Igår lirades det lokalboll på tre arenor:

 

TISDAG 14/5

6A

Gamlestaden FF – Bergsjö IF 2-3 (2-1)

Det var en viktig match på Gamlestadsvallen igår där båda säkert tänkt sig att slåss i toppen av tabellen inför säsongen. Bergsjö IF var det laget som lyckats bäst med den målbilden då de inför matchen hade vunnit fem av sina sex matcher. GaFF hade haft det lite tuffare med tre segrar och två förluster. Det var hemmalaget GaFF som som inledde målskyttet då Itian Werda satte en frispark halvvägs in i den första halvleken. BIF:s Islam Miree kvitterade dock efter en halvtimmes spel men hemmalaget fick ändå sista ordet innan paus då Robin Forsberg gjorde 2-1 i 40:e minuten. Hemmalagets 2-1 ledningen stod sig långt, långt in i den andra halvleken och med bara fem minuter kvar så GaFF en spelare utvisad och BIF får straff. Miree kvitterar och får sen i matchens sista ordinarie minut chansen igen från straffpunkten. Han fullbordar sitt hattrick och säkrar ännu en trepoängare till Bergsjö IF!

GaFF:s kapten Glenn von Beetzen sa så här om förlusten:

”Matchen på förhand visste vi skulle vara tuff. Bergsjö har startat starkt. Vi går dock ut och visar inställning och styrka. Många bra kombinationer även om dom inte är helt ofarliga heller. En rätt schysst match men mycket avblåsningar som skapar ett visst hackigt spel. Målen trillar dock in och det står 2-1 till oss fram till 83:e. Där visar vi inte riktigt kyla i eget straffområde och släpper till två onödiga straffar. Dock korrekt dömda så inget att klaga på där. Efter det hittar vi inte riktigt orken med en man mindre att vända på det utan vi får gå av planen utan poäng idag. Sett över 90 minuter är vi det bättre laget även om Bergsjö är riktigt duktiga stundtals men kylan avgör denna drabbning så Grattis bergsjö!”

BIF:s ena tränare Pelle Lagerqvist sa så här om segern:

”Otroligt jobbig match för hjärtat! Det känns som att vi är knappt men klart bättre i första men efter ett frisparksmål samt en kylig avslutning efter en olycklig brytning från oss har de ändå med sig 2-1 i paus. Efter paus blir det lite tvärtom att GaFF får oss dit de vill. Vi hotar inte riktigt och stundtals sätter vi bara den långa och där är Jojje och hans kompisar starka i de bakre leden. Sen får vi ändå ett bra tryck på dem i slutet när vi lyfter fram folk och får en straff i 85:e som Islam sätter och de får också en spelare utvisad. Nu böljar det fram och tillbaka då GaFF också vill hänga en till men efter en tilltrasslad situation efter en hörna får vi ytterligare en straff som Islam återigen förvaltar vilket leder till vinst. Tycker lite synd om GaFF med den avslutningen som blir då dom gör en fin match trots att dom saknar en del duktiga killar. Oavgjort hade varit rättvist känns det som men samtidigt har vi bra go i laget nu och då är det lätt att det studsar med litegrann. Nu får vi 1,5 veckor på oss att ladda för Fångarnas besök uppe på Bersjövallen.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

BIF toppar 6A med 18 poäng på sju matcher. GaFF är femma.

 

7B

Rambergets SK – Göteborgs City FF 2-3 (2-3)

Göteborgs City har fått en bra start på årets 7B. Laget tog in fjärde seger på fem matcher igår när Rambergets SK besegrades på Bravida. City chockade RSK direkt i inledningen och hade osannolika 3-0 efter sex minuter! Andreas Ölander satte både 1-0 och 3-0 och däremellan hade även Jonas Andersson Fagerlund noterats för ett mål. RSK kämpade sig dock tillbaka in i matchen och innan paus hade både Suhail El Hattab och Emil Munkholm Nyberg gjort mål. Den andra halvleken blev dock mållös och City tog alltså ännu en seger.

Citys kapten Anders Hultberg hade följande att säga om segern:

”Roligt att vinna, och väldigt roligt att spela på allsvensk mark på Bravida. Var väl ändå 20 på plats, så nästan fullsatt på läktarna! Men vi öppnar starkt och spelar som vi ska spela och leder rättvist med 3-0 tidigt i matchen. Sen blir det lite som sist mot Knippla att vi tror att det är för lätt, flyttar fram för mycket folk och tappar boll i fel lägen. Ramberget ställer om på oss två gånger och gör 3-2 rätt omgående. Sen tar vi över matchen igen och skapar väl en 10 frilägen och ett antal andra bra lägen, men lite för svaga avslut blandat med en bra målvaktsinsats i Ramberget gör att det resultatet står sig. Ramberget har väl inte något farligt, kanske 1-2 halvlägen men vi ska döda denna match tidigare och inte släppa två enkla för att vi slappar. Men tre poäng det är som räknas, vi behöver haka på lagen i toppen så de känner att vi är med. Go domare idag också som har bra kommunikation vilket är viktigt, även om man inte alltid håller med.”

City är ett av fyra topplag som står på 12 poäng. RSK är sjua.

 

7C

Pushers BK – Hermansby IF 4-0 (3-0)

Pushers toppkonkurrent i 7C, Hjuvik, vann sin sjätte raka match i måndags (5-2 mot Bergsjön SK) och PBK svarade igår med att besegra Hermansby IF hemma på Gröna Vallen. Efter en dryg kvart hade spelande tränaren Sunny Johansson Wong gjort både 1-0 och 2-0 för hemmalaget. Innan paus hade även Joakim Jonsson hamnat i målprotokollet. Jonsson fastställde även slutresultatet 4-0 i mitten av andra.

Tvåmålsskytten Johansson Wong sa så här om segern:

”Sugna spelare som ville steppa gentemot matchen senast och det märktes. Vi satte fart direkt vilket gjorde att Hermansby fick panik i princip när de hade bollen. Vi får 1-0 efter nån minut bara och leder 2-0 efter en kvart sen och 3-0 efter 30 minuter. Vi fortsätter skapa lägen men missar tyvärr, fortsätter i andra halvlek som första äger spelet och skapar chanser men får inte in den för ens en bit i andra när Jocke får på en drömträff . Vi fortsätter skapa utan få utdelning.  Hermansby är ett gött trevligt gäng.”

PBK:s matchrapport hittas HÄR

Pushers leder serien på bättre målskillnad än tvåan Hjuvik. Båda lagen har vunnit sina sex raka matcher men PBK har 24-3 i målskillnad mot Hjuviks 23-4!

 

/Rasta