjde sig dock innan pausen och Samuel Gustafsson reducerade och Mikael Beckius satte en straff fram till 2-2 i 42:a minuten. 2-2 stod sig en bra bit in i andra och i 72:a minuten gav Oliver Jansson ö-laget ledningen för första gången! Glädjen var dock kortvarig då Mohamed Ali kvitterade strax efter. Fotö skulle dock visa sig starkast på slutet. Johnny Öberg gjorde 4-3 med fyra minuter kvar och Beckius satte 5-3 i sista minuten!

Tvåmålsskytten Beckius sa så här om segern:

”Tuff fredagsmatch på Lövgärdesplan, vi börjar lite avvaktande återigen, och bjuder Angered på ett hörnmål och sen en retur de kan lägga in till 2-0. Vi äter oss in i matchen, och efter att Oliver Jansson fint drivit upp bollen på mittfältet och startar ett fint anfall så vi kan sätta 2-1. Med ett par minuter kvar av första får vi en straff som undertecknad sätter säkert i målvaktens vänstra gavel. Vi startar andra halvlek med lite mer press på motståndarna, och vi lyckas efter en väl inövad (?) hörnvariant sätta 3-2. Angered kvitterar omgående, och det blir mer kamp än finlir under en period. Vi fortsätter sätta press på deras backlinje vilket gör att vi kan flytta upp spelet lite mer, och efter ett fint anfall sätter vi 4-3 med några minuter kvar. Mitt i Angereds försök till slutforcering kan vi sätta även 5-3 på tilläggstid innan domaren blåser av. En riktig kämparinsats av hela laget, vi viker inte ner oss trots tidigt tvåmålsunderläge och även snabb kvittering på vårt 3-2-mål. Vi hade bestämt oss för att inte åka till Angered en fredagkväll för att förlora idag, underbart med tre nya poäng!”

Fotö är nu trea i tabellen och ASK är sjua.

 

7C

Bergsjön SK – Lundby IF 7-4 (4-3)

Det blev en riktigt målfest på Bergsjövallen i fredags när Lundby IF kom på besök. Hemmalaget inledde starkast där Yusuf Mohamed svarade för tre raka mål på 12 minuter! Lundby svarade dock med tre raka egna mål! Nana Kwase Addai-Mensah Piesie satte både 1-3 och 3-3 och däremellan hade Mehmed Pedic gjort 2-3. Innan paus hann dock Abdala Hassan sätta 4-3 för hemmalaget. I början av andra gjorde sen Mohamed sitt fjärde mål fram till 5-3 innan Abel Zerai reducerade igen för LIF. Mohamed var dock inte nöjd utan gjorde mål nummer fem (6-3) innan Zakariye Ali Hussein avslutade målskyttet. 

LIF:s tränare Robert Heikkilä sa så här om förlusten:

”Det var en trevlig match. Vi får lyfta på hatten till Bergsjön som drog det längsta strået ikväll. Vi hade det tufft, då många ordinarie spelare var borta. Jag tycker att vi står upp bra, men hade inte allt på vår sida. Vi hämtar upp ett 3-0 underläge till 3-3, men tappar huvudet lite när vi får 4:an emot oss. Men känslan är att detta knappt ihopspelade lag börjar hitta varandra mer och mer.”

BSK är trea i tabellen och Lundby är elva.

 

LÖRDAG 11/5

7A

Vatra KIF – Croatia Göteborg 1-3 (1-0)

Intressant möte i 7A i lördags när Vatra och Croatia möttes på Lövgärdesplan. Vatras nyförvärv från Frölunda, Flamur Tahiri, inledde målskyttet redan efter åtta minuter, ett resultat som stod sig halvleken ut. Croatia svarade dock för en stark andra halvlek där lagets nyförvärv Aleksandr Kravetski både gjorde 1-1 och 2-1. I slutet satte sedan ett annat nyförvärv, Johannes Andersson, 3-1 för Croatia!

Croatias kapten Haris Memisevic sa så här om segern:

”Tycker vi kämpar till oss en härlig seger idag. Med tanke på förutsättningarna innan matchen med 8-9 återbud de sista timmarna, så fick coachen slita med att få ihop folk och rodda om i laguppställningen. Vatra var klart hungrigare än oss i första halvlek och ledde välförtjänt. Vi blev överspelade på mitten och låg efter par sekunder i många sekvenser. Vi rannsakar oss själva till 2:a halvlek och gör en riktig bra laginsats. Spelar med ett större självförtroende samt tar jobbet för varandra. Vårt nya tillskott Aleksandr kvitterar snyggt på ett instick samt ger oss ledningen med ett ännu snyggare skott efter en snabb hörna. Sedan sätter vårt andra nyförvärv Johannes spiken i kistan i 83:e minuten. Vatra gör några försök mot slutet att hitta deras duktige forward, men vår backlinje sköter sig ypperligt i dagens kamp. Stor eloge till hela laget idag, men vill även lyfta lite extra våra grabbar i backlinjen samt vår nya Aleksandr som jag tror kommer att vara nyttig för oss framöver.”

Croatia är fyra i 7A och Vatra femma.

 

7C

Proletären FF – Pushers BK 1-2 (0-1)

I lördags tog Pushers sin femte raka seger i 7C. Det var dock en jämn match mot ProletärenÅkeredsvallenSunny Johansson Wong inledde målskyttet efter en dryg kvart och PBK hade 1-0 i paus. PBK:s kapten Eric Ahlberg satte sedan 2-0 en bit in i andra men med kvarten kvar reducerade PFF (Laye Bamba). Det blev dock inga fler mål i matchen. 

Just PBK:s Ahlberg sa så här om matchen:

”Halvdan insats från vår sida. Lite lojt i närkamper, en del slarv, och vi orkade inte driva på och hålla uppe tempot som vi hade planerat. Men men, gött med tre nya pinnar in på kontot!”

PFF:s målvakt Rasmus Hansson sa så här om matchen:

”Det var perfekt väder för match och vi visste att det skulle va en hård match och ta emot serieledarna. Pushers styrde matchen och tog välförtjänt ledningen tidigt i första halvlek. Efter halvtidspausen så höjde vi oss men tyvärr resulterade det i 2-0 till pushers. Vi tuggade på och fick mer och mer av matchen ju mer tiden gick. Laye gjorde 2-1 i 76e minuten och vi fortsatte pusha. Trots några chanser så var det tyvärr inte nog för att få in ett 2-2 mål. Pushers förtjänade att vinna och visade varför dom leder ligan. Känns dock väldigt positivt att vi kunde ge serieledarna en hård kamp framförallt i andra halvlek och var nära att få med oss ett kryss. Vi fortsätter höja oss för varje omgång som går och trots en långsam start på säsongen så ser det positivt ut för oss. Gäller bara att börja få med sig resultaten också.”

Pushers matchrapport hittas HÄR

PBK har fem segrar på fem matcher och är tvåa i 7C efter Hjuvik som vann ikväll och har sex vinster på sina sex första matcher. PFF är tia i tabellen.

 

SÖNDAG 12/5

7B

IFK Hindås – Högaborg Kärralunds FC 2-1 (1-0)

Det var bottenmöte på Fagervallen i söndags mellan hemmalaget IFK Hindås och gästande Högaborg Kärralunds FC. Inför matchen har inget av laget vunnit ännu i årets 7B. Ionut Geampalia såg till att Hindås låg närmast efter den första halvleken då han satte 1-0 efter 32 minuters spel. Med kvarten kvar var det dock kvitterat genom Gustav Olsson. Hemmalaget fick dock straff med bara sex minuter kvar och den förvaltade Jimmy Ljungqvist på bästa sätt!

Hindås spelande tränare Johan Winblad sa så här om segern:

”Japp, tre pinnar in på kontot i en match vi för i 75 minuter. Onödigt spännande på slutet. Vi måste bli effektivare när vi får våra chanser. Men mycket nöjd med grabbarna som fixar det till slut.”

HKFC:s Charles Löwenström sa så här om förlusten:

”Det var rätt segt efter matchen. Tyckte vi var stabila bakåt men anfallet fungerade inte riktigt idag. Mycket misstag på avgörande passningar.”

Hindås är nu nia med HKFC som tia.

 

7C

AIF Göteborg – Solväders FC 1-2 (1-1)

Olle Parck gav hemmalaget ledningen på Gröna Vallen i söndags i mitten av den första halvleken. SFC:s Abdulaziz Awil Hashi kvitterade dock precis innan paus. I matchens sista minut kunde sen Solväders Léon Blomstrand avgöra matchen!

AIF:s Erik Entin sa så här om förlusten:

”Kändes som att vi hade matchen, vi tog ledningen efter bra tryck. Dessvärre så bjuder vi in dem i matchen och ger dem ett billigt mål. De har fullt bänk medans vi bara har två och kändes som att det gjorde skillnaden idag. Vi saknade skärpa i avgörande situationer, missar 1-2 dunderlägen. Slarvar i passningspelet och de kan kontra in 2-1.”

SFC är femma och AIF är sexa.

 

/Rasta