Lokalfotbollsveckan rullar vidare och igår spelades det tre matcher: 

 

ONSDAG 15/5

6C

SK Argo/Masthuggets BK – Vrångö IF 1-1 (1-0)

Argo/Hugget kom till matchen med två raka segrar efter en usel start på säsongen med tre inledande förluster. Gårdagens gäster Vrångö IF letade fortfarande efter sina första poäng. Det var, det för dagen rödklädda, hemmalaget som öppnade piggast och de kunde även ta ledningen redan efter tre minuter då Jonas Gustavsson höll sig framme på en hörna och nickade in bollen. Argo/Huggets övertag mattades en bit in i första och Vrångö tog sig in i matchen, dock utan att skapa så många heta chanser. I den andra halvleken var det Vrångö som var det bättre laget och de kvitterade på en frispark som skarvades i mål av Jesper Hellmark. VIF var sen närmast ett segermål men matchens slutade alltså med kryss. 

För ö-laget var det första poängen i årets 6C. VIF är fortfarande tolva i tabellen medan SK Argo/Masthuggets BK är sjua.

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR

 

7B

Johannebergs IF – IFK Hindås 8-0 (4-0)

Johannebergs IF fortsätter att övertyga i årets 7B. Igår körde laget över IFK Hindås med hela 8-0Thomas Johansson Lima och Henrik Larsson såg till att JIF ledde med 2-0 redan efter nio minuter. I paus var det 4-0 efter att både Johansson Lima och Larsson nätat varsin gång till. Larsson var dock inte klar utan han satte även 5-0 och avslutande 8-0! Däremellan hade Alex Haglund och Max Skärberg också gjort mål.

JIF:s Rino Wiger sa så här om storsegern:

”Gott att ta femte raka först och främst och en väl genomförd match från vår sida. Vi får tidigt många chanser på löp i djupled och gör också tre snabba mål. Då flyter det naturligtvis på bättre för oss och blir tyngre för Hindås mentalt. Vi nöter på och får rätt ytor som vi lyckas nyttja. Hade chanser till att göra ett antal mål till, där både Henke (som dock stänker in 4 fina mål), Olof och undertecknad missar några fina lägen. Hindås har i princip ingenting, förutom en ribbträff efter frispark i andra. De fick också en utvisad ganska tidigt i andra halvlek (två korrekta gula kort) och ytorna blev då naturligtvis ännu större för oss. Allt i allt väl genomfört och härligt med seger innan vi möter BK S:T Jakob nästa gång. Kudos också till Hindås som aldrig gnäller, pumpar på och är ett allmänt gott gäng!”

Johanneberg har alltså inlett med fem raka segrar och ligger tvåa på målskillnad bakom BK S:T Jakob. Hindås är nia.

JIF:s matchrapport hittas HÄR

 

BK S:T Jakob – Käringöns FC 5-0 (3-0)

Precis om Johanneberg har BK S:T Jakob börjar starkt och laget tog också sin femte raka seger igår. Firma Ludvig Björk/Jacob Söderberg fixade segern med två strutar var. Björk inledde målskyttet och 2-0 kom på ett självmål. Innan paus hade även Söderberg prickat in n balja. I slutet av matchen kom sen 4-0 (Söderberg) innan Björk satte 5-0 på straff. 

Just Söderberg sa så här om matchen:

”En stabil seger trots att vi inte riktigt kom upp i standard. Vi kändes inte riktigt påkopplade idag. Käringön bjöd dock på bra motstånd och blir en tuff nöt att knäcka för de andra lagen i serien. Bra stämning på planen och en tydlig och härligt verbal domare. Fin kväll på Heden!”

S:T Jakob leder 7B på målskillnad före Johannebergs IF och lagen möts i nästa omgång! KFC är åtta.

 

/Rasta