Måndagar brukar vara spellediga men det spelades en match igår:

 

MÅNDAG 13/5

7C

Hjuviks AIK – Bergsjön SK 5-2 (2-0)

Hjuviks AIK går verkligen som tåget i 7C och igår tog laget sin sjätte raka seger! Det var hemmapremiär på Hästevik med Bergsjön SK som gäster. Karl Weeks och Viktor Blücker Bäckström såg till att hemmalaget ledde med 2-0 i paus. Tidigt i andra cementerades segern med två snabba mål. Christopher Landgren gjorde 3-0 och Blücker Bäckström ökade på till 4-0 med sitt andra mål för kvällen. BSK hyfsade siffrorna med två reduceringar, båda av Abdi Shakuur Abdulle Ali. Med tio minuter kvar fastställde sedan Filip Dahlin slutresultatet med sitt 5-2 mål.

Hjuviks Daniel Da Silva sa så här om segern:

”Ingen välspelad match då underlaget är lite ovant för båda lagen. Vi spelar lite längre boll i första halvlek och det gynnar oss, då vi är fysiskt starkare får vi in två bollar och går till halvlek med matchen under kontroll. Bergsjön kommer ut till andra med en högre press som överraskar oss lite första fem. Dock med bra byten från coach så sätter vi både 3:an och 4:an. Efter det slappnar vi av lite och låter Bergsjön komma in i matchen. De sätter första efter en straff, och andra då vi har lite kommunikations problem i vårt försvar. Efter det agerar vi nervöst under en period men de skapar inga farliga lägen. Vi samlar oss och via en omställning sätter vi 5:an och ”spikar” matchen. Inte vår bästa match men skönt med en trea och fortsatt serieledning!”

Bloggen hade ju Pushers BK som solklar seriefavorit inför säsongen och PBK har vunnit alla sina fem spelande matcher. Det är dock Hjuvik som toppar tabellen med sex segrar på sex matcher och duon har redan dragit ifrån lite. Lagen möts 3/6 och vi får se om båda lagen fortfarande är obesegrade då!

 

/Rasta